Softbalteam maakt kampioensfeest compleet

Zwolle – Het herensofbalteam van de Blue Hawks uit Zwolle was al kampioen, maar maakte vrijdagavond het feest compleet door van de Harriers uit Zeewolde met 9-6 te winnen.

_mg_6698.jpg

Met nog een paar wedstrijden te gaan, heeft het heren softbalteam van Blue Hawks het kampioenschap veroverd. De spelers van Blue Hawks deden dat tot dusver ongeslagen. Voor de Zwolse club was dit het dertiende kampioenschap in de laatste elf jaar. Blue Hawks beleefde vorig jaar al een zeer succesvol seizoen. In dat jaar werden alle drie de honkbalteams kampioen. Dit seizoen was het de beurt aan de softballers. Al enkele seizoenen strijdt deze ploeg om promotie naar de 2e klasse. Dit jaar slaagde Blue Hawks daar eindelijk in. 

_mg_6686.jpg

_mg_6642.jpg

_mg_6566.jpg 

Meer foto’s via Lees verder… 

_mg_6572.jpg
 

In een competitie met tegenstanders uit onder meer Utrecht, Zeist, Hilversum, Nieuwegein en Amersfoort was Blue Hawks dit jaar voor alle tegenstanders een maatje te groot. De eerste veertien wedstrijden werden met duidelijk verschil gewonnen. Daarmee werd het kampioenschap een feit. Het is het eerste kampioenschap voor een Zwolse heren softbalteam uit de clubhistorie.

 

Hoogste niveau

 

Gisteravond werd op eigen veld de champagne ontkurkt na een 9-6 overwinning op The Harriers uit Zeewolde. Edwin Noordenbos, Patrick Dania en Gerald Hol zorgden voor de aanvallende hoogtepunten. Dania scoorde dit duel zelfs driemaal, terwijl Hol met een prachtige grandslam-homerun maar liefst vier van de negen punten binnen sloeg.
Met de titel op zak promoveert de club nu naar de 2e klasse, slechts één trede onder het hoogste niveau.

 

Voor de Zwolse honk- en softbalvereniging is het kampioenschap een bekroning van één van de meest succesvolle seizoenen. Blue Hawks startte met een nieuw dames softbalteam en een nieuw juniorenteam. Dit team strijdt momenteel nog om het kampioenschap. Ook het BeeBall-team, met spelers in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar speelde voor het eerst wedstrijden en deed dat niet onverdienstelijk. 
 
_mg_6625.jpg
 
_mg_6619.jpg
 
_mg_6632.jpg
 
_mg_6627.jpg 
Artikel delen: