Getuigen volgen inbreker in Assendorp

Zwolle – De politie heeft in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 september rond 00.10 uur een 15-jarige jongen uit Zwolle aangehouden aan de Anjelierstraat in Zwolle. De jongen wordt verdacht van het plegen van een auto-inbraak aan de Groeneweg in Zwolle.

politienieuws_logo.jpg 

Twee getuigen zagen dat de jongen had ingebroken in een auto aan de Groeneweg in Zwolle. De getuigen liepen achter de jongen aan en hielden hem aan in de Anjelierstraat en belden de politie. De jongen is door de agenten meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Onlangs ontstond bij een ander bericht een discussie over in hoeverre dit de ouders is aan te rekenen.
  Misschien ben ik ouderwets, maar is het niet wat vreemd als je als ouder niet weet waar je kind van 15 op een zaterdagavond om 00.10 uur is?


  Maak melding

 2. Ouderwets? Is het tegenwoordig normaal dat een 15-jarige om 0:10 nog op straat rond loopt? Noem mij dan ook maar ouderwets, want ik vind het ook niet kunnen.


  Maak melding

 3. als een kind van die leeftijd alleen over straat zwerft om die tijd is er beslist iets aan de hand…problem gezin? normale ouders zouden dit niet toelaten… opvoeden is een plicht van ouders aan hun kinderen, als je van je kind houd voed je het kind op…  Maak melding

 4. ben het met velen hier eens dat moet niet kunnen dat een vijftienjarige snachts nog over straat loopt zonder dat de ouderen zich daarover bekommeren.Dan is er thuis iets goed mis


  Maak melding

 5. Welkom in 2013 mensen, hoe vaak zie je rond dat tijdstip niet nog kinderen van die leeftijd rondhangen op straat? Kom voor de lol eens rond kijken in Holtenbroek, Dieze, of een ander soortgelijke wijk…


  Maak melding

 6. “Welkom in 2013”, wat wil je daar mee zeggen? dat je maar moet accepteren wat er om je heen aan slechtigheid en gemenigheid gebeurt?
  Anno 2013 nemen steeds minder ouders de verantwoordelijkheid om hun kinderen op te voeden tot waardevolle leden van de maatschappij.
  Nee, een kind van 15 jaar hoort op tijd naar bed te gaan om s’morgens fris in de schoolklas te kunnen zitten.

  Of was dat joch soms bezig met een avondopleiding “hoe word ik later een gediplomeerde autokraker”


  Maak melding

 7. In het weekend vind ik het eigenlijk niet eens zo opvallend dat een 15 jarige jongen om die tijd nog niet thuis is. Toen ik zo oud was wisten mijn ouders in het weekend wel dat ik met vrienden weg was, maar waar we precies naartoe gingen wisten we zelf nog niet eens (het gaat hier om zaterdagavond, de meeste kinderen hoeven zondagochtend niet fris in de schoolklas te zitten). Om dan direct te stellen dat er dan wel iets met dat gezin aan de hand moet zijn vind ik dan weer betuttelend.


  Maak melding

 8. In het weekend vind ik het eigenlijk niet eens zo opvallend dat een 15 jarige jongen om die tijd nog niet thuis is. Toen ik zo oud was wisten mijn ouders in het weekend wel dat ik met vrienden weg was, maar waar we precies naartoe gingen wisten we zelf nog niet eens

  Zal met de tijd te maken hebben denk ik, in mijn tijd eind jaren 80 was het niet normaal om als 15 jarige na middernacht buiten rond te hangen.
  Ik heb niet het idee dat ik er minder van geworden ben.


  Maak melding

 9. De vraag was of het vreemd was dat een 15jarige rond dat tijdstip nog op straat rondliep. Dat vonden enkele mensen vreemd. Ik gaf alleen maar aan: welkom in 2013, dat gebeurt toch non-stop?

  Ik keurde daarmee totaal het gedrag van zo’n ventje niet goed…allerminst zelfs!

  En dat ouders daar een rol in spelen, ben ik het ook volkomen mee eens!

