Koperdieven gepakt in Zwolle

Zwolle – De politie heeft woensdagavond 11 september twee mannen van 27 en 52 jaar uit Zwolle aangehouden in een gebouw aan de Ossenkamp in Zwolle voor de diefstal van koper.

Een getuige zag dat er rond 18.00 uur twee personen door een gat in het hek het terrein op waren gegaan. De politie werd gealarmeerd. Een agent en een hondengeleider gingen naar binnen en troffen de verdachten aan. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. De mannen waren in het bezit van kabelstrippers, een spanningsmeter en handschoenen. In het pand werd ook gereedschap aangetroffen. Een van de twee verdachten bleek ook nog een gevangenisstraf open te hebben staan van een aantal maanden.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ik begrijp niet hoe iemand die een gevangenisstraf heeft open staan gewoon rond mag wandelen. Hoort ie dan niet in de gevangenis te zitten? Of mag men zelf kiezen wanneer ze dan believen in de gevangenis te zitten?


  Maak melding

 2. Onbegrijpelijk inderdaad…

  Al vind ik het voor mezelf al onbegrijpelijk dat je op je 52e dit soort dingen doet. (Op je 27e snap ik het ook niet hoor) Je bent over de helft van je leven en dit moet het dan zijn. Een beetje spullen gappen van anderen. Dat is al triest op zich.


  Maak melding

 3. Met de bezuinigingen in aantocht zal er nog wel meer volk op “vrije” voeten komen, wat eigenlijk achter slot en grendel hoort te zitten. Wie vervolgens weer verder kunnen, waarmee ze gedwongen waren te stoppen door vrouwe Justitia. Dit heet “het paard achter de wagen spannen”. Vervolgens moeten ons gereduceerde politiekorps alles op alles zetten om dat volk weer achter de tralies te krijgen….. Snapt u het nog? Ik niet meer! En wie is de sigaar? Juist de burger


  Maak melding

 4. als de regering eens stopt met alle dol dwaze bezuinigingen op van alles en nog wat en stopt met het bestelen van de normale burger dan zullen we steeds minder van diefstallen zien. Want vaak zijn dit mensen die geen uitweg meer zien uit hun financiële malaise veroorzaakt door de graaikultuur van Den Haag.Ik praat deze diefstallen niet goed maar de normale burger word ook wel tot het uiterste op de proef gesteld door de ambtenaren in den Den Haag.


  Maak melding

 5. En toch denk ik dat dat onzin is. Er zijn inderdaad veel mensen die het zwaar te verduren hebben momenteel, maar ik geloof er niet veel van dat die mensen zomaar naar criminele handelingen grijpen. Ik verwacht dat deze types ook gewoon weer van het notoire soort zijn, zoals de meesten.


  Maak melding

 6. Gelukkig de meeste diefstallen zijn op te lossen, we geven gewoon Den Haag de schuld! Tenminste dat denkt hr/mevr. K. Je bent zelf verantwoordelijk om met je vingers van andermans zuurverdiende centen en spullen af te blijven. Om je maar steeds te verschuilen achter de kreet: een moeilijke jeugd, slechte omgeving enz. Mijn familie moest vroeger ook aanpakken om rond te komen en dat altijd op eigen kracht!


  Maak melding

 7. @jan w
  precies wat ik aangeef op eigen kracht lukt prima!!!!!
  zolang Den Haag van je zuur verdiende centjes afblijft ,
  Of zijn die niet zelf verantwoordelijk voor bestelen van de Nederlandse burger? en dat heeft niets met verschuilen te maken maar dat is de keiharde werkelijkheid.


  Maak melding

 8. Inderdaad Wilbert…hoe moet je je dat voorstellen? “Papa en opa zijn aan het ‘werken’. Morgenvroeg zijn ze er weer. Als ze niet door die vervelende politieagenten gepakt worden!”

  Want het is natuurlijk de schuld van “Den Haag” dat deze mensen de criminaliteit in gaan. En als ze gepakt worden zie je hier weer kreten als “kk wouten” voorbij komen. Zo gemakkelijk om altijd anderen de schuld te geven!


  Maak melding

 9. @k Den Haag of wie dan ook heeft er echt niets mee te maken.
  Als ik vroeger als kind kattekwaad had uitgehaald en dan thuis daarvoor op mijn donder kreeg probeerde ik wel eens: “Ja maar, Kobus van hiernaast deed het ook!”, dan kreeg ik altijd als repliek: “O, en als Kobus in de sloot springt doe jij dat dan ook?”  Maak melding

Reageer