Bewoners Zonnehuis met open armen ontvangen

Zwolle – Het waren twee mooie zonnig dagen. Op 27 augustus in alle vroegte vertrokken om 7:00 uur acht bewoners van de Dokstraat in het Zonnehuis, onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, samen met een aantal medewerkers van het zorghuis richting Ameland om daar te genieten van twee dagen zon, zee en strand. Het eiland sloot het bijzondere gezelschap in haar armen.

dscn2207.jpg 

Om 9:30 heeft het gezelschap onder het genot van een heerlijk kopje koffie met de boot de overtocht gemaakt om vervolgens met een voldaan gevoel aan het einde van de volgende dag weer thuis te komen. De bewoners die mee zijn gegaan zijn dementerend en een aantal hadden de wens geuit heel graag de zee nog eens te willen zien. Er stonden diverse activiteiten op het programma. Zo is het gezelschap gezellig een dorpje ingegaan, uit eten geweest en met een huifkar richting het strand vertrokken. Het strand was toch wel erg bijzonder. Er waren speciale rolstoelen geregeld waarmee de bewoners tot in het water konden komen. “De reacties van de bewoners waren op dat moment geweldig”, aldus Thysia Lips, een van de medewerkers die mee was. 

Ook het verblijf in de ‘Suudwester’ werd als zeer prettig ervaren. De mooie locatie was voorzien van snoezelbaden, speciale toiletruimtes, tilliften en voor de nacht, alarmsystemen. Het ontvangst op Ameland was als een warm bad. Thysia: “Op het eiland voelden we de gastvrijheid en behulpzaamheid naar de bewoners toe. Als we even moeilijkheden hadden, was er gelijk een helpende hand. Erg fijn!”. De reis is mede mogelijk gemaakt door de Stichting De Gasthuizen. Zij hadden een bijdrage toegekend voor de huifkar en het ‘uit eten gaan’. De bijdrage van de stichting was groter dan was aangevraagd. “Hierdoor konden we de bewoners na het eten ook nog eens heerlijk verwennen met een lekker toetje. We zijn de stichting erg dankbaar voor hun fantastische bijdrage!”, aldus Thysia.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer