Maak kennis met Dieze-Oost

Zwolle – Wilt u kennismaken met de Zwolse wijk Dieze-Oost? Op vrijdag 20 september bent u van 10.00 tot 14.00 uur van harte welkom voor een unieke gratis rondgang door de wijk. Begin-, midden- en eindpunt van de rondgang is Driezorg-locatie woonzorgcentrum Arcadia, aan de Hogenkampsweg 150.

 

In Arcadia begint deze bijzondere dag om 10.00 uur, met de presentatie van het nieuwe Diezelied. Vervolgens is er tot 14.00 uur gelegenheid om de gezellige Arcadiamarkt te bezoeken. Op deze markt bieden bewoners van de locatie diverse tweedehands en zelfgemaakte spullen aan en zijn enkele ondernemers uit de wijk vertegenwoordigd.

Diezerwandeling/Diezespoort; route door de wijk

 

Intussen presenteert Huis van Vriendschap een wandelroute door de wijk. Deze route start om 10.15, 11.15, 12.15 en 13.15 uur, eveneens bij het woonzorgcentrum en voert u – onder leiding van een gids – langs verschillende historische/wetenswaardige plekken in de wijk. Onderdeel van de route is onder andere een eenmalige mogelijkheid om vanaf het dak van Arcadia te genieten van het uitzicht over Zwolle. Voor geïnteresseerden die minder mobiel zijn is een alternatief beschikbaar, in de vorm van de Diezespoort. Dit treintje, dat door de wijk dezelfde route volgt, vertrekt om 10.15, 10.45, 11.15, 11.45, 12.45, 13.15 en 13.45 uur.

 

Ontdek Dieze Oost! wordt mede mogelijk gemaakt door Huis van Vriendschap en woonzorgcentrum Arcadia. Beide organisaties vinden elkaar in het doel mensen te verbinden, zowel in de wijk als in stad. Daarnaast is er praktische ondersteuning van studenten van de Gereformeerde Hogeschool Zwolle.

Artikel delen:

Reageer