Chat Log 72

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 73 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

Artikel delen:
Reacties 638
 1. Wist u:………………..

  Dat Zwolle nog maar één kunstgalerie in de binnenstad heeft?
  Dat Zwolle geen enkele antiekwinkel meer heeft die dagelijks geopend is?
  Dat er nog steeds teleurgestelde bezoekers door de stad ronddolen op zoek naar een VVV?
  Dat de glazen engel op de Grote Markt enige dagen getooid is geweest met een witte BH om zijn hoofd?

  (wordt vervolgd)


  Maak melding

 2. Welke mensen gaan er eigenlijk nog naar een VVV? Ik doe dat nooit in een vreemde stad. Meestal heb ik van tevoren uitgezocht waar ik naartoe wil en heb een kaart en/of een smartphone met Google maps. Ik zag vroeger ook nooit veel mensen in de Zwolse VVV bij de Hoofdwacht. Dat was vroeger anders toen ze nog tegenover het Zwolse balletjeshuis zaten. Toch zou de VVV vorig jaar 90.000 bezoekers hebben gehad, een kleine 300 per dag. Verbaast me. Of ze hebben de bezoekers van de website, de telefonische klanten en de mensen die meeliepen met een rondleiding allemaal meegeteld.


  Maak melding

 3. Bernard, je hebt waarschijnlijk Gerard ter Borch en Rheinvisch Feit in historische kledij zien lopen op weg naar de Broerenkerk?
  Maar die twee kennen Zwolle nog op hun duimpje hoor, die hebben geen VVV nodig.


  Maak melding

 4. Ja kom dr maar in met de voorspellingen, Dame, doeksn, JanD en vele andere prominenten waaronder ik ook zeer zeker en niet in het minst monsieur Jean Jacques Rousseau reken!


  Maak melding

 5. De wedstrijden FC Volendam – Excelsior (1-0), Fortuna Sittard – SC Cambuur (1-2), BV Veendam – Helmond Sport (0-0) en De Graafschap – Telstar (2-1), van september 2009, zijn de vier verdachte Nederlandse wedstrijden wat betreft matchfixing.  Maak melding

 6. Nog een wens vergeten.

  Barcelona – Ajax,
  Joppuh denkt 2-0
  dick 3-0
  doeksen 9-1
  JanD 5-0
  JeanJacquesRousseau DIEZ! DIEZ! DIEZ!
  Dame 12-0, een thuisfluiter en 2 rode kaarten voor Ajax


  Maak melding

 7. Barcelona – Ajax,
  Joppuh denkt 2-0
  dick 3-0
  doeksen 9-1
  JanD 5-0
  JeanJacquesRousseau DIEZ! DIEZ! DIEZ!
  Dame 12-0, een thuisfluiter en 2 rode kaarten voor Ajax
  ja-tja 4-0
  bernard 4-1


  Maak melding

 8. Oh, zielig, maar gelukkig goed afgelopen.
  Van RTV Oost:

  Jongen met hoofd vast in park in Zwolle

  Brandweer en politie in Zwolle zijn vanmiddag uitgerukt voor de hulp aan een jongetje.

  Het jongetje zat met zijn hoofd vast tussen de spijlen van een brug in Park de Wezenlanden. Volgens de brandweer was het nog geen twee minuten werk om het jongetje uit zijn benarde positie te bevrijden. Het is niet bekend hoe hij in die situatie terecht kwam.  Maak melding

 9. de Youp vandaag:

  Gehandjeklapten

  Buurman aan de deur. Of ik via de babyfoon af en toe even naar zijn demente moeder wil luisteren? Dit alles in het kader van de participatiesamenleving. In ruil wast hij mijn auto en maait hij ons gazonnetje. Hij moet weg. Hij heeft een tijdelijke functie als interimmer bij een zorgorganisatie voor gehandicapten. ⤸Tweehonderdvijftig euro per uur⤝, lacht hij naar me, ⤸en ik heb deze maand al bijna een ton bij elkaar gescharreld! En mijn secretaresse zit op dertig ruggen!⤝ Ik feliciteer hem met het succes en vraag hem hoe hij aan het baantje komt.

  ⤸Via een hockeyvriendje die daar in de raad van toezicht zit⤝, lacht de buurman, ⤸die gozer weet zelf ook van zijn santé niet af, maar werd er ooit voor gevraagd. Via een dispuutgenoot. Was goed voor zijn cv. Vorige raad van bestuur heeft een financiële puinhoop achtergelaten. Onder het toezicht van mijn vriend trouwens. En nu mag ik puin ruimen. Heb al voor een miljoen weggesneden. Dus ik ben mijn geld dubbel en dwars waard!⤝ Hij knipoogt.

  Ik vraag hoe de organisatie heet.

  ⤸Humanitas⤝, zegt de buurman, ⤸met nadruk op tas!⤝ Hij moet er zelf om lachen. Ik ken de buurman niet goed. Heb laatst wel even op zijn website zitten loeren. Daarop staat dat hij transparant, koersvast en oplossingsgericht is. En dat hij de organisatie van binnenuit te lijf gaat. Met passie. Dat schrijft hij zelf.

  Ik vraag of zijn vrouw geen tijd heeft voor zijn demente moeder, maar hij vertelt dat zij ook druk is met gehandicapten. Iets met chronisch zieken. Zij organiseert de zogenaamde Tour de Eiffel. Mensen gaan in Parijs de Eiffeltoren op en af rennen en worden door vrienden en bedrijven gesponsord. Het geld gaat naar onderzoek.

  ⤸Welk onderzoek?⤝, vraag ik voorzichtig.

  ⤸Ze zoeken nog een ziekte. Ze wilden met de Rotary iets goeds doen, waren mega geïnspireerd door de honderden miljoenen van de jongens van de Alpe d??HuZes en voor ze het wisten hadden ze die Tour de Eiffel verzonnen. Binnen twee weken hadden ze zesduizend deelnemers. Alleen hadden ze nog geen gehandicapten, maar een golfmaatje die elk jaar op de Dam gezellig schranst voor aidspatiënten, zei dat er her en der nog wel wat ondergesneeuwde rolstoelen om geld staan te trappelen. Het doel wordt volgende week bekendgemaakt.⤝

  Ik feliciteer hem ook met dit succes, waarop hij begint over de zeven miljoen die al binnen is via onder andere wat vastgoedjongens, die voor hun definitieve faillissement nog wat beeveetjes moesten legen. Maar dat de penningmeester van de Tour de Eiffel iets te diep in de derivaten is gekropen en dat het geld eigenlijk al verdampt is. Een cricketkameraadje, die tijdelijk zonder werk zit omdat hij er bij de bank door Zalm persoonlijk is uitgeflikkerd, gaat dat oplossen.

  ⤸Hij doet het natuurlijk niet voor niks. Vierhonderd euro per uur. En dat is een schijntje omdat hij normaal het dubbele vangt. Maar hij is ook heel erg met het lot van die chronisch zieken begaan!⤝ De buurman kijkt nu ernstig.

