Verdienstelijk gelijkspel van WVF tegen DFS

Zwolle – Nadat vorige week de competitie met een gelijkspel begon uit tegen DOS’37 moest er vandaag door VV WVF worden aangetreden tegen DFS uit Opheusden. Beide teams hadden nog niet eerder in competitieverband tegen elkaar gespeeld.

DFS was vorig seizoen op overtuigende wijze kampioen geworden in de tweede klasse en heeft de ambitie om door te stoten naar de hoofdklasse. Dat het over een goede ploeg beschikt werd al snel duidelijk in Westenholte. DFS combineerde vlot en makkelijk en had in Leon Koopman (regisseur op het middenveld) en Hesdy Suart als veelvuldig opkomende linksback  de beste spelers die WVF vanmiddag handenvol werk bezochten. Beide taems begonnen, wellicht doordat ze elkaar niet kenden , afwachtend aan de wedstrijd. Met name het eerste kwartier gebeurde er weinig . de eerste serieuze doelpoging van WVF was dan ook pas na ruim 17 minuten en het was Jeroen van Brummen die het eerste schot loste op het doel van DFS maar deze verdween over het doel.

DFS liet in de periode goede combinatievoetbal zien tot aan de zestien van WVF maar de aanvalslinie van DFS stond deze middag niet op scherp. Toch had WVF met name in de eerste helft moeite met het goede combinatiespel van de gasten uit Opheusden.  En wsa WVF in balbezit dan was het slordig in de passing en was daarmee het balbezit van korte duur. Maar gelukkig voor WVF hadden de spitsen van DFS het vizier niet op scherp staan en was het Mike ter Wiele die met enkele goede reddingen zijn ploeg voor een achterstand behoedde. 

Toch werd WVF aan het eind van de eerste helft nog gevaarlijk . het was Rob Meijerink die met een sublieme steekpass Mark Peppelenbos bediende, laatstgenoemde reageerde attent maar werd door een verdediger aan zijn shirt getrokken en waarbij bijna iedereen zag dit dat een strafschop voor WVF zou opleveren werd dit helaas voor WVF door scheidsrechter Olde Klieverink anders beoordeeld. Hierna verrichte Mike ter Wiele nog twee goede reddingen door sterk uit zijn doel te komen en zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 ruststand. De tweede helft begon hoopvol voor WVF met een goede kans van Lennart Bril voor WVF maar wist  helaas nadat keeper Bennie Geerts van DFS de bal los liet niet te scoren. Hierna nam DFS het heft weer in handen  en was het Dusty Louwaarts die na slecht verdedigen aan WVF zijde de bal in het zijnet schoot. Even later ranselde Mike ter Wiele een schot van  Mike Louwaats  knap uit zijn doel en in de rebound verdween de bal naast het doel van WVF.

Daarna kwam WVF wat beter in de wedstrijd en dat leverde ook enkele kansen op. Rob Meijerink  krulde de bal vanaf de zestien uit een vrije trap over het doel van DFS, zette even later Bas Bouwhuis vrij voor de keeper maar helaas schoot Bas voorlangs het doel van DFS en schoot Jeroen van Brummen, vrij gelaten in de zestien over het doel van de gasten. Ook DFS kreeg nog enkele goede kansen maar wist ook niet te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen zoals hij begon maar het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd. Het was WVF dat in de 85e minuut op voorsprong kwam.

Het was Marthijn v d Steege  die uit een hoekschop van Rob Meijerink via de onderkant van de lat raak kopte en WVF op een 1-0 voorsprong zette. Lang duurde de feestvreugde echter niet  want het was de uitblinkende Hesdy Suart die uit een vrije trap voor de 1-1 zorgde. Bijan zou DFS de winst nog meenemen , maar het was aan een uitsekende redding van de tot man of the match gekozen  Mike ter Wiele die , na een slechte terugspeelbal , attent reageerde en de bal van de schoen van Elvin Hardeveld  plukte en daarmee zorgde voor een verdiend punt tegen een sterke tegenstander. Trainer Freddy Smit merkte na afloop terecht dat WVF ondanks het gelijke spel toch een overwinning had geboekt. Hij had ook gezien dat DFS over een goed voetballend team beschikt en dat er in voetballend opzicht weinig mogelijk was. Dan komt het aan op  werklust en de taken goed uitvoeren. En juist in mentaal opzicht voelt dit als een overwinning ondanks het gelijkspel van vanmiddag. Wellicht dat er volgende week in de eerste derby in Oldebroek tegen Owios meer te halen valt voor WVF.

WVF – DFS 1-1 (0-0).

 

Score verloop: 86. Marthijn v/d Steege 1-0, 88.Hesdy Suart 1-1,  

Gele kaart: 36 Dion Reijnen ,79  Kristian Bril WVF. 74  Roel Hendriks DFS

 

Toeschouwers: 200

 

Scheidsrechter: R.H.J. Olde Klieverink.

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele ,Dion Reijnen, Marthijn v/d Steege, Sybren Poppen, Hans Kamping,Jeroen van Brummen, Rob Meijerink, Richard Bouwmeester(63 Kristian Bril),Mark Peppelenbos(46. Bas Bouwhuis),Lennart Bril, Hessel Berends.
Opstelling DFS: Bennie Geerts, Arien Arends(46 Milenko Visser), Rick van Walsem, Hesdy Suart, Leon Koopman, Sebastiaan Kolff, Elvin Hardeveld, Roel Hendriks(79 Dave Hendriks), Mike Louwaars, Dusty Louwaars, Melvin van Osenbruggen(86 Gregory Thym).

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer