Duurzaam cultuurfestival WoestPoP

Zwolle – Op het terrein van wijkboerderij De Klooienberg in Holtenbroek vindt deze dagen WoestPoP plaats. IVN-jongerenorganisatie WoesteLand organiseert in Zwolle eerste editie dit duurzame cultuurfestival. Door de frisse en natte weersomstandigheden was het er niet druk zaterdag.

 

_mg_6762.jpg 

 

WoestPoP is een een cultuur- en muziekfestival waar muziek, kunst en duurzaamheid hand in hand gaan. WoestPoP vindt plaats aan de Klooienberglaan in Zwolle. Tijdens het festival, waar artiesten als De Nieuwe Stempel en het veel gevraagde Lieve Bertha optreden, is er ook ruimte voor workshops van Loesje Nederland (Hoezo Crisis? Jongeren en Duurzaamheid in tijden van economische crisis) en WasteWatchers (What’s the price? Verspilling en de economische waarde van voedsel). WoestPoP onderscheidt zich door het feit dat elke bezoeker een kleine ecologische voetafdruk achterlaat, vertelt hoofd organisatie Yannick Rol: “Wij willen bezoekers bewust maken dat het gevoel van duurzaamheid een goed gevoel kan geven. Zo wordt tijdens het festival zelf energie opgewekt op een door fietsen aangedreven podium.”

 

_mg_6732.jpg

 

_mg_6738.jpg

 

_mg_6744.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

“Het eten komt uit de tuin van de stadstuinders van Zwolle. Alles wat de bezoekers eten, zat dan twintig minuten voor die tijd nog aan de plant,” vervolgt Rol. “Bezoekers moeten bezig zijn met wat ze doen. We hebben met z’n allen echt onvoldoende door wat voor druk we uitoefenen op elkaar, op de wereld en op de natuur. Door bezoekers het gevoel te geven dat ze zelf iets kunnen doen, zelf iets in handen te laten geven, kunnen we de natuur ontlasten. Als dat lukt is de eerste editie zeker geslaagd.”

 

Centrale ligging Zwolle

Jongerenorganisatie WoesteLand koos voor Zwolle, omdat de stad centraal gelegen en makkelijk te bereiken is en WoesteLand een goede relatie onderhoudt met de Zwolse stadstuinders. “Daarnaast ligt de festivallocatie niet ver buiten de stad, maar is er toch natuuromgeving door aanwezigheid van riet, bomen en de uiterwaarden. Er hangt natuurrust.”

 

Ook zondag is er ook nog WoestPoP: http://woestpop.nl.

 

Voor WoestPoP werkt WoesteLand samen met IVN Zwolle, Natuur&Milieu Overijssel, Travers Welzijn en de stadstuinders Zwolle.

 

_mg_6731.jpg

 

_mg_6735.jpg

 

_mg_6737.jpg

 

_mg_6740.jpg

 

_mg_6752.jpg

 

_mg_6753.jpg

 

_mg_6754.jpg 

Artikel delen:

Reageer