Hoe een droom werkelijkheid werd…

Zwolle – 2 weken terug kwam Thijmen ’s ochtends uit bed en zei "mam, ik heb een droom" Toen actueel onderwerp omdat ze op school gesproken hadden over Martin Luther King. "Ik wil graag de wereld schoonmaken, zodat… die mooi blijft".

thijmen_6_copy.jpeg 

Eigen foto

Ok dacht ik… Wat nou als we een kort filmpje maken voor de Gemeente/Rova waarin Thijmen vraagt of hij zo’n papiergrijpertje mag hebben om de wereld schoon te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen week kreeg ik enthousiaste reactie van Rova terug. "We zijn blij met elke kleine en grote burger die ons helpen de straat schoon te houden". Vanmiddag de papiergrijper opgehaald.. En Thijmen ging vanmiddag weer verder met zijn droom.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Top Thijmen :D:D, ik hoop dat meer mensen deze droom krijgen, en dat ze er ook bij dromen dat de afval in de afvalbakken hoort, zodat de wereld echt schoon wordt:):):) ga zo door joggie;).


  Maak melding

 2. Top Thijmen!!!

  Als mensen nu eens minder van zich af gooien en er meer mensen komen die als ze iets zien liggen het oprapen en thuis weggooien, krijgen we een mooie schone stad

  Ook een mooi moment om een oud gebruik weer in te voeren:
  op zaterdag veegt iedereen waar hij woont zijn stoep en straatje schoon,
  kost weinig tijd (30 min)


  Maak melding

 3. prachtig Thijmen en als nu die fietsende scholieren hun blikjes drinken niet van zich afgooien maar in een prullenbak deponeren zijn we op de goede weg.


  Maak melding

 4. En als de politie ook eens handelend optreedt tegen blikjes weggooiende pubers. Geef ze een prent van 50 euro en de week erop weer, dan wordt het vast minder. Nu lijkt op straat fl*kkeren de norm >:(


  Maak melding

Reageer