Open Dag bij laboratorium waterschap

Zwolle – Op zaterdag 5 oktober 2013 opent het laboratorium van Waterschap Groot Salland haar deuren voor publiek. Door het volgen van een rondleiding komt u meer te weten over de flora en fauna van water, het nemen van watermonsters en de meest geavanceerde analysetechnieken. 

 

 

 

Op deze open dag zijn er velerlei activiteiten. Zo kunt u meegenomen vijver- of bronwater laten onderzoeken, mag u zelf chemische proefjes uitvoeren en kunt u door een microscoop kijken wat er allemaal in het water leeft. Ook is er een speciaal kinderlaboratorium ingericht waar kinderen onder andere zelf shampoo mogen maken.

Waterkwaliteit bepalen

Het laboratorium werkt voor vijf waterschappen. Het werkgebied bestrijkt daarbij een groot deel van Midden-Oost-Nederland. Dagelijks worden er verschillende onderzoeken gedaan aan bijvoorbeeld oppervlakte-, zwem- en afvalwater. Ook de waterbodem wordt onderzocht. Aan de hand van deze analyses wordt de kwaliteit direct of indirect bepaald. Dergelijke kwaliteitsbewaking is een van de hoofdtaken van het waterschap.  

 

Openingstijden en bereikbaarheid

Tijdens de open dag is het laboratorium geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Het laboratorium staat aan de Loggerweg 6 op het industrieterrein De Voorst te Zwolle. Kijk voor meer informatie over het laboratorium op www.wgs.nl/groot-salland/laboratorium.

 

De open dag van het waterschap is een onderdeel van de Dag van de Chemie. Daarover kunt u alles vinden op www.dagvandechemie.nl.

Artikel delen:

Reageer