Bestemmingsplan Prinsenpoort ter inzage

Zwolle – Het voorontwerp-bestemmingsplan voor de ontwikkeling van Prinsenpoort wordt ter inzage gelegd. Daarnaast ondertekenen Bouwfonds Ontwikkeling BV en de gemeente Zwolle een anterieure overeenkomst waarin afspraken over de samenwerking en investeringen zijn gemaakt. Met dit collegebesluit komt de ontwikkeling van de Prinsenpoort na een aantal jaren stilstand weer op gang.

 

prinsenpoort_2.jpeg

Met de uitvoering van het plan voor Prinsenpoort wordt de Veerallee uitgebreid met maximaal 140 woningen en 10.000m2 kantoorruimte. De kantoren krijgen een dubbel bestemming, zodat er eventueel ook woningen van gemaakt kunnen worden. De gemeente Zwolle regelt in het bestemmingsplan ook dat er een ontsluitingsweg via Voorsterpoort wordt aangelegd. In 2007 startte Bouwfonds een ontwerpfestival voor het gebied tussen de Veerallee, de A28 en de IJsselallee. Hierbij waren vele inwoners uit de stad en de Veerallee betrokken. In 2010 werd het plan stopgezet vanwege de economische crisis. Een aantal weken geleden maakte Bouwfonds aan de stad bekend dat het plan weer in ontwikkeling wordt gebracht. “Ik ben ontzettend blij dat de plannen voor Prinsenpoort weer uit de ijskast zijn gehaald. Het is een teken dat de bouwpartijen weer vertrouwen hebben in de woningmarkt”, aldus wethouder Erik Dannenberg.

 

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 19 september aanstaande vier weken ter inzage. De gemeenteraad kan het dan in het tweede kwartaal van 2014 bespreken. Vervolgens kan in het najaar van 2014 begonnen worden met het bouwrijp maken van de grond en de aanleg van de weg. De bouw van de eerste woningen start begin 2015.

Artikel delen:

Reageer