15 bussen met PEC Zwolle mee naar Ajax

Zwolle – Enkele weken geleden riep PEC Zwolle een speciale actie in het leven om zoveel mogelijk supporters naar het prachtige affiche PEC Zwolle – Ajax te krijgen (aanstaande zaterdag). Zo konden de supporters deze wedstrijd voor slechts € 17,50, inclusief busreis, bezoeken. De club wil de trouwe aanhang op deze manier belonen voor de steun die het in de eerste weken van dit seizoen heeft ontvangen. 

De actie wierp zijn vruchten af, want nog nooit eerder bestelde zoveel Zwolse supporters een kaartje voor een uitwedstrijd. In totaal vertrekken er vijftien bussen vol met supporters naar Amsterdam en komen er 85 supporters met eigen vervoer. De club heeft dinsdag echter ondervonden dat er zowel onder de supporters als in de media rumoer is ontstaan over de beschikbare hoeveelheid uitkaarten, aangezien de club, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, voor deze wedstrijd geen 1200 maar 800 uitkaarten kan verkopen. Met dit artikel wil PEC Zwolle helderheid scheppen over de ontstane situatie. PEC Zwolle had in een vroegtijdig stadium bedongen dat de club 800 + 400 kaarten mocht verkopen voor de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Ajax; op voorwaarde dat PEC Zwolle voor maandag moest doorgeven of de club ook gebruik wilde maken van het vak waar 400 supporters in kunnen. Vrijdag nam PEC Zwolle contact op met Ajax om door te geven dat de club inderdaad gebruik wilde maken van dit vak, maar kreeg te horen dat dit vak door Ajax verkocht is aan de Ajax Kids Club; en dat dit niet meer teruggedraaid kon worden. PEC Zwolle betreurt dit, aangezien de club een grote campagne is gestart, en heeft bij Ajax aangedrongen op compensatie. Ajax had niet verwacht dat PEC Zwolle zoveel kaarten zou verkopen en erkent dat ze een fout hebben gemaakt. 

Als compensatie voor de gemaakte fout betaalt Ajax mee aan de busreis van de supporters en aan de consumpties die PEC Zwolle na afloop van de wedstrijd aan de supporters zal aanbieden. Ajax koopt hiermee haar fout af en belooft beterschap. De Zwolse club heeft gedurende het hele proces contact onderhouden met het bestuur van de PEC Zwolle Supportersclub. Ook zij betreuren de situatie, maar begrijpen dat PEC Zwolle hier niets meer aan kan doen. De laatste 75 nog beschikbare kaarten worden woensdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur in het supportershome verkocht. 

Ondanks de ontstane commotie hoopt PEC Zwolle dat de wedstrijd van koploper PEC Zwolle tegen titelfavoriet Ajax een groot feest wordt, waarbij alle supporters, net als de vorige wedstrijden, voor de volle honderd procent achter het team van trainer Ron Jans staan!    

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Jammer, had dat wel mee willen maken, 1200 Zwolse malloten in de Arena. Maar goed, met 800 kunnen we ook beetje lawaai maken. Zin in!!
  Forza Zwolluuhh!!  Maak melding

 2. Het is duidelijk dat je de clubhistorie niet kent Van W op 14 september zaten er 1200 blauwvingers in het uitvak van Ajax waar FC Zwolle helaas met 2-0 verloor . KEN JE HISTORIE OF ROT OP


  Maak melding

 3. Waar is dat ‘rot op’ nou voor nodig??? Als je een detail van 13 jaar gelden niet kent, moet je oprotten?? Wie is trouwens Van W en waaruit blijkt dat hij de clubhistorie niet kent?


  Maak melding

 4. Van Wonderen is volgens mij zo’n type van, ‘laat me lekker belangrijk zijn door bijvoorbeeld veel te twitteren en op te vallen’, waardoor hij een volgende stap hogerop kan maken. Van Wonderen is GEEN Zwollenaar!!


  Maak melding

 5. van Wonderen verdient iets meer respect. Lekker belangrijk zo’n detail van tig jaar geleden. Als alle niet Zwollenaren moeten oprotten bij PEC blijft er nauwelijks meer iemand over, inclusief publiek. Onzin dus!!!


  Maak melding

 6. Laten we hopen op een mooie eerlijke en sportieve wedstrijd en een juiste uitslag .Wens de spelers en supporters heel veel succes zaterdag in de arena.