  Ik constateerde alleen maar dat het anno 2013 niet zo raar is dat 15jarige ventjes om 00.10u in het weekend nog buiten zijn…


  Maak melding

 10. Ik word een beetje misselijk van die goedpraterij dat het anno 2013 heel gebruikelijk is dat kinderen van 15 jaar midden in de nacht in auto’s inbreken en dat hun ouders daar geen enkel vermoeden, of op z’n minst argwaan bij hoeven te hebben.
  Straks wordt er nog tegen mij gezegd, “wie laat er nu anno 2013 z’n auto nou nog onbeheerd s’nachts buiten staan?”  Maak melding

 11. @ Observer:

  goed lezen!
  Volgens mij wordt er helemaal niets goed gepraat en is er tot nu toe niemand die zegt dat inbreken normaal is.

  Er wordt alleen gezegd: welkom in 2013, er lopen zoveel kids van 15 op straat op zondag om 00.10u.

  Natuurlijk is het belachelijk dat er ingebroken wordt in autos! (of waarin dan ook!)


  Maak melding

 12. ooit is aan gedacht dat deze jongeren misschien niet eens een thuis hebben… wegens omstandigheden op straat terecht zijn gekomen..
  Er zijn nu eenmaal veel zwerfjongeren in zwolle.

  Niet dat ik het goed probeer tepraten maar als ik op straat terecht zou komen zou ik ook het een en ander doen om te overleven..  Maak melding

 13. Toch heeft henkjan een goed punt. Jammer dat Japser en Plantje daar niet op ingaan, maar alleen even willen laten zien dat zij het Nederlands goed beheersen.
  Deze hele discussie draait erom dat een jongen van 15 om tien over twaalf thuis hoort te zijn. De vraag of ie wel een “thuis” heeft is dus zeer relevant. Ik ben wel blij dat ik in de jaren 70 15 was; anders dan Mike70 ik mocht rustig na twaalven thuiskomen. 🙂


  Maak melding

 14. @henkie01,
  Door dat “welkom in 2013” leek even alsof ik als een wereldvreemd type beschouwd werd.
  Niets is minder waar, ik hoef voor de lol niet rond te kijken in Dieze (lees Zwollenaar01), ik woon er namelijk zelf.
  En natuurlijk heb ik wel een idee wat er s’nachts in de stad rondstruint en in wat voor situaties sommige gezinnen kunnen terecht komen. ik heb niet voor niets in de begeleidingscommissie van de Bonjour gezeten.
  Vanuit die ervaring blijf ik het niet normaal en zelfs zeer ongewenst vinden dat ouders zich om één uur s’nachts niet bezorgd maken waar hun kind van 15 is en wat ie op dat moment uitvreet.


  Maak melding

 15. Redelijk punt hoor Dame…niet echt een goed punt. Het kán inderdaad zo zijn dat het gaat om een zwerfjongere. Maar om daarmee de discussie dood te slaan vind ik wel kort door de bocht. (Om er maar even inhoudelijk op te reageren.)

  Een kind van 15 hoeft niet om 0.00 uur in bed te liggen op een zaterdagavond. Maar op straat rondhangen en inbreken in auto’s is een ander uiterste.


  Maak melding

 16. Plantje, in de discussie komt de combi ‘op straat-inbreken’ weinig aan de orde. Wel dat een jongen van 15 niet zo laat op straat zou mogen zijn. Nu ben ikzelf in de fase van ouderschap dat ik probeer om níet bezorgd te zijn wanneer mijn kinderen laat thuis zijn. Ik ben het dan ook niet eens met die stelling. Ook weet je niet altijd waar je kind is. Wel met wie en dan kun je het wel een beetje invullen wat ze doen.
  Ik vind daarnaast dat het accent in de discussie wel erg verschuift naar de rol van de ouders en hun verantwoordleijkheid voor het gedrag van hun kinderen. De meeste ouders hopen dat hun opvoeding ertoe leidt dat hun kroost zich verantwoordelijk gedraagt, maar ik zie ook dat dit niet altijd lukt. In die gevallen zitten de ouders niet ook nog eens te wachten op dit soort commentaren.


  Maak melding

 17. Wat kan er toch eindeloos en kamerbreed gediscussieerd worden over zoiets simpels als een ordinair autodiefje.
  Laten we blij zijn dat de beide getuigen zich niet eerst van alles gingen afvragen voordat ze het boefje kordaat in de kraag vatten.


  Maak melding

Reageer