Primeur in Zwolle: modeltekenen marathon

Zwolle – Zondag werd er in het gebouw van kunstenaarsvereniging Palet aan de Stilibadstraat in Zwolle een marathon modeltekenen georganiseerd door de Zwolse kunstenares Tali Farchi, samen met de Amerikaanse kunstenaar Royce Deans. Tali Farchi en Royce Deans werken samen in hun internationale online galerie de “ArtisTTable”.

15-09-2013_tali_farchi-schilderen_op_muziek_van_the_pathetic_03.jpg 

Er werd gewerkt met twee modellen op twee verschillende podia. Elke twee uur wisselden de  modellen. Gaandeweg de dag waren er pauzes voor de kunstenaars en modellen. De ArtisTTable verzorgde voor de belangstellenden koffie, thee en lichte snacks. Kunstliefhebbers hoefden alleen maar hun kunstmaterialen en lunch mee te nemen. Na de marathon gaven Tali en Royce hun performance “Live painting to live music”.

15-09-2013_modelteken_marathon_palet_02.jpg

15-09-2013_modelteken_marathon_palet_03.jpg

15-09-2013_tali_farchi-schilderen_op_muziek_van_the_pathetic_01.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

De live muziek werd verzorgd door “The Pathetic ”. Een band jonge musici uit Zwolle met Tim Overkempe op Gitaar en lead vocal, Chris van Beek op  Drums, en Lars Holm op Basgitaar en backingvocals. Zij omschrijven zichzelf als “de enige band die nog in Sinterklaas gelooft.”                        

De ArtisTTable organiseert om de zes weken een online thema-expositie. Sinds de oprichting van hun online galerie en de eerste expositie in februari hebben ze een vast publiek weten op te bouwen van zo’n 1750 volgers op internet. De thema-exposities worden beoordeeld door een jury, en de winnaars krijgen een klein geldbedrag. Zie: www.artisttableonline.com.

Op 29 september organiseren Tali en Royce  eenzelfde modelteken marathon in Traverse City, Michigan, de hometown  van Royce.  

15-09-2013_modelteken_marathon_palet_01.jpg

15-09-2013_tali_farchi-schilderen_op_muziek_van_the_pathetic_02.jpg

15-09-2013_tali_farchi-schilderen_op_muziek_van_the_pathetic_04.jpg

15-09-2013_tali_farchi-schilderen_op_muziek_van_the_pathetic_05.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Primeur in Zwolle: modeltekenen marathon”

Reacties zijn gesloten.