VVD wil snelheid Ceintuurbaan naar 70 km

Zwolle – Op de Ceintuurbaan moet de maximumsnelheid zo snel mogelijk naar 70 kilometer per uur worden verhoogd. Dat vindt de VVD Zwolle die maandag in de gemeenteraad vragen stelt over de verhoging aan het college van burgemeester en wethouders. In de investeringsplannen van de Ceintuurbaan staat dat na de werkzaamheden de maximumsnelheid naar 70 kilometer per uur verhoogd kan worden. Daarnaast zou er een groene golf voor de verkeerslichten worden ingesteld. Die plannen zijn nog niet gerealiseerd.

"Een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur op dat prachtige stuk nieuw asfalt is belachelijk," aldus de VVD fractie. "Waar het kan, moet de Zwollenaar kunnen doorrijden. De verhoging naar 70 staat al in de plannen dus er is geen reden dat niet op korte termijn te realiseren." De Zwolse VVD-fractie vindt dat investeringen in infrastructuur essentieel zijn voor de economische slagkracht van Zwolle en de regio. Een bereikbare stad betekent een stad waar gewerkt en verdiend kan worden. Daarom is het goed dat na de werkzaamheden aan de Ceintuurbaan het verkeer nu beschikking heeft over drie rijstroken in plaats van twee en dat fietsers dankzij drie nieuwe tunnels veilig de Ceintuurbaan kunnen kruisen.

Omdat de VVD Zwolle de snelheidsverhoging en groene golf graag snel gereed ziet, stelt raadslid Schelto Bus maandag de volgende vragen aan verkeerswethouder René de Heer:

 •   Wat is de status van de Ceintuurbaan m.b.t. werkzaamheden en verbeterde functionaliteit?

 •   Wanneer wordt de groene golf in werking gezet en zal deze aansluiten op de rest van de

  Ringweg (Zwartewaterallee)?

 •   Wanneer wordt de maximum snelheid verhoogd van 50 naar 70 km/h?

 •   Is er een reden waarom de genoemde verbeterpunten niet eerder ingevoerd konden worden? 

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Nu krijg je dat mensen het zelf gaan inschatten en je grote snelheidsverschillen krijgt!

  Vreemd, omdat er een bord langs de weg staat met 50km ga je zelf de snelheid inschatten? Of let men niet op de borden en het grote op de weg geschilderde 50km plakaat op de weg?


  Maak melding

 2. Velen doen dat inderdaad niet.

  Even los van wat ik zelf doe denk ik dat het heel goed is als de maximum snelheid op een weg in verhouding staat tot hoe de weg ingericht is. (Of omgekeerd natuurlijk, maar dat komt op hetzelfde neer)


  Maak melding

 3. Volgens mij is er al een vergunnign aangevraagd voor 70km per uur. Deze heeft al maanden geleden in de Peperbus gestaan om de snelheid aan te passen naar 70km per uur. Maar ja zoals gewoonlijk zijn de ambtelijke molens zeer traag om de aankondiging tot uitvoer te brengen. Ben benieuwd wanneer dit aangepast wordt. Zal het dit jaar wel niet meer meemaken.


  Maak melding

 4. Als het aan mij ligt gebeurt dat vandaag nog. Maar dit is wel nederland he? milieueffectrapportages, geldverslindende commissies, bomenknuffelaars. Het halve land wordt er weer in betrokken.
  Mijn Motto: Niet lullen maar doen.


  Maak melding

 5. Ik stem eigenlijk altijd voor de VVD, vanwege de V van Vrijheid.
  Die heel goed opvatbaar is als de V van Verantwoordelijkheid!
  In dit geval: eenieder kan toch zeker zelf bepalen wat een
  verantwoorde snelheid is op de ceintuurbaan. Al naar gelang
  de omstandigheden. Een beetje saus erover voor degenen die
  dat niet kunnen, max. 70 lijkt me goed. Zet er hopelijk geen
  flitsers neer, kan wel zijn dat de weg helemaal leeg is soms…..  Maak melding

 6. Enige wat aangepast moet worden is dat achterlijke stoplichtenbeleid als je van de a28 afkomt (vanaf meppel) richting de Mc Drive.

  Elke dag veroorzaakt dit chaos en ergernis bij automobilisten die vanaf de zwartewaterallee komen en de weg / het wegvak voor ze keer op keer geblokkeerd en overvol zien met auto’s en vrachtwagens vanaf de a28…groen licht betekent dan 3 auto’s die ook werkelijk door kunnen rijden.


  Maak melding

 7. Hoor ik hier verkiezingsretoriek. Wethouder de Heer verhoogd helemaal niets. Hij bedoelt waarschijnlijk dat de gemeente de snelheid verhoogd.


