Berkum verliest tijdens uitwedstrijd bij ACV Assen

Zwolle – Berkum heeft in de uitwedstrijd bij ACV in Assen teleurstellend met 1-0 verloren. ACV had in de eerste helft de betere kansen maar toen de ploeg daarna ver terug zakte kon Berkum daar niet van profiteren. “Het was een slechte en ook heel slordige wedstrijd, van beide kanten overigens,” vond Berkum-trainer Roeland ten Berge. “Er was veel te veel balverlies en wij maakten te vaak verkeerde keuzes. Ik ben behoorlijk teleurgesteld,” aldus de coach.

Berkum.gif

ACV ging furieus van start en creëerde in de eerste minuten al direct enkele flinke kansen maar Edu de Jonge Rosa schoot tegen zijn tegenstander op en Patrick Goedhart stuitte op Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis. Ook daarna moest de Zwolse keeper nog een aantal malen redding brengen bij inzetten van onder meer Robert Pomstra en de gevaarlijke spits Robby Holder. Daar stonden van Berkum-kant een paar afstandsschoten van Frank Hoolsema en Ruud Wellenberg tegenover maar die werden gekeerd door ACV-sluitpost John Vos. Vlak voor rust sloeg de thuisclub toe. Erwin Buurmeijer leverde een uitstekende vrije trap af en de indraaiende bal werd vervolgens goed ingekopt door de meegekomen verdediger Koos Werkman. Op die inzet had ook keeper Bouwhuis geen verweer, zodat de ploegen met een 1-0 tussenstand naar de kleedkamer gingen.

Na rust zette Berkum veel meer druk. Na enkele minuten werd een rush van Hoolsema afgerond met een hard schot maar daar wist ACV-keeper Vos nog een hand achter te krijgen. Berkum was vervolgens lange perioden bijna uitsluitend op de helft van de tegenstander te vinden maar echt grote kansen leverde dat overwicht vreemd genoeg niet op, want bij het 16-metergebied van de Assenaren stokten de meeste Zwolse aanvalspogingen. De thuisclub liet in die fase niet veel meer zien, zakte bijna massaal terug en was enkel nog gevaarlijk bij uitvallen van De Jonge Rosa en Holder die echter onschadelijk werden gemaakt door de Berkum-doelman. Het bleef in deze vaak niet bijster aantrekkelijke wedstrijd dus bij 1-0, een uitslag waar ACV duidelijk blij mee was maar die voor Berkum ronduit teleurstellend was. De Zwollenaren wachten na twee wedstrijden nog steeds niet alleen op de eerste overwinning maar ook op het eerste doelpunt van deze nieuwe competitie. De selectie van trainer Ten Berge moet dat volgende week in eigen huis recht zetten in de streekderby tegen Go-Ahead Kampen, dat vandaag een goede generale repetitie had door met 4-1 te winnen van VVOG.

ACV-Berkum, 14 september 2013
Eindstand: 1-0 (1-0)
Doelpunten: 42. Koos Werkman (1-0)
Gele kaarten: Youp Kok (Berkum), Jelle Wagenaar, Erwin Buurmeijer (ACV)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan (76. Arjen Westrik), Ruud Wellenberg, Pascal Diender, Frank Hoolsema, Chris van der Meulen, Karim Chengachi, Youp Kok (46. Marc van der Meulen). Opstelling ACV: John Vos, Erwin Buurmeijer, Koos Werkman, Jelle Wagenaar, Arjan van der Velde, Patrick Goedhart (79. Richard Mulder), Robert Pomstra, Edu de Jonge Rosa, Robin Mulder, Danny Menting, Robby Holder (83. Jelle Teitsma).

Artikel delen:

Reageer