  Ik zeg dat ik het begrijp en dat ik goed op zijn moeder zal letten.

  ⤸Als ze heel erg gaat schreeuwen, moet je haar luier verschonen. Maar wettelijk hoeft dat niet, dus je kunt haar ook lekker laten zitten.⤝

  ⤸Ik zie wel⤝, vertrouw ik de buurman toe. Dan vraag ik hem of hij al enig idee heeft wanneer hij mijn auto komt wassen en mijn gras gaat maaien.

  Dat komt Vaclav doen. Vaclav is een Tsjech. De huis-Tsjech van de buurman om precies te zijn. En het is beter dat ik thuis ben als Vaclav rond mijn villa scharrelt. De buurman moet nu op zijn woorden letten. Hij wil absoluut niet discrimineren, maar het probleem met dit soort buitenlanders is dat ze nogal drinken, zeker in het weekend, en dat ze niet helemaal goed het verschil tussen mijn en dijn kennen. Of ik begrijp wat hij bedoelt? Ik zeg dat ik het snap.

  Mijn buurman fluistert: ⤸Vaclav is zelf wel te vertrouwen, maar neemt nog wel eens Poolse vriendjes mee naar binnen en??⤝

  Dan toetert zijn chauffeur. Een Bulgaar. De buurman moet nu echt weg. Anders verpieteren zijn gehandicapten.


  Maak melding

 10. Voor de zoveelste keer weer een zooitje meegemaakt bij de plattelandsvereniging WVF. Na een uur voetballen hield de scheids het voor gezien na een terechte tekkel van VRIEND W.S. Het is heel moeilijk winnen daar met al die thuisfluiters.


  Maak melding

 11. En nu nog maar wachten tot de WVF-lobby komt om aan te geven dat het precies omgekeerd was. Winnen is leuk, maar alleen als het eerlijk spel is.:)


  Maak melding

 12. Wie weet wat er naast de sporthal in Zuid (was BDG sporthal) gebouwd gaat worden. Ben al aan het zoeken geweest op internet maar kan het nergens vinden.


  Maak melding

 13. @Doeksen, zullen de bewoners die er naast wonen blij mee zijn. Ze hebben zich met hand en tand verweerd tegen een Cruyff court waar toen sprake van was.:-* dat het daar zou komen. Het zijn n.l. seniorenwoningen die er naast/achter staan.
  Zullen zij een 10 ritten kaart krijgen.


  Maak melding

 14. Uitstekend idee:

  Restaurant geeft 10 procent korting als je je telefoon niet gebruikt

  Het is nu al zover gekomen dat uitbaters van restaurants gaan proberen hun gasten weer zover te krijgen met elkaar contact te hebben in plaats van met hun mobiele telefoon. Een vooraanstaand restaurant in Beiroet, Bedivere, biedt de klanten een korting aan op hun hele maaltijd als ze van hun telefoon afblijven.
  En om te zorgen dat de verleiding niet te groot wordt (en om smokkelen tegen te gaan) moet je je telefoon aan de ober geven als je in aanmerking wilt komen voor de korting.
  Kennelijk raakt Bedivere een gevoelige snaar: het bericht van hun kortingsactie doet in hoog tempo de ronde over de sociale media

  (bron: WEL.nl)


  Maak melding

 15. Ja, Dick, gezien, zeer herkenbaar en interessant. Dat van de meisjes die 15 worden heb ik van nabij gezien bij mijn schoonfamilie toen een nichtje zo oud werd, ze werd in een soort trouwjurk gehesen en er werd een mooie fotoshoot gemaakt. Programma waar je naar verwijst is in Havanna opgenomen, ook zeer de moeite waard, ben ik ook ooit eens geweest, prachtig land is het en blijft het. ’t Is een paradijs voor vrijgezelle gozerts!


  Maak melding

 16. Absoluut, er gaan ook veel west-Europese dames naar Cuba, ook oudere, die zich wel even lekker willen laten verwennen en zich onderdompelen in de aandacht die ze van de warmbloedige Cubaanse mannen krijgen daar, een win-win situatie a.h.w.!


  Maak melding

 17. Weekend:D En wat een heerlijk begin met het zonnetje erbij. Ik hoop dat dat zo blijft de komende twee dagen. Nog even genieten van de zomer, die zo laat op gang kwam maar gelukkig wel doorzette.


  Maak melding

 18. Aan onderschatting doen ze niet in Nieuwleusen Joppuh!

  Na twee thuiswedstrijden op rij waarin goede resultaten werden geboekt, mag S.V. Nieuwleusen het komend weekend weer eens op vreemd terrein proberen. In Zwolle wacht promovendus V.V. EDON. Voor de oranjehemden is dit een niet te onderschatten tegenstander.

  Hoofdtrainer Alex Booij lijkt de boel momenteel aardig op de rit te hebben. Afgelopen zaterdag tegen Storica boekte zijn team zonder al te veel problemen de tweede ruime zege op rij. Om bovenin de derde klasse C mee te blijven doen is het belangrijk om tegen V.V. EDON deze goede lijn door te trekken.

  V.V. EDON is opgericht in 1937 als personeelsvereniging van Essent. De club telt momenteel drie herenteams en één damesteam. Een jeugdafdeling heeft V.V. EDON niet, maar wel houten doelpalen. Iets wat tegenwoordig niet veel meer voorkomt en daar zijn de dan ook best trots op in Zwolle. Tot een paar jaar terug leek het prestatiegerichte voetbal een beetje dood te bloeden bij V.V. EDON. De ploeg eindigde steevast op de laatste of voorlaatste plek en schreef tussen 2000 en 2008 zelfs geen standaardteam meer in.

  Vanaf 2010 ging het sportief gezien beter met V.V. EDON. De club eindigde elk jaar iets hoger op de ranglijst en finishte vorig seizoen als vijfde. Via de nacompetitie werd dus zelfs promotie afgedwongen zodat de club het dit seizoen in de derde klasse mag proberen. De formatie van trainer Marcel Hondebrink presteert tot nu toe niet verkeerd en pakte uit drie wedstrijden al vier punten. Dat zijn er maar twee minder dan S.V. Nieuwleusen.

  Het duel op het sportpark van EDON begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter N. van den Heuvel.


  Maak melding

 19. Goedemorgen, tijd voor een lekker recuperatie onbijtje met en lekker gekookt eitje en verse geperste sinaasappel sap en een lekker bakkie cuba pleuâh. 😉


  Maak melding

 20. Vond de Youp dit keer wél leuk. Klein tikfoutje “gierst is denk ik gerst”?
  Geen zin het in ‘de dikke van dale’ op te zoeken.
  Hakbijl

  Het is toch grappig dat die hoogleraar antropologie Mart Bax jarenlang heeft kunnen rondsjouwen op de VU en dat het allemaal niks uitmaakt? Hij heeft zoveel uit zijn duim gezogen dat zijn voetzolen er van jeuken, maar het is niemand op de faculteit opgevallen dat de goede man alles bij elkaar sjoemelde. Zijn eigen collega??s vonden het prima, de studenten waren gedweeë jaknikkers en ik vrees dat ze af en toe een internationaal congresje hebben gehouden om hun onderzoeksresultaten onderling uit te wisselen. Ik las dat hij onder andere had lopen jokken over Medjugorje, een dorpje in Bosnië en Herzegovina waar volgens de bewoners de maagd Maria regelmatig verschijnt. Sinds 1981 zou ze zich 35.000 keer hebben vertoond. Vind ik veel. Ik zou, als ik het daar voor het zeggen had, het kraanwater laten controleren op geestverruimende middelen.

