Film over Oostervaardersplassen bij Fraterhuis

Zwolle – Nergens in Nederland is de natuur zo indrukwekkend als in de Oostvaardersplassen. De groots opgezette natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ brengt de unieke rijkdom van het natuurgebied schitterend in beeld. De film gaat op 26 september in première bij Filmtheater Fraterhuis in Zwolle.

 

Onder de rook van Amsterdam, op een stuk land dat veertig jaar geleden nog geheel onder water stond, heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure. In de Oostvaardersplassen speelt zich een uniek schouwspel af: de natuur bepaalt hier het ritme. ‘De Nieuwe Wildernis’ legt de ziel van deze bloeiende, waterrijke delta bloot. 

De makers  brengen zowel de schoonheid als de rauwe wildernis van het gebied in beeld. De plek die in de lente en zomer nog een paradijs vormt, verandert ‘s winters in een grimmiger landschap. Er is dan minder voedsel, waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn.

‘De Nieuwe Wildernis’ bevat humor, emotie en drama, maar gaat vooral over de schoonheid van de natuur en de ‘cycle of life’ in al zijn facetten. De film is vanaf 26 september te zien bij Filmtheater Fraterhuis in Zwolle. Het is verstandig vooraf te reserveren viawww.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

 

Beeldbepalend

Met ruim 65.0000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is het onafhankelijke Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Wat een nonsens, de natuur wordt daar de natuur gelaten, en als dat betekend dat er dieren van honger omkomen, omdat er niet genoeg voedsel is, dan is dat gewoon zo.

  Het is juist een heel goed voorbeeld voor de mensheid…


  Maak melding

 2. Als wij mensen onze huisdieren opsluiten zonder voer in een omheinde wei , worden we aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

  Ga voordat je reageert eerst even die links lezen, ik heb er al veel over gelezen en ben er deze winter meermaals geweest, geloof me het is geen nonsens.


  Maak melding

 3. Ik heb je links gelezen en ik rij elke dag 2x langs de plassen. Je achtertuin is een heel stuk kleiner. Je huisdieren kunnen zich daar nog niet in hun eentje in leven houden. Grazers in de polder wel, ze moeten zich alleen niet zo hard voortplanten. Eigenlijk hadden er nog wel wat roofdieren bij gemogen.


  Maak melding

 4. Bericht door Japser, op 17 september 2013 om 12:57
  Nou Jasper , daar sla je de plank ff helemaal mis.
  En om er achter te komen wat ik bedoel, zeg ik alleen het woord “hek” .


  Maak melding

Reageer