Rochdi Achenteh start PEC Zwolle Street League

Zwolle – De stad Zwolle is weer een mooi initiatief rijker: PEC Zwolle Street League. Op vrijdag 20 september geeft Rochdi Achenteh, speler en ambassadeur van dit project, het startsein voor de eerste straatvoetbalwedstrijden van PEC Zwolle Street League. Dit gaat hij doen om 17.00 uur aan de Hobbemastraat in Zwolle. 

PEC Zwolle Street League probeert met deze wijkencompetitie jongeren aan te zetten tot sportiviteit, beweging en maatschappelijke betrokkenheid. De deelnemende teams kunnen extra punten verdienen door zich in te zetten voor hun eigen wijk. Iedere week vinden trainingen en wedstrijden plaats. De teams bestaan uit maximaal tien spelers en worden begeleid door een teambegeleider/coach. Naast de wedstrijden vinden buurtbijdrages en thema avonden plaats. PEC Zwolle organiseert deze competitie in samenwerking met SportService Zwolle, Travers Welzijn, Rabobank IJsseldelta en deltaWonen.

De start
Op vrijdag 20 september klinkt het officiële startsein van de competitie. Het team dat zich reeds in de eerste week van de competitie van zijn maatschappelijke kant laat zien wordt op 20 september extra in het zonnetje gezet. Ook krijgen de jongeren die avond om 19.00 uur een spetterende show met een speciale clinic van freestyle voetballer Tom Vegter. Om 20.30 uur vindt de gezamenlijke afsluiting plaats. 
Toeschouwers zijn van harte welkom bij de eerste speelronde van PEC Zwolle Street League op vrijdag 20 september.

PEC Zwolle is Meer dan Voetbal 
Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moet ingezet blijven worden voor de samenleving, daar zijn ze het bij PEC Zwolle wel over eens. De club laat zich goed zien op maatschappelijk gebied onder de noemer PEC Zwolle United en trekt hierin samen op met verschillende partners zoals het onderwijs en de gemeente. Projecten op het gebied van onderwijs, integratie, participatie en gezondheid zorgen voor de verbinding tussen verschillende doelgroepen en stimuleert mensen die het nodig hebben. Voetbal heeft een unieke kracht die ingezet moet blijven worden voor maatschappelijke activiteiten. Daar zie je ook dat de kracht van voetbal: het stadion, de club en bekende voetballers echt stimuleert en impact heeft op de deelnemers. 

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Ik denk dat Japser probeert aan te geven dat voetbal maar een spelletje is en niet overgewaardeerd dient te worden.
  Twee teams strijden tegen elkaar en proberen 1 doelpunt meer te maken dan de ander. Helaas heeft de commercie, samen met zich supporter noemende hooligans, dit spelletje veranderd naar (voor sommigen) 1e levensbehoefte.

  Alleen denk ik dat Japser dit nieuwsitem nog eens goed moet lezen. Het spelletje voetbal wordt hier namelijk gebruikt om saamhorigheid, plezier, gezondheid, e.d. te bevorderen. Kortom de tekst: Voetbal is meer dan een spelletje, is op deze manier prima te verdedigen!


  Maak melding

 2. Precies zoals ik het zeg. Voetbal is wel degelijk een spel, anders beweren is onzin. Prima als mensen er heel veel aanhangen (soms hun hele leven), maar dat maakt het nog niet iets anders dan een spel.


  Maak melding

 3. Jasper, je vergist je. Lees de tekst van Passant hierboven als je de originele tekst niet helemaal begrijpt. Maar goed, je zal wel weer in je eigen waarheid blijven hangen…


  Maak melding

 4. @Passant jouw post was nog niet zichtbaar bij mijn laatste reactie, maar ja, ik doelde idd op jouw eerste stuk.

  Wat betreft het 2de stuk. Voetbal blijft voetbal. Dat het gebruikt wordt als kapstok om meer te bereiken is lovenswaardig, maar veranderd niks aan de essentie.


  Maak melding

 5. Voetbal is inderdaad een spelletje; daar is iedereen het wel over eens. Daarnaast is voetbal voor een individu een mooie manier om in beweging te zijn, om te leren functioneren in een team, om te leren verliezen, om je neer te leggen bij beslissingen van ‘het gezag’ etc. Ik vind voetbal ook in deze zin “meer dan een spelletje”. En ten slotte ook maatschappelijk waar dit artikel over gaat, en dat door passant al goed is toegelicht.


  Maak melding

 6. Dat klopt Japser. Volgens mij gaat de uitspraak “meer dan een spelletje” ook niet exclusief op voor voetbal. Ik heb in het artikel ook niet gelezen dat Achenteh dat claimt. Jij wel? Voetbal is wel de meest populaire sport (zeker nu PEC het zo goed doet) en daarmee van de sporten ook het aantrekkelijkst voor de doelen die genoemd zijn.


  Maak melding

 7. Dat probeerde ik niet, ZIB, want ik kan niets afdingen op Japser’s “mening” dat voetbal een spel is. Wel probeer ik hem te laten zien dat dit spelletje ook nog andere doelen dient of positieve bij-effecten heeft. Ik kreeg uit zijn reactie niet de indruk dat hij dat ontkent. Maar dat lees ik later wel.:)


  Maak melding

 8. Maar toch, iets toegeven of zijn zienswijze aanpassen aan andere inzichten is iets wat je niet van Jasper kan verwachten. Dat heeft hij in het verleden en nu weer allang aangetoond.


  Maak melding

 9. Ja Dame, Jasper is een uitzondering daarop, zo hardnekkig zijn er maar weinig.

  en Jasper, ik zag laatst leuk tegeltje. Zou jij boven je bed kunnen hangen;

  Wie nooit van mening is veranderd, heeft zelden iets geleerd!


  Maak melding

 10. @Zwollenaaisback als je nou eens lekker ontopic gaat reageren ipv al je frustratie op mij te projecteren. Daarbij ken je mij helemaal niet, dus je kunt alleen oordelen op wat je hier mee krijgt, wat maar een heel klein deel is.


  Maak melding

 11. @ZIB en e.woud Je kunt toch ook gewoon niet reageren op Japser als je je zo ergert? En dan natuurlijk ook niet via de U-bocht op hem reageren.;)


  Maak melding

 12. Dat hoeft van mij ook niet, ZIB, maar dan moet je – vanuit jouw visie op Japser – accepteren dat het van twee kanten “zenden” wordt i.p.v. discussiëren. Dat gebeurt hier wel vaker; niks mis mee, vind ik.:)


  Maak melding

 13. Scherp Dame. Jij weet het (weer) mooi te verwoorden. Ik accepteer het en ga het zeker niet belangrijker maken dan het is. Ieder zijn eigen stijl. Prettige avond!:)


  Maak melding

 14. On Topic; Super voetballer die Achenteh. Doet me aan Lim-duan denken. Harde werker.

  Mooie positieve flow bij PEC. Goede bijdrage aan de stad wederom.
  PEC is Back!!


  Maak melding

 15. Japser legt graag slakken zout op alles wat hier gepubliceerd wordt en als hij op zijn mening wordt aangesproken is hij boos/gepikeerd. Niet iedereen deelt jouw mening Japser. Accepteer dat, omgekeerd is dat ook vaak zo. Je toon tegen Zwollenaarisback vind ik nogal over de top. Ja voetbal is een spel, maar dat snapt iedereen wel. Goed dat PEC Zwolle dit soort initiatieven ondersteunt, ze nemen duidelijk hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en dat is alleen maar toe te juichen.


  Maak melding

Reageer