  Niet iedereen is trouwens zo goedgelovig over dit Bosnische Lourdes. Zelfs de paus twijfelt en de Rooms-katholieke kerk erkent het dorpje dan ook niet als officieel bedevaartsoord. Dat maakt de gelovigen trouwens niks uit. Al ruim vijfentwintig miljoen mensen hebben het plaatsje inmiddels bezocht. En die Mart Bax heeft over dit bijzondere plekje dus weer het een en ander verzonnen. Het houdt ons allemaal lekker van de straat. Maar wel leuk dat het weer in de hoek van Diederik Stapel en Roosje Vonk gebeurt. Op zo??n natte vingerfaculteit. Men verzint daar dat mensen die veel pindakaas eten meer last hebben van bloeiende viooltjes in hun bloembakken dan mensen die in de zomer marmelade op brood nemen. Die kiezen weer vaker voor een rode auto en een kampeervakantie.

  En antropologen zoeken uit waarom inheemse volken die veel gierst en zaden eten meer last hebben van galbulten dan pygmeeën die geloven in reïncarnerend plankton. Het komt in een proefschrift, het wordt in koppies gestampt, er worden tentamens over afgenomen en zo galmt de onzin voort. Onschuldig verder. Niemand krijgt er kanker van en oorlogen zullen er niet door uitbreken. Maar dat het oncontroleerbaar gelul is dat mag duidelijk zijn. Het feit dat zo??n charlatan jarenlang tegen een riant salaris heeft mogen kakelen zegt genoeg over de onbetrouwbaarheid van de materie. Ik zeg tenminste eerlijk dat ik onzin verkoop en dat het meeste uit mijn duim komt, maar al die sociaal psychologen en wel of niet westerse antropologen doen of ze iets zinnigs te melden hebben. Hoop niet dat het verzinnen in de naam Mart zit.

  Afgelopen week verkondigde zijn naamgenoot Mart Smeets op de televisie om het uur in een of andere trailer voor een programma dat hij een rijk en uitbundig seksleven achter de rug heeft. Hij heeft meer stagi?res besprongen dan Jeroen Pauw. Ik feliciteer mevrouw Smeets met de mazzel dat ze nacht na nacht zoveel ervaring in haar echtelijke sponde heeft. Zij kan zonder Vijftig Tinten Grijs. Maar ik zit nu al een dag of wat met de bronstige sportpresentator in mijn hoofd. Die dampende kilo??s Mart gaan door mijn dromen. Ik wil over veel nadenken in mijn leven, maar niet over het seksleven van Mart Smeets. En mijn vrouw wil dat helemaal niet. Sinds het televisiespotje heeft ze haar bed in het schuurtje gezet. Uit voorzorg. Waarom willen mannen boven de vijftig dit soort zielige taal nog uitslaan? Waar ging het mis?

  Dat vroeg ik me ook af toen ik Ronald Koeman deze week als opvolger van Martine Bijl in een televisiereclame van Hak zag. Hoeveel schadevergoeding krijgt hij hiervoor? BN-ers in een televisiereclame zijn altijd een gruwel, maar dit slaat werkelijk alles. Dit kan je je club en zijn supporters toch niet aandoen? ⤽De schouders eronder⤝, bazelde Dijsselbloem. Waaronder? Nergens onder. Het parlement en de regering speelden hun spelletje behendig en komen er keurig uit. Die hele politiek interesseert niemand nog ene jota. Niks gaat mis. Alles gaat door. Mart Bax en tientallen faculteiten verzinnen de grootste nonsens bij elkaar, Smeets pocht over zijn seksleven en Koeman staat op het veld van de Arena in een rode koolprutje te roeren. Ik kan het niet meer aan en wil weg. Ver en wel zo vlug mogelijk. Ik ga OAD bellen.  Maak melding

 21. Zo makkelijk is internet, Dick:

  Gerst en gierst – Maar één letter verschil, maar toch zijn het twee heel verschillende graansoorten. Recept: Romeins brood.
  Gerst (Hordeum, diverse varianten) komt uit Azië, maar omdat het weinig eisen stelt aan de groeiomstandigheden kan het overal worden verbouwd. Het is misschien wel het alleroudste verbouwde graan gewas. In Nederland dient het nu vooral als veevoer, maar het is ook de grondstof voor een belangrijke drank: bier. Het heeft aren met lange kafnaalden.
  Gierst (Panicum, diverse varianten) komt uit Zuidoost-Azië of Midden-Oosten, en is heel wat kieskeuriger dan gerst. Gierst heeft een warm klimaat nodig, maar het kan goed tegen droogte. Daarom is gierst in gebieden in Afrika belangrijk voedsel. Het bevat in vergelijking met andere granen veel mineralen. De gele zaden zitten in pluimpjes bij elkaar.  Maak melding

 22. Schrikken:

  ‘Vier op de tien Nederlanders is eenzaam’
  Onder niet-Westerse allochtonen ligt het percentage nog hoger; 60 procent
  Zo’n vier op de tien volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Dat blijkt uit een gezamenlijke Gezondheidsmonitor van GGD, het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Van ruim 378.000 mensen ouder dan 18 jaar, gaf 1 op de tien aan zich (zeer) ernstig eenzaam te voelen. Drie op de tien zegt zich ‘enigszins eenzaam’ te voelen.

  Naast eenzaamheid vroegen de instanties ook naar levensstijl en gezondheid. Hoe eenzaam mensen zich voelen blijkt dan ook onder meer afhankelijk van leeftijd, gezondheidstoestand en economische zekerheid. De Volkskrant somt op:

  “Zo zegt 65 procent van de mensen die 90 jaar of ouder zijn, zich eenzaam te voelen, waarvan 17 procent zeer eenzaam. Ook stellen de onderzoekers dat 62 procent van de mensen met een beperking zich alleen voelt, terwijl 35 procent van degenen zonder beperkingen dat aangeeft. Verder geven mensen die zich gezond voelen minder vaak (32 procent) aan eenzaam te zijn dan zij die zich niet gezond voelen (60 procent).”

  Ook blijkt uit het onderzoek dat autochtone Nederlanders zich minder vaak eenzaam voelen dan niet-Westerse allochtonen. Het percentage ligt respectievelijk op 35 procent tegenover 60 procent niet-Westerse allochtonen.

  meer info[/url]

  Basis: artikel VK


  Maak melding

 23. Humor?

  Niet iedereen Niemand zit te wachten op vrouwen op voetbalschoenen en in wijd zittende shorts en shirts. Leden van de Groningse studentenclub Forward vonden een manier om een einde aan een damesvoetbalwedstrijd te maken.

