Folkvillage Familiefestival

Zwolle – Zondag 29 september wordt, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Zwolse folkband Blue Dew, Folkvillage 2013 georganiseerd; een gratis toegankelijk familiefestival op het gezellige Assendorperplein in Zwolle. Folkvillage 2013 begint om 14.00 uur met een middagprogramma dat gericht is op de jeugd en loopt door in een avondprogramma -tot 20.00 uur- dat voor volwassenen is samengesteld. De organisatie van Folkvillage 2013 is in handen van H&B Evenementen in samenwerking met Wijkcentrum De Enk en Gerard Waanders.

blue_dew.jpg
Blue Dew

Optredende bands zijn: Muppetstuff, Blue Dew, Terribell Jazzband met ‘De Jeugd van Vroeger’ en de gelegenheidsband Bluestuff & Rott’n Cott’n. s’ Middags zullen tussen deze optredens door kinderen muziek ten gehore brengen, waaronder Blue Dew Junior. De opbrengst van Folkvillage 2013 (vrijwillige bijdragen bezoekers, horeca, e.d.) komt ten goede aan ‘The Rowan Projects’; het jubileumproject waarmee Blue Dew zich inzet om de jeugd te stimuleren bij het maken van muziek. Zo zullen tijdens Folkvillage 2013 een aantal instrumenten worden overhandigd aan jeugdige muzikanten. Meer informatie over ‘The Rowan Projects’ is te vinden op de site www.bluedew.nl. Wie dit project wil ondersteunen of een bijdrage wil leveren kan contact opnemen met Blue Dew: bluedew@planet.nl of bellen naar 038 4230411 (John Beumer).

Muppetstuff brengt tijdens Folkvillage 2013 de primeur van haar nieuwe kinderproject! Een vrolijk interactief liedjesprogramma speciaal voor de jeugd. Folkvillage 2013 is een cadeautje  van H&B Evenementen voor Blue Dew ter ere van hun 25-jarig bestaan. Naast Folkvillage 2013 en The Rowan Projects wordt dit jubileum van Blue Dew gevierd met de Zwolse première van de nieuwe voorstelling van Blue Dew: The Fair-Haired Boy, zaterdagavond 19 oktober in Theater Odeon. De kaartverkoop voor deze première is inmiddels in volle gang! De Terribell Jazzband treedt tijdens Folkvillage 2013 op met het voor dit festival toepasselijke programma ‘De Jeugd van Vroeger’. Muzikanten van Muppetstuff, Blue Dew en Rott’n Cott’n spelen op Folkvillage 2013 gezamenlijk een aantal nummers uit het repertoire van de 50’er jaren bluesband Rott’n Cott’n.

Programma Folkvillage 2013 (14.00 – 20.00 uur) 

– Opening Folkvillage 2013
– Muppetstuff: ‘Kinderliedjes’
– Blue Dew: ‘Ierse sprookjes met muziek’
– Terrible Jazz band: ‘De Jeugd van vroeger’
– Blue Dew
– Bluestuff & Rott’n Cott’n
– Muppetstuff

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer