Lezingen over fotografie Pieter Henket

Zwolle – Van 20 t/m 29 september 2013 is het Fotoweek. Tien dagen lang staat heel Nederland in het teken van fotografie. Er valt van alles te beleven voor iedereen die van foto’s en fotograferen houdt. Uitgebreide info over alle activiteiten op www.defotoweek.nl.

fundatie-10.jpg

In Museum de Fundatie in Zwolle worden tijdens de fotoweek lezingen gegeven over het werk van Pieter Henket. De lezingen vinden plaats op dinsdag 24, woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 september. Aanvang 10.30 uur, kosten € 5,- per persoon + entreebewijs museum. Aanmeldingen via rondleidingen@museumdefundatie.nl.

Pieter Henket – The way I see it

In 2008 maakte Pieter Henket een foto van popster Lady Gaga, die meteen de cover van haar debuutalbum werd. Het betekende de doorbraak van Henket als internationaal erkende glamourfotograaf. Als icoon van de 21ste eeuw werd de foto in 2010 geëxposeerd in het Metropolitan Museum of Art in New York, de stad waar hij in 1998 als 19-jarige aankwam om te gaan studeren aan de Film Academy. Uiteindelijk was het echter niet de film- maar de fotocamera die hem wereldwijd succes bracht. De eerste grote solotentoonstelling van Henkets fotografische werk is t/m 17 november te zien in het spectaculair uitgebreide Museum de Fundatie in Zwolle.

Tijdens de fotoweek worden er in het museum lezingen gegeven over het werk van Pieter Henket. 
Data: di 24, wo 25,  do 26,  vr 27 september. Aanvang 11.30 uur 
U kunt zich hiervoor aanmelden via rondleidingen@museumdefundatie.nl 
Duur: 45 min.  Kosten: € 5,- p/p + entreebewijs museum.

Artikel delen:

Reageer