  Maak melding

 8. Het zal mij niet verbazen als het dan nog niet door gaat. Ik denk aan technische redenen. Bij een snelheid van 70 km is de periode van oranje naar roodlicht bij verkeerslichten enige seconden langer dan bij 50 km. Hopen dat de VRI installaties die instel mogelijkheid al hebben.
  Het zal even afwachten, het heeft meer consequenties dan je denkt. En een groene golf is ook niet zo maar even te realiseren. We gaan maar wachten op de dingen die komen gaan. Het moet allemaal wel veilig kunnen. Vlot moeten stoppen met 70 km geeft ook veel eerder kans op kop-staart botsingen en heviger.


  Maak melding

 9. @ Fiets – Mobiel

  Tjee, zie je hier nu allemaal uitdagingen of denk je in allerlei “onoplosbare” problemen? 😉
  Dr is vast wel een oplossing te verzinnen voor de “probleempjes” die zich dan voor doen.
  We zullen toch niet de eerste stad zijn waar ze op de ring de snelheid aanpassen van 50 naar 70?  Maak melding

 10. Wat wel jammer is, is dat de oversteek voor fietsers en voetgangers tussen het bonepad en de wipstrikkerallee de enige is die nog gelijkvloers is. Gemiste kans.


  Maak melding

 11. De VVDmoet niet voor hogere snelheid pleiten maar voor hogere verdiensten voor de mensen die het moeilijk hebben .Ze willen zeker even scoren voor straks met de gemeenteraads verkiezingen


  Maak melding

 12. De VVD irriteert mij inmiddels mateloos, vooral met dit soort symboolpolitiek. Ik vind 70 km per uur op de Ceintuurbaan prima hoor, maar er lijken mij belangrijkere zaken op te lossen op dit moment. Ik heb meneer van der Kooy bv. afgelopen week even een mail gestuurd en hem herinnerd aan wat verkiezingsbeloftes van 4 jaar geleden en wat ze de afgelopen jaren eigenlijk gedaan hebben voor ons mooie Zwolle, ik wacht nog steeds op antwoord, vandaag precies een week…. Ik ben helemaal klaar met de VVD in Zwolle, maar zeker ook landelijk.


  Maak melding

 13. Is ook onderzocht wat de gevolgen qua uitstoot zijn van een verhoging van de toegestane snelheid? En levert dat geen ongewenste situaties op bij het nieuwe ziekenhuis?

  Mooie praatjes van de VVD, maar ligt er ook een gedegen onderzoek aan ten grondslag?


  Maak melding

 14. vdberg; Vier jaar geleden hebben ze de inwoners van Stadshagen met veel bombarie beloofd. bij hun bezoek aan Stadshagen tijdens de campagne, dat de zogenaamde problemen met de “knip” hoe dan ook opgelost zouden worden, dit in verband met de overlast van het misbruik van de parkeergarage in het Winkelcentrum Stadshagen door diezelfde garage als rijban te misbruiken. Is niets aan gedaan, behalve een peperduur onderzoek van 100.000 euro wat geen nieuwe bevindingen opgeleverd heeft.


  Maak melding

 15. Tja, maar die knip is een dermate grote doorn in het oog van sommige mensen dat die éne belofte wel telt voor 10.

  En ik? Ik kan er wel om lachen. Die knip zit nog mooi op z’n plek.


  Maak melding

 16. @ WF; Kan er ook goed mee leven en wel om lachen, maar het blijft je reinste kiezersbedrog. Het speerpunt van de vorige verkiezingen laten vallen. Zelfs opa Ivo Opstelten werd in de sneeuw langs onze deuren gestuurd.


  Maak melding

 17. Daarnaast heeft de VVD het gepresteerd om een wethouder uit Zeist in Zwolle wethouder te laten spelen. Meneer Berkhout is de naam, pendelde een paar keer heen en weer tussen Zeist en Zwolle en weer terug, omvervolgens na 100 te melden dat Zwolle toch niets voor hem was. Om in 1 adem te roepen dat hij zijn recht op wachtgeld uit ging oefenen. Laat ze dat soort mensen eens verwijderen uit hun partij ipv een snelheidsverhoging op de Ceintuurbaan. Lekker belangrijk, verhoog die snelheid of doe het niet, maar doe niet net alsof het zo’n briljant idee is. Samen maken we de stad, maar wat mij betreft vanaf 2014 zonder de VVD in het college van B en W.


  Maak melding

 18. @Dick
  Verkiezersbedrog eerste klas vind ik het ook. Maar dat boeit mij niet, ik heb geen VVD gestemd. Ik hoop alleen dat menig mens in gaat zien dat mooie woorden uit een mond met hagelwitte tandpastalach geen garantie geven.


  Maak melding

Reageer