Jongen gepakt voor overval snackbar Forelkolk

Zwolle – Op dinsdagochtend 10 september werd een 16-jarige Zwollenaar thuis aangehouden. De jongen wordt verdacht van een gewapende overval op een snackbar aan de Forelkolk op zondagavond 11 augustus.

Bij de overval werd het personeel bedreigd met een vuurwapen (of iets wat daarop leek). Bij de overval werd een geldbedrag buitgemaakt. De verdachte werd ingesloten op het bureau in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Niet met één wat naar huis gestuurd?

  Het zou je kind maar zijn zeg!

  Heel correct dat er in het bericht wordt gesproken over een jongen en niet over een man.


  Maak melding

 2. als die eikel geen 18 is laat die ouders maar 10000 euro betalen en die gast werkstraf van 200 uur of zo want in de gevangenis blijft die toch niet lang zitten met onze wetten…
  Om te beginnen…


  Maak melding

 3. Geen probleem Jeroen. Kon oprecht niet begrijpen wat er zo aanstootgevend aan mijn reactie was. Vandaar mijn vraag.

  Ik krijg altijd een beetje jeuk als mensen met die verschrikkelijke ziekte schelden!


  Maak melding

 4. FG wie is er danwel veraantwoordelijk voor de kinderen???
  De buren? of zo
  jongen van 16 hoort dit soort dingen niet te doen en om ervoor te zorgen dat zoiets niet gebeurt met je kind ben je als ouder niet 100 maar 1000% verantwoordelijk ervoor!!!!


  Maak melding

 5. Je kan nog zo je best doen als ouder, maar als je kind anders besluit sta je met lege handen. Ik denk dat je rechtspraaktechnisch ook niet sterk staat om dit ouders in de schoenen te schuiven.


  Maak melding

 6. Mensen julie kunne alle maal wel de ouders de schult geven maar wat kunne zij er aan doen het kan zelfs een kind van een poltsie man doen hoe goed je kind ook opvoedt en je weet nooit wat die jonge tot deze daat heeft gericht meschien wert hij wel gedwone je weet het niet


  Maak melding

 7. Whahahaha! :D:D:D:D:D:D

  Hoe kun je iemand dwingen een overval te plegen!? 🙂

  Maar bij een kind van 16 zijn de ouders toch nog gewoon aansprakelijk en verantwoordelijk? Ook al “besluit” zo’n kind anders…


  Maak melding

 8. Plantje, zij. Talloze manieren waarop dat kan en ook daadwerkelijk gebeurt.. Ik acht je slim genoeg om er een paar te verzinnen, maar zoek het in de richting van afpersing,bedreiging, etc.

  Ouders zijn rechtshalve verantwoordelijk, maar een kind wordt wel degelijk als individu beschouwd. En terecht, een kind, zeker een puber van 16, is gewoon nooit te vormen door opvoeding alleen.


  Maak melding

 9. Tja, je zou kunnen zeggen dat iemand die volwassen genoeg is om een overval te plegen ook volwassen genoeg is om daar de consequenties van te dragen.


  Maak melding

 10. Lijkt me wel. Een pistool op iemand richten, doe je in elk geval niet per ongeluk. Hoewel, je weet maarnooit of er per ongeluk een pistool in je zak is gevallen:P


  Maak melding

 11. Wat een verhaal:

  Man staat terecht bij de rechtbank voor het uitlenen van een alarmpistool aan een minderjarige neef. Die er zelfde dag snackbar in Zwolle-Zuid mee overviel.

  Het pistool werd bij toeval ontdekt. Een agent fietste langs een woning, hoorde een knal en klopte er aan. “Heeft u een pistool?”. De man bekende.

  De politie ontdekte later dat zelfde pistool bij overval Scheller Snack in Zwolle-Zuid was gebruikt. “Uitlenen pistool was stomme fout”.


  Maak melding

Reageer