Succesvol Prinsjesdagcongres in Zwolle

Zwolle – Op dinsdag 17 september jl. heeft Congresbureau Regio Zwolle in samenwerking met VNO-NCW Midden voor de vierde keer het Prinsjesdagcongres georganiseerd. Het congres vond plaats in Theater Odeon in  Zwolle. Onder de 160 aanwezigen waren colleges van B&W uit Zwolle, Kampen en Olst-Wijhe, ondernemers uit de regio en besturen van de onderwijsinstellingen.

prinsjesdagcongres_2013-31.jpg

Eigen foto 

Na de ontvangst met lunch werd in de nieuw aangeklede zaal van theater Odeon het welkomstwoord gedaan door Jean-Jacques Jouret, voorzitter van Congresbureau Regio Zwolle. Aansluitend werd het woord gegeven aan Burgemeester Henk Jan Meijer, waarin hij de kracht van de regio benadrukte en positief inzette met de successen in Zwolle en regio zoals van boekhandel Waanders, Museum de Fundatie en PEC Zwolle. De troonrede kon perfect gevolgd worden op een groot plasmascherm en werd daarna op eigen wijze toegelicht door ING-econoom, Dimitry Fleming. Waarin hij aangaf dat het economisch herstel zich langzaam zal laten zien en de recessie ten einde loopt, maar de groei zich nog langzaam laat zien en pas na 2014 de economie zal opbloeien.

Het  Prinsjesdagcongres werd afgesloten door Jur Zandbergen, voorzitter VNO-NCW regio Zwolle met een mooi dankwoord aan alle organiserende partijen en sponsoren, waarna Ralph Keuning, directeur van de Fundatie, de congresdeelnemers mee nam om ‘de Wolk’ van de Fundatie te bewonderen.

Artikel delen:

Reageer