  Niet één, niet twee, maar wel drie keer ontdeden zij zich van hun kledij en betraden zij joelend en met de armen in de lucht het voetbalveld, waar een wedstrijd tussen de dames van Knickerbockers 2 en Oranje Nassau 2 plaatsvond. Bij de derde keer vond de scheidsrechter het welletjes en werd de handdoek in de ring gegooid, schrijft The Post Online.

  foto’s van het weinig verhullende doch nogal onherkenbare schouwspel


  Maak melding

 24. Maastunnel dicht door deze brand

  Pretpark

  Het gebouw aan de Brielselaan werd vorig jaar gekocht door ondernemer Hennie van der Most. Die wil er een pretpark in bouwen.

  Bij de regionale omroep RTV Rijnmond zegt Van der Most dat er geen gevaarlijke stoffen of asbest in het gebouw aanwezig zijn. De sloopwerkzaamheden waren al begonnen.

  Omstanders hebben knallen gehoord. Die zijn

  Hennie is toch wel vaker betrokken geweest bij brand? Je zou bijna denken….laten we maar van het goede in de mens blijven uitgaan.


  Maak melding

 25. Vind jij dat humor, Dick 13.53? Ik vind het errug flauw. Wat kan het die kerels schelen dat 22 vrouwen plezier hebben in een voetbalwedstrijd. Ze hoeven er toch niet naar te kijken? Ik zie het meer als aandachttrekkerij over de rug van anderen.>:(


  Maak melding

 26. Wist dat je zou reageren Dame :D:D:D Dacht eigenlijk ook op 10:55 😮
  Vind deze best flauw, maar die jongens doen het toch maar. Tot 3x toe. Ach, zo gebeurt er nog eens wat tussen die studenten onderling waar ze later vast met elkaar wel om kunnen lachen. Gebeurde zoiets maar eens omgekeerd >:(


  Maak melding

 27. Dick, 10.55 uur kon ik niet openen. Ik hoopte juist dat heren zich later zouden schamen voor hun erg kinderachtige actie. Ik heb een boze emoticon neergezet omdat ik dit geen goedmoedige humoristische actie vind, maar een actie waarmee je anderen vernedert en daarmee jezelf boven hen plaatst. Kinderachtige humor ten koste van anderen.  Maak melding

 28. 😉 Mooi verwoord “non-item”. Heb de tekst niet gelezen maar vond ie opener met die dame en haar open mond erg creatief. De humor van die andere opener was me niet helemaal duidelijk. Misschien omdat de foto van te ver af was genomen.


  Maak melding

 29. @Dame:
  Ik was altijd in de veronderstelling dat de BBB van Boliviaanse origine is.
  Op dit moment ben ik niet mee zo zeker van mijn zaak. De eerste B staat misschien wel voor Berkumse.

  Wordt ongetwijfeld vervolgd……..  Maak melding

 30. Files:

  A28
  Van Zwolle naar Amersfoort
  Tussen Afrit Strand Horst en Afrit Vathorst
  10 km stilstaand verkeer
  Oorzaak: Eerder ongeval

  N35
  Van Zwolle naar Almelo
  Tussen Kruising Laag Zuthem en Aansluiting Wijthmen
  Afgesloten
  Oorzaak: Ongeval  Maak melding

 31. Ok, dit gaat wat ver…maar ik ben ook helemaal flauw van die rotdingen:

  Jonge vrouw gestenigd omdat ze een mobiele telefoon had

  maandag 30 september 2013
  Door : Gerard Driehuis
  Categorie: Samenleving

  Twee maanden geleden werd Arifa Bibi door een stamrechtbank in Pakistan veroordeeld tot de dood door steniging. Haar vergrijp: ze had een mobiele telefoon. Haar oom en neven en anderen gooiden keien en stenen naar haar totdat ze dood was. Ze werd in de woestijn begraven. Ze laat twee kinderen na.

  Steniging is een vorm van marteling die in weinig landen officieel is toegestaan, maar die lijkt op te rukken, zeker in landen waar het centrale gezag niet sterk is, zoals in Pakistan en Afghanistan.

  Vrouwenactivisten hebben een pressiegroep opgericht, Women Living Under Muslim Laws, die aandacht gaat vragen voor steniging.

  ⤽Vrouwen worden veel vaker gestenigd dan mannen. Het is een zeer wrede vorm van martelen tot de dood er op volgt,⤝ zegt de groep.

  Hoewel de Koran nergens melding maakt van stenigen zijn het fundamentalistische moslims die hem toepassen. Zodra een gebied beheerst wordt door de fundamentalisten, zoals onlangs een deel van Mali, rukt het stenigen op. Vermoedelijk wordt er het meest gestenigd in Iran, waar het een formele straf is.

  De pressiegroep gaat proberen de wereld bewust te maken van het feit dat steniging heel vaak plaatsvindt  Maak melding

 32. Pauw & Witteman

  Nederland 1, 23:00 uur

  o.a.

  – Presentatoren Felix Meurders en Dolf Jansen over 25-jarig bestaan Spijkers met koppen
  – Column door neerlandicus Wim Daniëls
  – Wielrensters Ellen van Dijk en Marianne Vos over hun gouden medailles tijdens WK Wielrennen  Maak melding

 33. ……en hij is gek op Dames Dick !

  Die lieden van PowNews komen nu vast nogmaals naar Berkum.
  De BBB is echter een noot die de kletskereltjes van Pow niet kunnen kraken. Absoluut ongrijpbaar en onnavolgbaar, een echt zwaargewicht.

  Alleen Jojanneke van den Berge heeft een kansje.  Maak melding

 34. Nou Gezellig038, dat ie gek op Dames is blijkt alleen al uit de betekenis van de 2e B!

  Haha Rutger wil de BBB interviewen. Maar de BBB schijnt een hekel te hebben aan kakkuiven. Ze zullen idd wat vrouwelijke charmes in de strijd moeten werpen, al bestaat het risico dat EEN dame zo verwend wordt dat ze nooit meer bij em weg wil.


  Maak melding

 35. Dame (20:48), zoals uit bovenstaande 3 postings blijkt, heb ik als kerel niet veel bij de BBB te zoeken. Hij is duidelijk uit op dames (gelukkig in het algemeen, hij is niet éénkennig).


  Maak melding

 36. Schijnt wel vaker zo te zijn met “het gebrek aan begrip” als het om man en vrouw gaat 8) Heb je je overigens al een voorstelling gemaakt van de BBB, Dame?


  Maak melding

 37. Pas op: BBB struint nog steeds rond in Berkum en omgeving. Eerder deze avond heeft hij de hoofden van alle leden van een voetbalelftal op hol gebracht.

  De gevolgen waren desastreus. Zie ook: http://bit.ly/19fu8OB
  De keepster was totaal overdonderd door de charmes van de BBB en heeft geen bal gezien.


  Maak melding

 38. @Dick
  De BBB positioneert zijn eigen ommezijde normaliter ook niet richting het aardoppervlakte.

  Hij gaat echter vaak wel diep op de materie in.  Maak melding

 39. Betr Volkert ipv Folkert

  Staatssecretaris Teeven van Justitie zei eerder nog dat Van der Graaf niet met proefverlof mag, omdat dat onrust in de maatschappij zou veroorzaken. Ook zou meespelen dat de veiligheid van Van der Graaf niet gegarandeerd kan worden omdat hij meermalen is bedreigd.  Maak melding

 40. @ joppuh, op 2 oktober 2013 om 10:08
  Weet niet wat er aan de hand is. Had al een hele tijd dat ik ingelogd bleef terwijl ik afsloot. Gemaild, maar situatie is niet veranderd. Vanaf vandaag kan ik niet meer inloggen….nou ja dan niet.

  Geen ban….die kan morgen al komen als we de laatste 50 reacties tot de 500 ff moeten sprinten 😉


  Maak melding

 41. Vanavond ff lekker het laatste half uur van P&W terugkijken. Met:

  Hanneke Drenth, Dolf Jansen en Dé Meurders over hun ongeëvenaarde radioprogramma “Spijkers met Koppen”, dat 25 jaar bestaat :D:D:D

  Als toetje de column van Wim Daniëls.


  Maak melding

 42. Joppuh, wist je dit: Nederlandse wateren steeds schoner door slimme mossel

  Quaggamossel filtert tot een liter water per dag … Nieuwe soort sinds 2004 in Nederland

  ——-

  Dat er slimme mosselen waren 😮


  Maak melding

 43. Als we er hier vandaag nog ff 12 indoen…morgen en overmorgen 100; hebben we misschien het CL met de hoogste doorloopsnelheid?

  CL 72 is het snelst op 500 in de hele geschiedenis van WLZ? 😮 😛 8) 😀


  Maak melding

 44. NU op radio 1 wordt KOEN HARTMAN gebeld. Aangekondigd als dokter te Zwolle, is ie dat nog? Hij was mijn leider (ik was trainert) bij vv Berkum-jeugd. Prima kerel!


  Maak melding

 45. Onze dochter is genoemd in het Sensator-interview, vandaag, met haar vriendin de (van oorsprong Zwolsche) Daelorian die nog meedoet in Holland’s next top model.


  Maak melding

 46. De Speld: Henk Krol: ??Het is tijd voor een nieuwe generatie??[/url]
  Kamerlid Henk Krol van 50Plus heeft vanmorgen zijn functie neergelegd. Krol: “Alleen door verjonging kan de politiek aansluiting houden met de samenleving. Het is niet goed als alle babyboomers te lang blijven zitten.”


  Maak melding

 47. FIFA-ranglijst wordt bepalend voor keuze WK-groepshoofden

  Naast gastland Brazilië worden de zeven hoogst geplaatste landen op de FIFA-wereldranglijst van oktober groepshoofd op het WK voetbal.
  De huidige zeven beste teams van de FIFA-wereldranglijst zijn respectievelijk Spanje, Argentinië, Duitsland, Italië, Colombia, België en Uruguay. Slechts twee van die landen zijn reeds geplaatst voor het WK. Gastland Brazilië is momenteel de mondiale nummer acht, gevolgd door Nederland.

  De volgende ranglijst wordt op 17 oktober gepresenteerd. Het al gekwalificeerde Nederland speelt voor die tijd nog twee kwalificatieduels, tegen Hongarije en Turkije.


  Maak melding

 48. ⤢Een recept voor pittige gakballen:

  ⤢500 gram gehakt
  ⤢1 gesnipperde ui
  ⤢snufje peper
  ⤢snufje zout
  ⤢1 theelepels sambal manis
  ⤢eetlepel ketjap manis
  ⤢theelepel kerriepoeder
  ⤢theelepel paprika poeder
  ⤢theelepel ketchup
  ⤢1 beschuit
  ⤢1 ei
  ⤢1 pepertje
  ⤢2 teentjes knoflook
  ⤢bakboter  Maak melding

 49. Sprak net een maat van mij die veel over de vloer komt bij Johan C. Het schijnt dat Johan een leuk optrekje heeft in Barcelona.


  Maak melding

 50. Zo daar ben ik weer……Het is ook maar een klein hondje, dus een klein rondje!;D. Nee Assie, ik heb nu een Chinees gevelzeikertje. Mooi klein beestje.:)


  Maak melding

 51. Ik kom kilo’s aan JanD. Krijg morgen ook nog kookles van een kok die al jarenlang in diverse Zwolse Italiaanse restaurants werkzaam is. Heb ik via een maatje van me leren kennen.;D


  Maak melding

 52. De groep oudere jongeren wordt steeds groter. Dat is de generatie die de ontwikkeling van de popmuziek vanaf het begin meemaakte. Het waren de veilige en kneuterige jaren vijftig. De radio zond slechts twee keer een uur popmuziek per week uit. Bij de VARA deed Herman Stok Tijd voor Teenagers en de AVRO had Tussen 10 plus en 20 min, met Gonnie Baars en Jos Brink. Uit Engeland kwamen Cliff Richard and the Shadows en Tommy Steele, uit Amerika de als ideale schoonzonen ogende teenager-idolen Fabian, Bobby Rydell, Frankie Avalon, Dion and the Belmonts en Bobby Darin. Van eigen bodem kwamen Peter and his Rockets, Johnny Lion and the Jumping Jewels en Rob de Nijs and the Lords.

  En toen waren daar plotseling The Beatles.

  In Liverpool werd, begin jaren zestig, de deur open gezet voor allerlei stromingen muziek. Hilversum sliep lekker verder, maar Radio Luxemburg speelde er handig op in. Dankzij een gammele draagbare radio ging er een wereld voor ons open. Elvis Presley, James Brown, The Everly Brothers, Little Richard en Roy Orbison werden gedraaid voor de Amerikaanse militairen in Duitsland. Verder veroverde de British Invasion de wereld. Gerry and the Pacemakers, The Hollies, THEM, The Yardbirds, The Animals, The Moody Blues, The Zombies, The Swinging Blue Jeans, Dave Clark Five en The Searchers.

  Mijn kinderen kopen geen cd’s, ze halen alles van internet, maar ze zijn voor ieder radiostation de doelgroep. Ik koop gewoon mijn cd’s, maar verder speel ik geen rol. En de radiostations houden de luisteraars dom door commercieel te draaien. Weggooimuziek en gouwe ouwen. Ik kan mijn buurman niet kwalijk nemen dat hij naar een concert van Marco Borsato gaat en BZN mooi vindt als hij nooit via de media kennismaakt met blues, soul, country en Americana.

  De discjockeys die dergelijke muziek draaien, zoals Mart Smeets, Harry de Winter en Ruud Hermans, krijgen de ruimte als ieder normaal mens al slaapt. Ik mag op zaterdagmorgen van negen tot twaalf uur discjockey spelen bij Radio Rijnmond. De reacties op Muziek voor Volwassenen maken duidelijk dat er wel degelijk een doelgroep bestaat.

  Ik draai uit eigen kast en ik probeer de luisteraars kennis te laten maken met muziek die ze doorgaans nooit op de radio horen of muziek die nostalgische gevoelens oproept. Hier vindt u wekelijks de playlist en als u een verzoek heeft, schroom dan niet om dat te melden. Als het op muziek lijkt, draai ik het graag. Tot zaterdag bij Muziek voor Volwassenen!

  Met vriendelijke groet, Johan Derksen


  Maak melding

 53. Als ik mocht kiezen dan zou ik vandaag den dag liever nog eens een commentaar horen van Den Uyl dan een kronkel van Carmiggelt. Ik zou trouwens gedacht hebben dat de P&W-gasten de , helaas ook al overleden, Martin Bril zouden hebben genoemd als opvolger van Carmiggelt.


  Maak melding

 54. Maar goed dat ik nog even die moeite nam, Dick, anders had je misschien de hele nacht liggen piekeren.
  Nu komt er een kronkel op TV. Eens horen hoe oubollig het is of niet.


  Maak melding

 55. Geachte heer Derksen, beste Johan,

  Het spijt mij te moeten constateren dat er vandaag wel erg veel country gedraaid wordt. 😉 En dat terwijl ik meer een stadsmens ben.

  Een hartelijke groet uit Zwolle.

  Joop

  Mail aan Johan 😉


  Maak melding

 56. Youp.

  5
  okt
  2013
  Nagels & doodkisten

  Iemand verbaasd dat Henkie Krol gesjoemeld heeft met geld? Nee toch? Hij reed in zijn Gay Kranttijd in een Porsche. Gisteren las ik dat hij dat blad niet zag als een commercieel project, eerder als een ideëel collectief. Dus ze reden waarschijnlijk allemaal in een Porsche.

  Toen gisterochtend zijn aftreden bekend werd hadden diverse collega-politici het over een persoonlijk drama. Ze hadden het niet over de ex-redacteuren die nu tot hun dood door moeten werken omdat hun baas hun pensioenpremies in zijn bolide had gestopt. Nee, ze hadden het over Krol. Hoezo persoonlijk drama?

  Het spelletje is gewoon uit. Henk heeft zich nooit echt bekommerd om die droeve bingobejaarden uit zijn politieke partijtje. Het ging Henk maar om één bejaarde dat was Henk zelf. Dat proefde je in elke triomfantelijke lettergreep die hij op televisie uitsprak. Hij glunderde dusdanig chronisch dat hij bij ons thuis Henk Krols genoemd werd.

  Neemt u van mij aan: een man die als ondernemer zijn werknemers verplicht een geheimhoudingsverklaring te tekenen deugt niet. En Henk deed dat. En de vazallen die hun poot onder zo??n prul zetten zijn natuurlijk ook weke watjes. ⤸Homo??s⤝, zouden we vroeger roepen, maar dat mag niet meer.

  Wel grappig dat het weer eens gebeurt in een door Jan Nagel opgerichte politieke partij. Die heeft een neus voor ijdele charlatans. Benieuwd met wie hij hierna weer komt? Ratelband? Bram?

  Jammer dat de vertrekkende burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel al een nieuw schnabbeltje heeft. Deze brokkenpiloot was meer dan geschikt geweest voor een functie in Nagels demente bejaardenpartij.

  Peter heeft een leuke geschiedenis: bij de ene ramp lag hij te tukken met zijn telefoon uit, bij de Facebookrellen in Haren stapelde hij fout op fout op fout en bij alle andere plaatselijke problemen was de schat met vakantie. Als hij terugkwam kon hij onmiddellijk zijn excuses aanbieden omdat hij weer een of andere domme uitspraak had gedaan. Toen hij onlangs met veel bombarie een persconferentie aankondigde dachten alle nuchtere Groningers opgelucht: hij gaat weg! Niks daarvan. Het ging over de intocht van Sinterklaas! Ze hebben later aan Peter verteld dat die niet bestaat. Het meest geestige is dat de Groninger burgervader iets in internationale rampenbestrijding gaat doen. De eerste vraag bij zijn sollicitatie was: Heeft u ervaring?

  Wat hij precies gaat doen? Hij wordt crisismanager. Hij vertelt gemeentes hoe ze met rampen om moeten gaan. Dus voor je het weet staat Petertje op de kade in Lampedusa uit te kijken naar de stoomboot van de Sint.

  Lampedusa! De niet te bevatten scheepsramp. Dat is weer eens wat anders dan een mislukt Oad-reisje. Zal Somalië ook een omroep MAX hebben waar je in een programma kunt klagen over je vakantie? Dat je mag mekkeren dat de hut tegenviel, de douches het niet deden en het eten niet vers was.

  En de doden krijgen geen voetbalbegrafenis zoals bij Feyenoord. Als fan kan je binnenkort in een kist met het Rotterdamse clublogo. De verdrietige familie en vrienden mogen in de spelersbus achter de rouwauto aan naar het kerkhof. Die bus is wel wat tranen gewend. Of ik het raar vind? Ja. Ten eerste gaat het eindelijk weer hartstikke goed met Feyenoord en dan verhuur je je bus toch niet aan een begrafenisondernemer? De directie moet aan de toekomst denken. Trouwauto! Discobus! Feest! Optimisme!

  Als iemand graag het logo van zijn favoriete voetbalclub op zijn kist of urn wil dan moet hij dat lekker doen, maar dan heb je toch vrienden die een sticker plakken of een vlag draperen? Dat is toch genoeg? Soms rijdt de stoet nog even langs het stadion. Prachtig! Bij de begrafenis van een oud-speler van Ajax zag ik onlangs veel rood-witte bloemstukken. Duidelijker taal kon niet.

  Maar dat de tranenmaffia nu meteen weer inspringt op dit soort sentiment vind ik zo vunzig. Voorgebakken verdriet.

  Hoe gaan andere clubs dat trouwens doen? In Qatar word je in het stadion zonder vlam gecremeerd op kosten van de FIFA, de Arena is al jaren een rouwkamer en bij ADO schudden ze de urnen voorlopig leeg op het hoofdveld zodat het de komende weken nog enigszins bespeelbaar is.  Maak melding

 57. Prachtige column van Hans Sibbel in Spijkers met koppen over de korenwolf. O.a.: “… Er zijn dit jaar 51 kinderen verdwenen. Nooit opgehelderd! Waarom rijden de trektors en vrachtwagens op zulke hoge banden? Omdat ze bang zijn voor de korenwolf! Een hamster is een hamster, maar een wolf is een wolf. Laat je niks wijsmaken. We moeten de strijd aangaan met de korenwolf! …”
  Beetje gedateerd, maar daarvoor is het ook een jubileumprogramma.


  Maak melding

 58. Was ook een mooie column idd bernard…morgen voor de vroege vogels:

  WNL op zondag

  Nederland 1, 09:30 uur o.a.

  – FNV-voorzitter Ton Heerts over de houdbaarheidsdatum van het Sociaal Akkoord
  – Topkok Jonnie Boer en zijn vrouw Therese over hun kinderkookboek  Maak melding

 59. Sibbel toonde feilloos aan dat je door het gebruik van populistische argumenten echt alles kunt beweren. Helaas heeft de meerderheid van ons land dit weer niet gehoord.


  Maak melding

 60. Qua voetbal niet zo interessant, maar wat een toestanden zeg. Ik denk dat er nu politiebegeleiding voor Higler geregeld moet worden.:o


  Maak melding

 61. Eens, Joppuh, als je tegen 9 man niet eens tot scoren komt, dan is het wel ernstig gesteld. Balen.:( Ik heb de hoop nu op Heracles gelegd, dat ze bij NAC 3 punten halen.


  Maak melding

 62. Was leuk, even met z’n tweeen aanmoedigen bij de HELE (wat een prestatie van een aantal lopers) marathon!
  Vriendin Marianne R. (veruit de mooiste vrouwelijke loopster), maat Gert P., Martin V. de zeer sympatieke nieuwe voorzitter van BQ, Paolo Bakero met vader. Teveel bekends om op te noemen. Maar het deelnemersveld is in de 2e editie al gehalveerd…van 1000 naar 500. Oh ja ook ook Hans S. (ex-weblogzwolle.nl nu sportiefzwolle.nl) nog met een enorme toeter van een fotoding voorbij zien komen. Ze krijgen het nog zwaar, gezien de afstand en de temperaturen.


  Maak melding

 63. Brandpunt

  Nederland 2, 22:15 uur o.a.

  – Journalist Aart Zeeman toont aan hoe makkelijk Bulgaren in eigen land gratis geld uit Europa binnenslepen
  – Eva Jinek onderzoekt of justitie doelbewust ontlastend materiaal heeft laten verdwijnen achter de moordenaar op onder anderen cafébaas Thomas van der Bijl  Maak melding

 64. Bericht door joppuh, op 6 oktober 2013 om 18:07
  Wat weinig enthousiaste reacties na mijn voorlaatste post.

  Ik begreep niet wat je met die voorlaatste posting (

  Bericht door joppuh, op 6 oktober 2013 om 12:30
  Een kwestie van tijd, goedemiddag allemaal.

  ) bedoelde, Joppuh.


  Maak melding

 65. Het moet toch niet veel gekker worden. Arnie heeft weer wat nieuws bedacht. Gegarandeert succesvol lijkt me, immers met veel naakt:

  Singles ontmoeten elkaar naakt in nieuwe datingshow

  Het eiland is onbewoond, maar staat uiteraard vol met camera’s.
  zaterdag 5 oktober 2013
  Door : Gerard Driehuis
  Categorie: Media

  Bij TV zenders zitten mensen na te denken over welke grens nog niet is overschreden. Het levert volgend jaar een blote realityshow op. RTL 5 komt in 2014 met een nieuwe datingshow ??Adam zkt. Eva??, waarin singles elkaar naakt op een onbewoond eiland ontmoeten. De show wordt geproduceerd door televisieproducent Eyeworks.
  Volgens directeur Reinout Oerlemans is het datingprogramma een niets verhullend experiment, ontdaan van alle materialistische zaken. ⤽In een tijd waarin iedereen zich het liefst verbergt achter een masker van stoere status-updates, geven de singles in ??Adam zkt. Eva?? zich juist letterlijk bloot. Meer back-to-basic dan dit wordt een eerste date niet.

  De kandidaten in ??Adam zkt. Eva?? reizen af naar een onbewoond, tropisch eiland. De singles zijn op basis van hun voorkeuren gekoppeld aan een potentiële partner. Het eiland is onbewoond, maar staat uiteraard vol met camera??s.

  Singles kunnen zich bij RTL nog aanmelden voor deelname aan de nieuwe datingshow.  Maak melding

 66. Sorry Dick, maar die is al geweest. Ging – in aansluiting op de opmerking van Ingrid – om het aantal postings in dit log. Volgende keer beter.:P


  Maak melding

 67. Zo, we staan er weer gekleurd op. 🙂 Van RTV Oost

  Politie grijpt in bij lobbyactie Regio Zwolle in Den Haag

  De politie in Den Haag heeft zojuist ingegrepen bij een lobbyactie van tientallen belangrijke ondernemers en bestuurders uit de regio Zwolle. Die zijn vandaag afgereisd naar Den Haag, voor een speciale lobbyactie.

  De band Blaas of Glory uit Zwolle trad op tijdens de actie en trok veel bekijks. Omdat het vlak voor het Binnenhof gebeurde, was de politie daar niet blij mee. De actie moest buiten worden afgeblazen en gaat inmiddels verder in café Dudok, vlakbij het Binnenhof. Bij de actie zijn onder meer Erben Wennemars, burgemeester Meijer van Zwolle, burgemeester Koelewijn van Kampen en directeur Van Wonderen van PEC Zwolle betrokken.  Maak melding

 68. Haha Tim. Nee, ze protesteerden niet maar vroegen aandacht voor de mogelijkheden en kansen van de regio Zwolle. Ik hoorde de burgemeester van Kampen op de radio, die blij was met de aandacht omdat daaruit blijkt dat deze regio iets interessants heeft te bieden.:)


  Maak melding

 69. Oh! Nou, prachtige manier van aandacht vragen. Dat de politie in de hofstad geen muzieksmaak heeft is dan wel weer een beetje jammer.


  Maak melding

 70. Dat was het punt niet, Tim. Eigenlijks iets veel leukers. De band trok zoveel bekijks dat de toegang naar het Binnenhof werd geblokkeerd, alhans zo vertelden ze het op de radio.:)


  Maak melding

 71. Sorry dat ik je teleurstel, maar wie weet komt er een onverwachte sublieme posting van de volgende logopener. Nu we geen medailles meer te vergeven hebben is de prestatiedruk wel wat verdwenen, merk ik.;)


  Maak melding

 72. Joppuh, de pleelieste voor morgen!

  TITEL ARTIEST
  Time of the season-The Zombies
  Unchained melody-The Sweet Inspirations
  It’s a man’s man’s man’s man’s world-James Brown
  Shall we go on- The White Buffalo
  I say a little Prayer-Aretha Franklin
  Why lady why- JD McPherson
  Cathy’s clown- The Everly Brothers
  The end of a heartache- Cee Cee Chapman
  Game of love- Wayne Fontana and the Mindbenders
  The bramble and the rose-Mary McCaslin & Jim Ringer
  How can we hang on to a dream-Tim Hardin
  I will do the breathing- Tish Hinojosa
  Baby come back- The Equals
  ST. james infirmary- Skinny Williams / Erwin Helfer
  Leave that liar alone- Joe Brown
  Judy In disguise (with glasses)-John Fred and his Playboy Band
  Tell me there’s a heaven- Chris Rea
  Leader of the pack- The Shangri Las
  If you’re gonna play in Texas (You Gotta have a fiddle in the band)-Turnpike Troubadours
  Rain and tears-Aphrodites Child
  The dark end of the street-The Kendalls
  Keep on running-Spencer Davis Group
  Loving blind-Clint Black
  Are you sure-The Allisons
  Without her-Slaid Cleaves
  Shout-Lulu
  I’m missing you-Johnnie Allan
  Dreaming of you-Cousin Harley
  Save the last dance for me-The Drifters
  Send me a letter Amanda-Hallur
  Eve of destruction-Barry McGuire
  Feels so right-Todd Snider & Elizabeth Cook
  You’ve got your troubles-The Fortunes
  Wild and lonesome-Shooter Jennings
  Mama-Dave Berry
  Soldier-Willy Clay Band
  I know it’s not right-Veda Brown
  Give love to save love-Judy Clay
  Nothin’ good to say-Smokin’ Gun
  Catalunya-Tinsley Ellis


  Maak melding

 73. Van die wens voor Joppuh ken ik alleen de Zwolse versie.

  “Jonge kom noar huus toe, oe vréten wört kold. Jonge kom noar huus toe oe vréten wört kold. Wie ét stamppot andievie, met een stukkie wörst. Jonge kom noar huus toe oe vréten wöööört kold.”;D


  Maak melding

 74. Trouwens een mooi gebaar van Derksen vanmorgen Joppuh. “Mijn verontschuldiging aan de blues liefhebbers. Ik weet dat ik hen te kort doe door te weinig blues te draaien”.;)


  Maak melding

 75. Anderen al een burgernetoproep gehad?>:(
  Van RTV Oost
  Koe vermist in Hoge Hexel

  In Hoge Hexel bij Wierden is een koe ontsnapt en er vandoor gegaan.

  De politie Wierden heeft op Twitter en Facebook een opsporingsbericht gezet. Stefke 1265 wordt sinds zaterdagmorgen vermist.


  Maak melding

 76. De redactie is te druk met het feestje van het 10-jarig jubileum om aan zoiets onbenulligs te denken als een nieuw log. We gaan dus nog maar even door: op naar de 750!:)


  Maak melding

 77. Je hebt gelijk, Joppuh, dat ik het verkeerd interpreteerde. Niettemin denk ik niet dat ze er na 500 een slotje op zetten. Ik mik op 10.000.:D


  Maak melding

 78. File: A28 Hoogeveen -> Zwolle
  Tussen De Wijk en afrit Nieuwleusen.

  + 39 min. 9,6 km – (L) Stilstaand verkeer

  —–
  Reed er langsheen…was 17 km. Oorzaak: aanrijding.  Maak melding

 79. Het Nederlands elftal is bij de WK-loting in december geen groepshoofd. Dat betekent dat toplanden als Brazilië, Spanje en Duitsland mogelijk al in de eerste ronde aan Oranje worden gekoppeld.

  Nederland won gisteravond weliswaar met 0-2 van Turkije, maar stijgt niet op de wereldranglijst omdat Uruguay en Colombia vannacht ook wonnen. Dat meldt de NOS. Zeer waarschijnlijk gaat de FIFA op basis van deze mondiale ranglijst de lotingspotten verdelen.

  In pot 1 zitten Brazilië, Argentinië, Duitsland, Spanje, België, Zwitserland en Uruguay/Italië. Nederland wordt bij de loting op 6 december dus sowieso aan één van die op papier sterke landen gekoppeld.  Maak melding

 80. “Overspel” krijgt een vervolg! Het tweede seizoen van de topserie over een onmogelijke liefde is vanaf zaterdag 26 oktober tien weken lang om 21.30 uur te zien


  Maak melding

 81. Nu.nl[/URL]
  Acht Zwollenaren vast voor ernstige zedenzaak
  Acht Zwollenaren zitten vast voor een ernstig zedendelict. Zes verdachten zitten al enkele weken vast.

  Foto: ANP
  De andere twee zijn deze week opgepakt, bevestigt justitie donderdag na berichtgeving van de Stentor. Mogelijk zijn de verdachten, die tussen de 16 en 20 jaar zijn, betrokken bij een groepsverkrachting van een minderjarig meisje.
  Justitie wil niet bevestigen dat de acht worden verdacht van een groepsverkrachting, die begin vorige maand zou hebben plaatsgevonden in een huis in de Overijsselse stad.
  Een woordvoerder wil alleen kwijt dat het om een zedenzaak gaat met één minderjarig slachtoffer en dat de zaak aan het rollen is gekomen na een aangifte.
  Het Openbaar Ministerie is terughoudend met informatie over de zaak omdat er minderjarigen bij betrokken zijn, het om een zedenzaak gaat en de verdachten in beperkingen zitten.


  Maak melding

 82. Leuk, Zwolle in de schijnwerpers bij EenVandaag.

  Helaas geen aandacht voor de BBB, de werkelijke veroorzaker van het Zwolse succes.


  Maak melding

 83. Heb het ook gezien, was inderdaad leuk. Onze BBB heeft nou al heel wat op zijn geweten. Van het succes van Willem Lucht tot verbetering van de Zwolse economie. Laten we hem koesteren.


  Maak melding

 84. @Dick 8.34 uur Als je nu eens afstemt op RTV Oost in plaats van RTV Twente dan ben je snel op de hoogte van allerlei Zwols nieuws.8)
  Een kort overzicht: dat verhaal van die zedenzaak stond er vanochtend vroeg ook al op, een item over veiligheid Holtenbroek, de opleiding journalistiek Windesheim die weer op niveau is, celstraffen voor de overval op de McDrive, item over de opleiding verpleegkunde Windesheim, straffen voor een ramkraak in Zwolle plus de hele dag verslag van de opening van de Isala door Máxima, ook op de TV.
  Nog wat te klagen over nieuws uit onze stad?:P


  Maak melding

 85. Ik kan het bijna niet meer bijhouden. Nu weer een artikeltje over de economische groei van Zwolle en een artikel over de tunnel De Boxem in Satshagen die zijn diepste punt heeft bereikt. Nog even en de tukkers gaan spreken over RTV Zwolle.;D


  Maak melding

 86. @ Dame, waarom verdedig je RTV Twente al jaren hier, heb je aandelen, ben je subsidie-adviseuse, werkt er familie van je?
  Nu luister ik al een tijd naar het verschrikkelijk oninteressante “Klaarwakker”. Ging eerst over Slagharen net over Hengelo. Zal wel toeval zijn.
  Die paar berichtjes op hun site (21:34 en 22:44) is een magere oogst uit misschien wel 100 berichtjes per dag.
  We weten nog dat FC Zwolle nooit werd uitgezonden omdat hoofdklasse (goedkoper) eerst aan de beurt kwam.
  Nu in de top 5 (van de 5 die je ziet) van “meest gelezen en meest gereageerd” op de site, 4 berichten over Teckel, Almelo, Rossum en Zenderen. 1 bericht over heel Overijssel. Heb geen zin me er verder in te verdiepen; niet interessant genoeg. Maar nog wel vele malen boeiender dan de subsidievreter en het jaar op jaar teleurstellende Radio Zwolle.


  Maak melding

Reageer