Wat vindt Zwolle van…

De afname van dagbladabonnementen ?

Steeds minder mensen hebben een abonnement op een dagblad. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag. Het aantal huishoudens met een krantenabonnement is gedaald van 62 procent in 1997 tot 51 procent in 2006. Meer dan de helft van de stellen in Nederland kreeg vorig jaar een krant thuisbezorgd. Bij eenoudergezinnen was dat minder dan een derde.

Bij alle typen huishoudens is een daling waar te nemen, maar de minst sterke is te zien bij paren zonder kinderen: van 70 procent in 1997 naar 63 procent in 2006. Ouderen blijken vaker dan jongeren te kiezen voor een dagbladabonnement. Autochtone Nederlanders (56 procent) nemen ook eerder een abonnement dan Westerse allochtonen (44 procent) en niet-Westerse allochtonen (14 procent). Bij twee van de drie personen met een universitaire of hogere beroepsopleiding is er een krant in het huishouden. Bij mensen met alleen lager onderwijs is dit 44 procent.

Op het platteland hebben krantenbezorgers meer werk dan in de grote stad. In niet-stedelijke gebieden heeft 62 procent van de huishoudens een dagblad tegenover 39 procent in zeer sterk stedelijke gebieden. (c) ANP

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Wat vindt Zwolle van…”

  1. Wij hoppen van proefabonnement naar proefabonnement bij verschillende kranten. Stukken goedkoper dan een vast abonnement. Een jaarabonnement kost bij de stentor al bijna 250 euro. Da’s veel geld. Bovendien kun je het nieuws ook al op internet belezen en bekijken.

  2. De krant is nogal prijzig en tegenwoordig kun je via andere kanalen het nieuws ook lezen. Dat ouderen meer kranten lezen verbaasd me ook niks. Vaak zijn ze niet in het bezit van een PC. Ook doden ze vaak de tijd met het lezen van de krant bij gebrek aan andere bezigheden zoals werk.

  3. Tjah het is ook niet zo heel gek. We hebben hier in N.L De Pers, De Dag, de Metro en de Spits, geheel gratis. Ook krijgen we elke week hier in Zwolle de Swollenaer en de Peperbus gratis door de brievenbus.
    Ook is het meeste nieuws tegenwoordig op het internet, teletekst of op het journaal te zien.

  4. Bij ons is het geen kwestie van dat het op internet ook te lezen is, maar een geval van onhandigheid van het formaat van de dagbladen geweest dat we er niet eens ooit aan begonnen zijn een abonnement of zelfs een proefabonnement aan te vragen. Nu het formaat gewijzigd is, is het te laat voor ons, want wij hebben inmiddels wel het internet ontdekt en dit leest een stuk handiger via kranten.com in de mailbox met alleen de headlines in beeld…

  5. De krant werd bij mij zo laat bezorgd, dat ik mijn abonnement heb opgezegd. Niks mee naar het werk, en daar lezen..

    Nu heb ik een zaterdag-abonnement, lekker lezen in het weekend
    Op het werk lees ik de krant wel via internet.

Reacties zijn gesloten.