Thema Dementie in Science Cafe

Zwolle – Buro Ruis organiseert op woensdag 18 september het Science Café in samenwerking met Windesheim in Dialoog in studentencafé Het Vliegende Paard. Tijdens het Science Café vertellen prominente wetenschappers in een informele setting meer over hun passie en werk. Deze maand is het thema dementie en zijn Marike Hettinga en Marie Boeuf als sprekers aanwezig.

Meer dan 200.000 Nederlanders kampen met een vorm van dementie en dit aantal groeit. Om de cliënten en hun helpers te ondersteunen worden ICT-hulpmiddelen ontwikkeld, maar waar liggen de grenzen van deze technologie? Hoe ver laat je het komen als een van je ouders lijdt aan een vorm van dementie? Marike Hettinga is Lector ICT-innovaties in de Zorg aan Windesheim en specialist op het gebied van ICT-middelen, waardoor mensen met dementie langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Marie Boeuf is vanuit Icare projectleider Domotica bij dementerenden in de thuiszorg. Dit is een project van Zwolle Kampen Netwerkstad. In het verleden was ze psychogeriatrisch wijkverpleegkundige.

Bezoekers van het Science Café kunnen vragen stellen, en tijdens deze geestverruimende avonden in discussie gaan met de wetenschappers. Op deze manier kunnen ze kennis maken met fascinerende wetenschappelijke inzichten. In het Science Café is geen plaats voor schoolbanken, alleen een gedeelde passie voor wetenschap telt.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer