Ronald McDonald Huiskamer in Isala geopend

Zwolle – Na vier weken lang ‘proefdraaien’ en al meer dan 650 gasten te hebben ontvangen, is de kop eraf! Woensdagmorgen is de Ronald McDonald Huiskamer officieel geopend in het gloednieuwe ziekenhuis Isala in Zwolle door voorzitter raad van bestuurmevrouw Sint en Gijs Boertjes, zoon van oud gasten van het Ronald McDonald Huis Zwolle. In de Ronald McDonald Huiskamer kunnen ouders van patiëntjes die op het Amalia kindercentrum verblijven, voortaan in een huiselijke sfeer tot rust komen. Eindelijk een ‘eigen plek’ in het ziekenhuis’, dát is wat ouders graag wilden.

010_groetenuitzwolle_gijs_en_mevrouw_sint.jpg 

Foto:  Jan Boertien

Vanaf het prille begin van de nieuwbouwplannen was er de wens van het Amalia kindercentrum en het Ronald McDonald Huis om een eigen ruimte voor ouders in het ziekenhuis te creëren. Een aanvullend onderzoek onder ouders bevestigde deze behoefte. Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Huis Zwolle: “Juist in deze tijd ben ik erg blij en dankbaar dat dit initiatief gerealiseerd kon worden met financiële ondersteuning van Zilveren Kruis Achmea en Rabobank IJsseldelta. Zowel Olivier Gerrits, commercieel directeur van Zilveren Kruis Achmea, als Trudy Huisman, directeur van Rabobank IJsseldelta, ondersteunen het initiatief van harte, omdat het daadwerkelijk bijdraagt aan het welzijn van ouders en hun gezinnen in de wijde omgeving van Zwolle.

De afgelopen vier weken zijn maar liefst 93 vrijwilligers ingewerkt, die op toerbeurt werken in de Huiskamer of in het nabij gelegen Ronald McDonald Huis. “We kijken terug op een geslaagde start”, aldus Lianne. Maar liefst 650 gasten mochten wij al ontvangen. Dat overtreft onze verwachtingen en bewijst de meerwaarde van de nieuwe aanwinst van het ziekenhuis. Ouders die de hele dag in het ziekenhuis moeten verblijven hebben voortaan een huiselijke, warme omgeving om even iets te eten, te drinken, de krant te lezen of TV te kijken. Kortom, een moment van rust en ‘even weg’ uit de ziekenhuissfeer.

Artikel delen:

Reageer