Klacht tegen behandeling supporters bij Ajax

Zwolle – De Supportersclub van PEC Zwolle vraagt de hulp van fans rondom situatie Ajax-uit. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Ajax heeft de nodige commotie teweeggebracht. Los van het feit dat PEC Zwolle dit duel heeft verloren, zijn sommige supporters op een onplezierige wijze ontvangen en behandeld in en rondom het uit-vak. Voorzitter van de Supporterclub Johan Zomerdijk roept supporters op om hun verhaal te doen.

Zomerdijk: "De gastvrijheid die normaal gesproken wordt ervaren bij een uitwedstrijd was deze keer niet volledig aanwezig en de veiligheid van een gedeelte van de supporters werd niet gewaarborgd. Daarom gaat de Supportersclub in samenwerking met PEC Zwolle de KNVB vragen naar de situatie te kijken. Bij het formuleren van dit dossier hechten wij veel waarde aan jouw mening. Met deze inbreng kan er een volledig beeld worden geschetst van de gang van zaken. Jouw reactie wordt als bijlage toegevoegd in de communicatie richting de KNVB. Verstuur jouw versie van het verhaal voor 25 september naar: info@supportersclubpeczwolle.nl.

Vervolg oproep:

Alle vormen van feedback zijn welkom! Wel vragen wij jullie nadrukkelijk om een beschaafde tekst aan te leveren. Mails met bijvoorbeeld scheldwoorden kunnen niet worden gebruikt en zijn dus nutteloos. Naast de KNVB, gaat de Supportersclub ook een verzoek indienen bij het SVB. SVB is een overkoepelend orgaan van (bijna) alle supportersverenigingen. Op deze wijze kan het zijn dat er een petitie wordt opgestart, met als doel de situatie zoals die nu is, aan te pakken.

Hopelijk mogen wij veel reacties van jullie ontvangen!

Met sportieve groet, Johan Zomerdijk

Voorzitter Supportersclub PEC Zwolle

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Mijn collega was helaas ook aanwezig. Hij vertelde inderdaad over veel huilende kinderen en knuppelende ME-ers tegenover een groep supporters waar echt geen dreiging vanuit ging. Juist tegenovergesteld, enkele Ajax supporters zochten de confrontatie.


  Maak melding

 2. L.S
  Ik wil even het volgende kwijt over de uitwedstrijd van Pec Zwolle tegen Ajax, ik was mee als steward en zat op bus 10.
  De sfeer in de bus was goed op de heen weg, maar toen wij bij Muiden reden kregen wij opdracht aan de chauffeurs te vragen of ze langzamer wilde gaan rijden omdat wij naar verluid te dicht op de eerste groep bussen kwamen, eenmaal op de A 9 reden er politie motoren voor ons en dachten we ja hoor we zijn er bijna, nou niet dus via de A9 gingen we naar de A10 helemaal rond Amsterdam en hoppa weer uitkomend op de A 9 hadden dus een rondje gereden, de supporters vonden dit al niet normaal als of we Amsterdam niet kenden ahaha werd er geroepen,
  we gingen er bij afslag Bijlmer er af richting Arena zou je denken nou echt niet , via Diemen en Duivendrecht zijn we uit eindelijk bij de parkeerplaats gekomen waar we met de bussen konden staan, het was inmiddels al ruim half 7 terwijl de wedstrijd om kwart voor 7 begon.
  we mochten niet gelijk richting stadion maar moesten wachten totdat iedereen er was wij als stewards voor op voor ons bereden politie en gewone agenten, even later werden we in gesloten door de ME en ging er zelfs een ME Bus vlak naast ons rijden.
  men heeft het over 500 meter lopen maar het was zeker 7 min flink door stappen hoor.
  al met al waren de supporters te laat in het uitvak voor de wedstrijd daar begon het dus al mee.
  Na afloop moesten we minimaal 20 minuten in het vak blijven werd gezegd dat werden er 30 toen we eenmaal eruit mochten en beneden kwamen om naar de bussen te gaan was het hek op slot en die bleef op last van de politie op slot wij als stewards zijn als buffer voor het hek gaan staan maar al met al duurde het erg lang en werden de mensen boos wat normaal is vind ik dan, de politie had een inschattings-fout gemaakt en daardoor moesten wij een dik uur wachten en werden de bussen wel na het uit vak gereden dus het kon wel. al met al waren wij pas rond half 12 in Zwolle terug terwijl de wedstrijd al om half 9 was af gelopen.
  weg zaterdagavond helemaal voor de stewards de meesten van ons waren rond 1 uur thuis zoals onder getekende

  weet niet of jullie hier wat aan hebben maar ik vond de hele situatie niet leuk en bedreigend werden niet normaal te woord gestaan door politie en beveiliging van de Arena als je iets vroeg kreeg je een grote mond en moest je je gedragen dat terwijl er ouders met kinderen die stonden te huilen geen kant op konden
  wat moet je dat doen als steward ik wist het even niet en probeerde mensen rustig te houden samen met mijn collega’s
  Groetjes Atie van Tuil


  Maak melding

 3. Belachelijk, Alie. Ik ben benieuwd of we hier nog wat meer van zullen horen.
  Het is wel duidelijk wat Ajax onder “compenseren” van de 400 aan-PEC-onthouden- kaarten verstaat.>:(


  Maak melding

 4. typisch Amsterdamse arrogantie, het gat staat er sinds jaar en dag om bekend… gewoon niet meer naar toe gaan, vertel ze dat je wel weer komt als ze zich hebben leren gedragen als normale mensen… wat een gat..>:(


  Maak melding

Reageer