‘Pesten is niet cool!’

Zwolle – In het kader van de week tegen het pesten verzorgde harmonieorkest de Bazuin vrijdagmiddag een lunchconcert op de Zevensprong in Stadshagen. Onder leiding van Silva Soepboer en Ymkje Hellinga werden de kinderen meegenomen op muzikale reis.

bazuin_13.9.2013_027.jpg

Eigen foto 

Het orkest speelden  o.a. melodieën van ‘The Lord of the Dance’, ‘Colors of the Wind’, ‘Pak maar m’n hand’ en ‘Kinderen voor Kinderen’. In de afgelopen week hebben de kinderen een speciaal voor dit project gearrangeerd nummer de ‘Chachacha tegen zinloos geweld’ ingestudeerd,welke nu extra mooi klonk samen met het orkest. Er werd enthousiast meegeklapt en gezongen. Naast het luisteren naar het orkest werd er ook uitleg gegeven over de diverse instrumenten. Sommige kinderen mochten zelfs even op een instrument blazen.

Dit was het eerste optreden welke harmonieorkest de Bazuin verzorgde binnen hun project ‘Pesten is niet cool’. Op 5 oktober is er een open repetitie in het Bazuingebouw, waar de kinderen nog uitgebreider kennis komen maken met de Bazuin en het harmonieorkest. Het project wordt op 16 november afgesloten met een grootse muziekdag in ‘the Young Ones’. Er vinden diverse workshops voor de kinderen plaats en wordt afgesloten met een matineeconcert waarin zij ook een rol zullen spelen.

Kijkt u voor meer informatie op: 
http://www.debazuin-zwolle.nl/
https://www.facebook.com/DeBazuinZwolle

Artikel delen:

Reageer