Kop-staart botsing op Hasselterweg

Zwolle – Op de Hasselterweg in Zwolle vond dinsdagmiddag rond 15.40 uur een zogenaamde een kop-staart botsing tusen twee auto’s plaats waarbij één van de auto’s op de andere weghelft belandde.

10-09-2013__ongeval_hasselterweg_32.jpg  

Door de botsing waren beide richtingen gestremd, wat een grote impact had op het verkeer in het spitsuur. De weg was enige tijd versperd. Zover bekend waren er geen persoonlijke verwondingen, wel zijn de bestuurders van de auto’s onderzocht in een ambulance. Door de dienst Verkeers Ongevallen Analyse werd onderzoek gedaan. De brandweer werd nadien opgeroepen om het wegdek schoon te maken, omdat één van de auto’s olie had verloren door het ongeval. Door de stremming ging veel verkeer door de wijk Westenholte wat voor soms aardige opstoppingen zorgde. Rond 17.00 uur werd de weg weer vrij gegeven.

10-09-2013__ongeval_hasselterweg_31.jpg

10-09-2013__ongeval_hasselterweg_30.jpg 

10-09-2013__ongeval_hasselterweg_34.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

 10-09-2013__ongeval_hasselterweg_33.jpg
 
10-09-2013__ongeval_hasselterweg_35.jpg  
Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ik heb nog nooit zulke amateurs mee gemaakt die daar verkeer stonden te regelen, al het verkeer wat vanaf Hasselt en Kampen kwam werd westenholte ingestuurd, ook grote vrachtwagen combinatie’s. Die kwamen daar hopeloos vast te zitten. In plaats ze nu bij de afslag bij ’s Heerenbroek al het verkeer de andere kant op sturen, dus richting Zwolle dan waren er niet veel problemen geweest. Maar nee hoor, dat kwam niet bij die lui op. En dat zijn dan de professionals.
  En er stonden er een paar van daar … er liep voor een klein kapitaal rond, wat dus eigenlijk niks deed ( ik bedoel niet de mensen van de VOA groep).


  Maak melding

 2. ooh dus al dat verkeer stadshagen insturen op het moment dat stadshagen al enorm druk is met school verkeer is een betere optie? Krijg je er nog een aantal ongelukken bij. Gezien de situatie hebben ze het heel goed opgelost.

  Het enige wat ze anders hadden kunnen doen is het obstakel in het fietspad op de voorsterweg tijdelijk verwijderen zodat het grote verkeer daar overheen kan zonder vast te komen zitten.


  Maak melding

 3. Misschien bedoelde braniac dat ook wel Bernard. Fietsende en lopende kinderen zijn immers ook verkeer. En extra kwestbaar en minder oplettend. En dan het verkeer omleiden via deze routes kan meer gevaar opleveren.


  Maak melding

 4. Laat de kinderen toch fietsen of lopen.

  Moest ik vroeger ook, is nog gezond ook. Tegenwoordig worden ze een paar straten verderop nog met de auto gebracht, ik denk dat deze kinderen niet vertrouwd zijn om los te lopen.


  Maak melding

Reageer