Het weer: wisselvallig

Zwolle – Donderdag zijn er afwisselend wolkenvelden en opklaringen. Verspreid over het land vallen een aantal buien, de minste in de noordoosthoek. Er waait een zwakke tot matige wind vanuit het noorden tot noordwesten en de temperatuur komt vanmiddag uit op 18 graden aan zee en 20 graden op de plekken waar de zon vaker schijnt.  Later klaart het op en wordt het overal droog.

11-09-2013_weerfoto_ijsselallee-veerallee.jpg 

IJsselallee – Veerallee

Vrijdag is de gropotste kans voor zon in het oosten. In de loop van de middag en avond breidt een gebied met lichte regen vanuit het westen uit over het land. Bij een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind wordt het maximaal 17 tot 20 graden. Zaterdag valt geheel in het water. Actieve gebieden met buiige regen trekken over het land. Droge momenten zijn spaarzaam. Regionaal kunnen opnieuw grote neerslaghoeveelheden vallen. Het wordt slechts 17 graden.

Zondag trekt de neerslag naar het zuidoosten weg. In de middag is er een mix van wolken zon en een enkele lichte bui. Er steekt daarbij een stevige zuidwestenwind op en het wordt maximaal 18 graden. In de avond en nacht naar maandag trekt een volgend regengebied over het land.

Na het weekend blijft het sterk wisselvallig. De hele week trekken regenstoringen of buien over en de maxima vallen terug naar een graad of 15. Ook waait het regelmatig flink door. Kortom: de herfst is niet meer te stoppen! 

Artikel delen:

Reageer