Jubilerend Present geeft Zwolle 10 projecten

Zwolle – Op 10 april 2003 werd Stichting Present in Zwolle opgericht om een brug te slaan tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present wilde steeds meer mensen bewust maken dat omzien naar elkaar vanzelfsprekend is. Idealistisch? Wat in 2003 begon met 3 groepen is uitgegroeid tot 305 groepen in 2012. Landelijk is Present inmiddels in 64 plaatsen in Nederland actief, samen goed voor 23.000 vrijwilligers per jaar en dit aantal groeit nog steeds.

Reden genoeg voor Present om dankbaar te zijn dat zoveel mensen in beweging zijn gekomen om hun tijd, hart en handen te bieden aan hen die eenzaam zijn en vaak weinig geld en gezondheid hebben. Het is ook dubbel, want kennelijk is de hulp heel erg hard nodig. Daarom viert Present het jubileum door de Zwolse samenleving 10 projecten cadeau te geven in de week van 13 september tot 20 september! De groepen die zich inzetten representeren de partijen die bij Present betrokken zijn, zichzelf, Stichting Present Nederland, de groepen (Flex)vrijwilligers en de vrijwillige groepenbegeleiders, de bedrijven, de kerken, de maatschappelijke organisaties en ook de politiek: burgemeester en wethouders zetten zich in! 20 september wordt onthult wie de eerste ambassadeur van Stichting Present Zwolle gaat worden.

Programma:

WOENSDAG 18 SEPTEMBER
Present met je gezin is een methode die in 2012 landelijk is ontwikkeld en steeds meer gezinnen melden zich aan. Vandaag gaat een gezin leuke dingen doen met een alleenstaande moeder en haar kinderen die begeleid wordt door Vrouwenopvang Kadera.

DONDERDAG 19 SEPTEMBER
Omzien naar je medemens in nood is één van de fundamenten van het christelijk geloof en Present biedt daar praktische handvatten voor. 70% van onze groepen komt uit kerken die vandaag vertegenwoordigd worden door 9 voorgangers (uit de PKN, de VEZ, de CGK, de NGK I en de GKv). Ze gaan vandaag boodschappen doen met meervoudig beperkte cliënten van de Frion en lekker met ze koken.

VRIJDAG 20 SEPTEMBER
Present Nederland laat ook van zich horen. Vanochtend gaan zij een cliënte van Travers Bezoekvrouwen, een alleenstaande allochtone moeder die moet verhuizen wegens gezondheidsklachten, helpen met het voorbereiden van het verhuizen. Op zaterdag wordt zij verhuisd door een spoedgroep van Paul van Vilsteren installatietechniek.

Burgemeester en wethouders zijn de hekkensluiter van deze jubileumprojecten! Zij zetten zich ook vanochtend in en gaan helpen met een verhuizing van een tienermoeder die van Vrouwenopvang Kadera zelfstandig gaat wonen. Ze worden geholpen door het Klussenteam van  Frion.

De jubileumweek sluiten we af met een feestelijke jubileumborrel voor genodigden waarbij we deze projecten de revue laten passeren en de eerste ambassadeur van Present bekend zullen maken! 

Artikel delen:

Reageer