Gratis kennismaken bij de Zwolsche B.C.

Zwolle – Iedereen die eens wil proberen hoe badminton als sport beoefend wordt, kan in de week van 16 tot en met 22 september gratis kennismaken met de sport. De Zwolsche B.C. biedt die mogelijkheid in het kader van de Nationale Badmintonweek. De voorzitter van Badminton Nederland heeft toegezegd een bezoek aan de grootste en oudste vereniging van Zwolle te brengen.

badminton_toernooi_2013_2.jpg 

Nog nooit op een badmintonbaan gestaan? Geen probleem! De vereniging biedt iedereen die dat wil die week gratis begeleiding van geschoolde trainers aan. Ook hoef je geen racket mee te nemen: die worden door de club ter beschikking gesteld. De badmintonweek wordt gehouden om de sport te promoten. Iedereen kan op een vrijblijvende en laagdrempelige manier kennismaken met de sport. Wie eerder heeft gebadmintond, kan eens even kijken of ‘the feeling’ met het racket er nog is. Clemens Wortel, de voorzitter Badminton Nederland (dat is wat de KNVB voor voetbal is), heeft aangegeven dat hij op 18 september komt kijken bij de Zwolse B.C.

Voorzitter Hans Jeursen van ZBC had weinig tijd nodig om de voorzitter van de bond te overtuigen. “Wij zijn de grootste, oudste en gezelligste club van Zwolle,” schreef hij. “We hebben de mooiste hal en de allermooiste sfeer. Je moet gewoon eens komen kijken.” Wortel zegde direct toe te komen.

ZBC houdt op 18 en 19 september speciale activiteiten in het kader van de Badmintonweek. Op 18 september mag iedereen die wil, gratis komen spelen in de ZBC-hal aan de Ossenkamp 5. Je krijgt begeleiding, leenrackets zijn beschikbaar en vrijblijvendheid is troef. De spelers van het eerste team geven bovendien een demonstratie van hun kunnen. Wil je het eens tegen hen opnemen? De divisiespelers dagen je uit! Op 19 september is er een uitdagend programma voor de jeugd. Iedereen onder de 18 jaar mag naar het Bewegingshuis in Stadshagen komen om te proeven van de sport. De ervaren trainers van de club staan klaar om de jeugd de fijne kneepjes bij te brengen.

Wil je meer weten over de Zwolsche B.C.? Surf dan eens naar www.badminton-zwolle.nl .

Artikel delen:

Reageer