Berkum met goed gevoel naar ACV

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 14 september uit bij ACV in Assen en bindt daar de strijd aan met een geduchte tegenstander, maar mét de wetenschap dat het eigen spel in het vorige competitieduel vertrouwen geeft.

“We hebben een goed gevoel overgehouden aan het spel in de wedstrijd tegen CSV Apeldoorn. We hebben laten zien dat we kansen kunnen creëren en als we die lijn door kunnen zetten gaan we dit jaar echt punten pakken,” verwacht Berkum-trainer Roeland ten Berge. “En natuurlijk is ACV altijd een uitdaging want dat is gewoon altijd een goede ploeg. Vorig seizoen hebben we daar slecht gespeeld maar eerder hebben we tegen dat team toch vaak goede resultaten gehaald.” In die vorige ontmoeting in Assen tussen ACV en Berkum stond het tot zo’n 10 minuten voor het einde 1-0 maar in de slotfase gingen de Zwollenaren helemaal onderuit en won de thuisclub uiteindelijk met niet minder dan 5-1. Dat legde toen ook mede de basis voor het latere periodekampioenschap van ACV, dat daarna behoorlijk ver kwam in de nacompetitie. Pas in de verlenging van de finale tegen Spakenburg liepen de Assenaren promotie naar de Topklasse mis.

Voorafgaand aan het nieuwe seizoen veranderde er het een en ander bij ACV. Zo volgde Hendrik Oosting zijn broer Jozef als trainer op en werd er flink doorgeselecteerd. Diverse spelers verdwenen naar andere clubs maar daar kwamen versterkingen voor in de plaats zoals de verdedigers Jelle Wagenaar en Danny Menting en spits Robby Holder, die met zijn drieën overkwamen van de voormalige profclub SC Veendam. Ook bekende amateurs als Erwin Buurmeijer (WKE) en Patrick Goedhart (ONS Sneek) maakten de overstap naar ACV.
Vorige week speelde ACV de eerste competitiewedstrijd bij VVOG, waarbij de Assenaren al na 20 minuten door een rode kaart van Haye Feenstra met een man minder verder moesten. ACV kwam toch voorsprong en had ook daarna de beste kansen maar een kwartier voor tijd werd het toch 1-1, een einduitslag waar de opgeluchte tegenstander VVOG behoorlijk tevreden mee was.
Berkum kende een vergelijkbare competitiestart want de ploeg speelde vorige week op eigen terrein met 0-0 gelijk tegen CSV Apeldoorn. De Zwollenaren waren vrijwel het hele duel dominant en kregen heel wat kansen. Die werden echter niet verzilverd, soms door pech toen de bal een aantal keren op paal en lat belandde maar ook door goed keeperswerk bij de tegenstander. Zelfs toen Berkum het laatste halfuur met 10 man kwam te staan, na een rode prent voor Jerrol Poot, was het betere positiespel voor de Zwollenaren en werden er kansen gecreëerd.
Zowel ACV als Berkum is er dus op gebrand om de eerste overwinning in deze nieuwe competitie te boeken. Wie daarin slaagt blijkt zaterdag op het Univé Sportpark aan de Kortbossen 1 in Assen, waar onder leiding van de bekende scheidsrechter Roelof Luinge om 14.30 uur wordt begonnen.
Artikel delen:

Reageer