Vragen over kosten GS dienstauto’s provincie

Zwolle – De PvdA-fractie Overijssel stelt samen met haar collega’s van de SP schriftelijke  vragen aan Gedeputeerde Staten over het gebruik van dienstauto’s door leden van het college. Aanleiding is de recente aankondiging door de provincie Noord Holland dat denkt €400.000 aan kosten te kunnen besparen door het gebruik van dienstauto’s te beperken.

De PvdA vindt soberheid en doelmatigheid in deze tijden van bezuinigingen een lovenswaardig en essentieel streven, en is dan ook zeer benieuwd of in Overijssel wellicht gelijke kostenbesparingen gerealiseerd kunnen worden. De PvdA begrijpt dat dienstauto’s soms noodzakelijk kunnen zijn om het college haar taken op een doelmatige manier te laten uitvoeren, maar vraagt zich desalniettemin af of er wellicht een efficiëntieslag te maken valt door bijvoorbeeld het aantal dienstauto’s terug te brengen, of door in specifieke situaties gebruik te maken van openbaar vervoer.

Om in deze mogelijkheden inzicht te verkrijgen vragen de PvdA en de SP samen het college onder meer om een overzicht van alle vervoerkosten gemaakt door collegeleden van GS sinds 2007 uitgesplitst naar de individuele leden van het college, en om inzichtelijk te maken hoe dat kostenplaatje er in de toekomst uit zou komen te zien als meer gebruik zou worden gemaakt van het openbaar alternatief. 


Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik zie inderdaad nog wel eens dienstauto’s van politie, brandweer en gemeente voor de deur van de ophaalchinees of de snackbar staan.
  Ik weet niet of dit ook hiermee bedoeld wordt???
  Maar één geruststelling, onze eigen burgemeester fietst veel en graag:)


  Maak melding

 2. Is er al enige jaren geleden al niet eens geopperd dat de Provinciale Staten in deze moderne tijd een overbodige instelling van ons democratisch bestel is?
  En volgens mij hebben ze ook geld teveel, als ik zie dat het geld grif wordt weggegeven aan subsidies voor overbodige (Rodetoren)bruggen en het opknappen van bouwvallige villa’s?
  (sommigen zullen zeggen dat ik in herhaling verval, maar dat moet dan maar, het is per slot van rekening uw en mijn belastinggeld)


  Maak melding

 3. Als het zonodig goedkoper moet stel ik voor dat men in Den Haag eens al die mercedessen, bmw 7-series en audi a6/a8 dienstauto’s weg doet en daar Priussen voor terug neemt ofzo.. Want wie denkt u dat er betaald voor de huidige auto’s? Dat gaat niet van hun eigen inkomen af hoor…


  Maak melding

 4. Precies Martin27 helemaal met je eens want in Den Haag hebben ze het altijd de uitstoot van het co2 te beperken.Denk dat je dat meer beperkt met een Prius dan met zo,n dikke audi of bmw


  Maak melding

 5. Om mijn part gaan ze in Aygo’s rijden.. Ook prima, wat moet erin? 1 minister en een chauffeur? Dat past prima. Al vind ik de chauffeur al overbodig: ze hebben toch zelf een rijbewijs? De smoes dat ze onderweg wat werk kunnen doen gaat natuurlijk niet op, dan vertrekken ze maar wat eerder van huis zodat ze hun werk op locatie kunnen doen.

  De hele cultuur in politiek nederland (zowel lokaal, regionaal als landelijk) moet echt helemaal om. Jan modaal likt zijn wonden en vreest de toekomst terwijl de politici nog altijd in dezelfde luxe leven..


  Maak melding

Reageer