Nieuw gebouw voor Dierenweide Wezenlanden

Zwolle – De dierenweide in Park de Wezenlanden krijgt een nieuw dienstgebouw. Naar verwachting start de bouw in de tweede week van oktober. De verbouwing is noodzakelijk, omdat het gebouw dat nu wordt gebruikt niet voldoet aan de huidige eisen. Daarnaast mist het een aantal voorzieningen voor personeel en bezoekers. 

 

Op het terrein van de dierenweide wordt de bestaande schuur vervangen door het nieuwe gebouw. In het nieuwe gebouw komen, naast ruimte voor opslag van zaken als diervoer en stro, ook eet- en kantoorruimtes voor personeel, die voldoen aan de huidige ARBO-eisen. Ook wordt er een instructieruimte ingericht. Verder komen er toiletten voor bezoekers. Net als in het huidige onderkomen, komt er in het nieuwe gebouw een ruimte voor de Dahliavereniging.

Bouwplannen

Het nieuwe gebouw wordt een stuk groter dan het huidige. Om de ruimte van de dierenweide optimaal te benutten, komt de nieuwbouw op de grens te staan van het terrein van de Dahliavereniging. Dit betekent dat een aantal bomen van het bosplantsoen moeten worden gekapt. Hier staat tegenover dat er nieuw groen voor terugkomt.

Artikel delen:

Reageer