  Maak melding

 7. “…want nog nooit eerder bestelde zoveel Zwolse supporters een kaartje voor een uitwedstrijd.”

  In 1977 vertrokken zo’n 12.000 PEC-supporters naar de bekerfinale in Nijmegen tegen FC Twente. Eer uw clubgeschiedenis!


  Maak melding

 8. In 1977 vertrokken zo’n 12.000 PEC-supporters naar de bekerfinale in Nijmegen tegen FC Twente. Eer uw clubgeschiedenis!

  Klopt! Ach, wat maakt het ook uit. Ik vind dat v Wonderen het meer dan prima doet. Dat is veel belangrijker.

  Zaterdag 3 punten!
  😀


  Maak melding

 9. Wat een zak, die twitterkoning.
  idd FCZ, laat hem zelf die geschiedenis kennen 8) PEC is niet FC haha

  Helaas kan ik er niet bij zijn, dus schreeuw alstjullieblieft EXTRA HARD voor PEC!! 😀


  Maak melding

 10. @EdwinZwolle

  Weet jij nog hoeveel bussen ermee gingen naar NAC Breda op 22 januari 2000? Waren dat er niet meer dan 15?

  Ajax speelde 13 thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle, daarvan won het er 12. Alleen in 1988-1989 (0-0) wist PEC Zwolle een punt mee te nemen uit Mokum.

  Over NAC uit hebben we het altijd over bijna 1000 man, dat was ongeveer 850 man.
  Aantal bussen weet ik niet meer, maar we hadden een flink aantal gelede (nak nak) bussen.


  Maak melding

 11. Als compensatie voor de gemaakte fout betaalt Ajax mee aan de busreis van de supporters en aan de consumpties die PEC Zwolle na afloop van de wedstrijd aan de supporters zal aanbieden. Ajax koopt hiermee haar fout af en belooft beterschap.

  Oftewel Zwolle wordt met een kluitje het riet in gestuurd.
  Ajax heeft een fout gemaakt dus Ajax moet bloeden.
  >:(


  Maak melding

 12. Die wedstrijd NAC uit was als mijn geheugen nog een beetje in orde is volgens mij ook 15 bussen.
  Er zaten toen wel een flink aantal van die lange “accordeon” bussen bij.
  Ik weet alleen niet meer hoeveel mensen daar in gaan.

  Beetje raar van beide kanten dat ze maar uitgingen van 600/800 mensen.
  Zwolle neemt toch altijd wel veel mensen mee naar dit soort wedstrijden?
  Helemaal nu PEC op 1 staat, in combinatie met de aktieprijzen vind ik het wel zwak gedacht van beide kanten.
  Je zou bijna denken dat de Amsterdammers het “per ongeluk expres” verkeerd hebben gedaan…

  Een ding is zeker, Zwolle is goed vertegenwoordigd Zaterdag!:D:D
  Beetje jammer van de miscommunicatie want het had nog veel meer kunnen zijn.
  Als ze nu ook voor NOG een verrassing kunnen zorgen en een punt (of drie) meenemen naar huis dan hoor je mij niet mopperkonten.

  Forza Zwolleeeeh!!


  Maak melding

 13. Kom net terug van het stadion. Er stonden inderdaad nog aardig wat mensen tevergeefs te wachten op een kaartje. Er hadden zaterdag heel wat meer Zwollenaren in de ArenA kunnen zitten.


  Maak melding

 14. Gewrldige service van die zogenaamde topclub uit Amsterdam, NOT! Als ze hadden gewild was er echt wel een oplossing geweest. Erg kleinzielig dit…


  Maak melding

 15. PEC Zwolle neemt het dit weekeinde op tegen Ajax. De koploper van de Eredivisie moet het echter stellen zonder smaakmaker Jesper Drost. De aanvaller staat door een liesblessure langs de kant.


  Maak melding

 16. Bericht door Stadshagenees, op 12 september 2013 om 06:54

  Gewrldige service van die zogenaamde topclub uit Amsterdam, NOT! Als ze hadden gewild was er echt wel een oplossing geweest. Erg kleinzielig dit…

  Volgens mij vin pec het ook wel best, het kost ze tenslotte aardig wat geld, 400 man extra met de bus kost de club ook aardig wat. Jammer, ik had gehoopt dat ze een keer hun tanden hadden laten zien.

  Ajax moet het oplossen. En niet met kortingen en consumpties maar gewoon de extra kaarten verkopen en de eigen “aanhang” verplaatsen of teleurstellen.  Maak melding

Reageer