SV Zwolle heeft weer een heren seniorenteam

Zwolle – Bij SV Zwolle Handbal is het al een tijd geleden, maar nu hebben ze weer een Senioren Heren team! Om en nabij 20 jaar geleden was het voor het laatst dat de handbal sectie van SV Zwolle een heren team heeft gekend. De vereniging krijgt op deze manier weer meer testosteron in huis, na alle jaren alleen jeugd en dames teams gekend te hebben.
 
Via een lange “omweg” zijn enkele heren weer teruggekeerd op hun oude nest. Routiniers als Ronald Mennink, Arno te Wiele en Hans Kan zijn enkele heren, die na een uitstap wedergekeerd zijn. “Handbal blijft een mooie sport en het zit in je bloed. Zo ook de club waar alles begon, waar de liefde voor de sport tot stand kwam.”, aldus de heren. Behalve deze heren zijn ook enkele andere routiniers, oude bekenden, maar ook “nieuwelingen in de handbalwereld” toegevoegd aan het team. Zelfs heren van collega handbalverenigingen in de (veel) wijdere omgeving hebben zich een weg gevonden naar dit team.

Onder leiding van trainer/coach Ronald Mennink en collega Arjan Leusink kan de bonte groep heren, onder de vlag van SV Zwolle Handbal, een aanvulling betekenen op het herenhandbal in de stad Zwolle en omgeving. Ondanks dat Zwolle de hoofdstad is van de provincie, leeft herenhandbal binnen de stadsmuren amper. Nu SV Zwolle de tweede vereniging is, die een heren senioren team heeft, hoopt men dat dit een positieve boost geeft aan de sport. De heren zullen dit aankomend seizoen (2013-2014) uitkomen in de 3e klasse van competitie regio oost. Een saillant detail is dat dit heren team is ingedeeld in een poule (poule 3K), waarbij een lang verloren stads/regio derby weer mogelijk is. Nieuwe leden, zeker heren, zijn altijd welkom. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van SV Zwolle Handbal: http://handbal.svzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer