Hedon biedt divers programma in IJsselhallen

Zwolle – Het pand van poppodium Hedon is onderhevig aan een grote verbouwing en in februari wordt het multifunctionele poppodium geopend. Tot die tijd zit de organisatie alles behalve stil want zij komt met een uitgebreid programma in uitvalsbasis de IJsselhallen Zwolle. Het poppodium heeft met de Suyderseezaal de beschikking over een intieme zaal met een capaciteit van 500 bezoekers. 

 

Dankzij het On Tour programma dat donderdag 19 september wordt afgetrapt door Nederlands meest befaamde saxofoniste Candy Dulfer hoeven muziekliefhebbers het najaar niet thuis op de bank door te brengen. Zo staan er voor de rockliefhebbers de concerten van Mozes And The Firstborn, Anneke van Giersbergen, De Staat, The Answer enThe Doors Alive gepland. Sticks, Winne, Jiggy Dje en Dr Moon van Great Minds maakten eerder dit jaar indruk met een van de meest spraakmakende hiphopplaten dit jaar en gooien alle remmen los op vrijdag 29 november.

Singer- songwriters Douwe Bob en Nielsonverkregen met het tv-programma De Beste Singersongwriter van Nederland nationale bekendheid. Zij treden respectievelijk zaterdag 12 oktober en vrijdag 8 november op in Zwolle. Songwriter Eefje De Visser gooit het met haar nieuwe album Het Is over een meer experimentele boeg. Net als Wende die met The Berlin Sessions op elektronische en orkestrale wijze het werk The Last Resistance opnieuw smeedt op het podium. Sarah Bettens zoekt dinsdag 12 november de balans tussen nieuw en bekend met zowel nummers van haar nieuwe band Bettens als de befaamde songs van K’s Choice.

 

Buiten de optredens in de Suyderseezaal presenteert Hedon in samenwerking met de IJsselhallen de Britse hardrockers van Deep Purple. Iemand die eveneens zijn sporen in de muziek lang en breed verdient heeft is natuurlijk Ed Kowalczyk. Zaterdag 21 september presenteert Hedon de voormalige frontman van de Amerikaanse rockband Live in theater De Spiegel.José James voorziet de luisteraar in Theater Odeon van een relaxte samenkomst tussen Jazz, Soul en Hiphop. Tessa Rose Jackson brengt haar meeslepende pop- en folknummers ten gehore in de sfeervolle Statenzaal van de Bibliotheek.

 

Samenwerkingen met festivals zijn er in de vorm van de Popronde en het Let’s Get Lost Festival. Hier komt de ware entrepreneur aan zijn trekken met zo’n twintig opkomende indie en alternatieve acts verspreid over verschillende podia in de binnenstad.

 

De voorverkoop voor alle concerten is reeds gestart. Het meest complete programmaoverzicht vind je opwww.hedon-zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer