Fruitpersdag in Buurtschap IJsselzone

Zwolle – De Buurtschap IJsselzone en de appel- en perentelers uit de IJsselzone bij Zwolle gaan samen op zaterdag 21 september 2013 de appel- en perenoogst persen om heerlijke appelsap te maken.

Het is zo langzamerhand een traditie geworden. Ieder jaar organiseert de Buurtschap IJsselzone een fruitpersdag. Voor deze gelegenheid huurt de Buurtschap de sapmobiel uit Welsum. De sapmobiel is een mobiele installatie die fruit perst, sap pasteuriseert en het sap verpakt. Appels en peren kunnen apart en gemengd worden verwerkt. Gemengd in de verhouding 70% appel en 30% peren geeft de allerlekkerste appelsap.Van 10 kilo fruit wordt ongeveer 6,5 liter sap verkregen.

Het persen vindt plaats bij Kaas- en zuivelboerderij De Huppe aan de Kleine Veerweg 9 te Zwolle, tussen 08.00 en 18.00 uur. Naar verwachting zullen enkele duizenden kilo’s appels en peren worden geperst. Ook dit jaar verwacht de Buurtschap IJsselzone een grote belangstelling. Verder zal de kaasmakerij van De Huppe kaas maken van 10.30 tot 12.00 uur.

Artikel delen:

Reageer