Koningin Maxima opent nieuw Isala in Zwolle

Zwolle – Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 17 oktober 2013 het nieuwe ziekenhuis van Isala in Zwolle.

isala-72.jpg  

Het nieuwe gebouw heeft een afwijkende vormgeving, is kleurrijk en is toegerust voor ingewikkelde medische zorg. De architecten Alberts & Van Huut willen met hun ontwerp bezoekers geruststellen door een gebouw te creëren waarin mensen zich, ondanks de omvang, op hun gemak kunnen voelen. Isala verwelkomt Koningin Máxima met een koor bestaande uit Isala-medewerkers, ondersteund door het Kameroperahuis uit Zwolle. Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding waarbij onder andere een bezoek wordt gebracht aan het Amalia kindercentrum en de afdeling Hartbewaking.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Alleen jammer dat architecten hun werk zo verschrikkelijk slecht hebben gedaan. Specialisten en verplegers klagen steen en been. Behandelkamers verkeerd ingericht, te klein en niet compleet (bijv. Geen kast voor verbandmaterialen). Huisartsenpost wordt voor pre-operatief onderzoek gebruikt, dus Isala verhuurt de ruimte aan de Huisartsenpost de het weer door verhuurd aan pre-operatief, dus voor de belastingbetaler hogere kosten want iedereen maakt winst op de huurprijs. Fietsenstalling is veel te klein, ballustrades die te laag en gevaarlijk zijn er nog de veel te steile trappen waar al menigeen onderuit is gegaan. Kortom een architect die alleen naar de buitenkant kijkt. Van mij krijgt deze man een flinke onvoldoende, royeren lijkt me nog beter. En de directie maar lachen met hun graai salarissen. Een specialist vond het vreemd dat een landelijk ochtendblad er nog niet in was gesprongen.    Maak melding

Reageer