Veel belangstelling voor opleidingen GH Zwolle

Zwolle – Ruim 600 nieuwe studenten starten aan de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle met een opleiding. Nooit eerder was er zoveel belangstelling voor de sociale studies aan de GH.

Met name de deeltijdopleiding Verpleegkunde is bijzonder in trek: het aantal aanmeldingen ten opzichte van vorig jaar steeg met ruim 250%. Maar ook de andere studies zien een stijging ten opzichte van vorig jaar. Bijzonder is dat de GH ook vorig jaar al een record brak met bijna 500 nieuwe studenten. Woordvoerder Arnoud Gort is blij met de grote groep nieuwe studenten. De groeiende belangstelling zit hem volgens Gort in de manier van werken op de GH. “Onze studenten voelen zich thuis op de GH. Zij ervaren betrokkenheid en wij geloven dat daar de sleutel tot studiesucces in zit. Als een student tijdens zijn studie merkt dat docenten en medestudenten echt betrokken zijn bij zijn studievoortgang, dan is zijn kans van slagen letterlijk hoger. En met succes een studie afronden die bij je past; dat wordt alleen maar belangrijker in de toekomst.”

De GH scoorde afgelopen jaar ook goed in de landelijke kwaliteitsonderzoeken. In de Keuzegids kreeg de Zwolse instelling de titel ‘beste hogeschool van Nederland’ in de categorie middelgrote hogescholen.

 

Verbouwing

De GH zag de groei tijdig aankomen en heeft tijdens de zomervakantie enkele verbouwingen gerealiseerd. Zo kwamen er voor de opleiding HBO-V twee nieuwe Skillslabs, waar toekomstige verpleegkundigen praktijkhandelingen kunnen oefenen. Ook is er in de zomer een extra hoorcollegezaal ingericht.

 

Move2Support

Op vrijdag 20 september houdt de GH tijdens GH Open haar jaarlijkse officiële opening van het studiejaar. Het programma start met het sponsorevenement Move2Support. Move2Support zet mensen in beweging voor het goede doel. Met de opbrengst van het sponsorevenement kunnen hulporganisaties Dorcas en Compassion het studiegeld betalen van studenten in ontwikkelingslanden.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Dat staat in het bericht:

    … De groeiende belangstelling zit hem volgens Gort in de manier van werken op de GH. ⤽Onze studenten voelen zich thuis op de GH. Zij ervaren betrokkenheid en wij geloven dat daar de sleutel tot studiesucces in zit. …”    Maak melding

Reageer