PvdA langs de deur in Westenholte

Zwolle – De PvdA Zwolle gaat zaterdag 21 september canvassen in Westenholte van 11.00 uur tot 13.00 uur. Canvassen betekent dat de PvdA van deur-tot-deur 3 korte vragen stellen over de buurt. Hoe ervaren Westenholtenaren hun buurt en wat zijn aandachtspunten voor de lokale politiek? Ook maakt de PvdA de inwoners van Westenholte bekend met het ombudsteam.

Het ombudsteam van de PvdA Zwolle heeft een speciaal wijkspreekuur in Westenholte op maandag 14 oktober in Het Anker. Dit spreekuur is van 20.00 u tot 21.30 uur. U hoeft zich hier niet voor aan te melden.
 Het PvdA-ombudsteam is er voor problemen die Zwollenaren dagelijks raken zoals overlast, juridisch getouwtrek of gebrekkige huisvesting. Ombudswerk richt zich traditiegetrouw vooral op klachten over overheidsinstanties, maar het PvdA-ombudsteam kan mensen ook op weg helpen die niet goed weten bij welke instantie ze moeten aankloppen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een geschil met gemeente, bank, fiscus of ziekenhuis. Het ombudsteam heeft een wekelijks spreekuur, elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in het regiokantoor aan het Diezeerplein 33.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Aan de deur wordt niet gekocht,wel bewondering voor de inzet .ombudswerk is al jaren uit de mode .heb het jaren gedaan bij Swollwacht en ook voor de wijkver in Westenholte.


  Maak melding

 2. Inderdaad Wichert! Altijd goed om de straat op te gaan en te oor te luister te leggen bij de mensen in de wijk! En in Westenholte is best wat te winnen voor de PvdA. Achterover zitten in dit politieke klimaat is echt uit den boze.


  Maak melding

 3. Wie wil ze nu nog door de PvdA laten besodemieteren .Dat hebben we ervaren met de laatste kabinetsverkiezing.Toen zijn er veel beloften gedaan aan de PvdA kiezers en zijn bedrogen uitgekomen en denk dat dit ook wel zijn weerga heeft op de gemeentepolitiek.Jaren voor de PvdA geweest maar ben erg teleurgesteld


  Maak melding

 4. Pjotr snap het volkomen het is moeilijk gemeentepolitiek te scheiden van landelijk beleid ,toch heeft de PvdA goede volksvertegenwoordigers in Zwolle ,heb nog geen nieuwe lijst gezien en programma ,maar daar zou ik op af gaan .


  Maak melding

 5. Zo is dat Wichert. Je moet de partijen lokaal beoordelen en afrekenen op de geleverde prestaties. Om eerlijk te zijn staat Zwolle er goed voor op dit moment. Landelijk vraag ik me af of de andere partijen het beter hadden gedaan / kunnen doen dan nu VVD / PVDA…. Ik denk juist dat die andere partijen er nu net zo slecht voor zouden staan. Kortom…zijn er geen betere, maar wel eventueel wel andere opties. Bezuinigen is niet leuk, maar er is geen andere keuze. Oplossing ligt in het Samenwerken, niet bezig zijn met onderlinge verschillen maar kijken waar je elkaar kunt vinden. Allemaal Handen uit de mouwen en Samen door de Crisis!


  Maak melding

 6. @Freddy,
  Wél alert blijven op onderlinge verschillen want die zijn gewoon té groot.
  Handen uit de mouwen doe ik al mijn hele leven en ik zal je vertellen; die looneis van 3 procent is hoog en broodnodig.
  En het is van de zotte dat we “samen door de crisis” moeten door toedoen van de graaiers en diegenen die ver boven hun stand hebben geleefd/geleend.
  Beetje jammer dat Nederlanders met een midden of lager inkomen alleen worden aangesproken op hun “samen”gevoel als er stront is op te ruimen maar nooit als de taart moet worden verdeeld.


  Maak melding

 7. @Zwolleerder helaas is deze crisis ook veroorzaakt door de lagere en midden inkomens. OOK. Het waren de banken die met de superbeloftes kwamen het waren de klanten die er blind in geloofden. Daar mag je de klanten ook best op aankijken. De banken konden het niet alleen.


  Maak melding

 8. Ik vind het raar dat het in veel reacties hier over landelijke politiek gaat. Men wil kennelijk niets weten van de Zwolse politiek. Verder heeft dit ombudswerk maar zijdelings met politiek te maken.


  Maak melding

 9. Ik reageer juist omdat ik geen boodschap aan lokale politiek heb.
  Jij zegt: “mond dicht” als je er geen boodschap aan hebt. Dat is geen democratie Bernard! In dit land worden miljarden verspilt met overbodige bestuurslagen. Ik wordt er een beetje droevig van. Iets met: Niet lullen maar poetsen.


  Maak melding

 10. @zwolleeder ja, er zijn genoeg schuldigen aan te wijzen voor de crisis. Maar de vraag is wat je daarmee opschiet. Wij tegen zij en vice versa…als of je daar wat mee opschiet. Keep on dreaming.


  Maak melding

 11. Viper. Inderdaad kon ik die reactie verwachten. Was te kort door de bocht van mij. Maar ik zie landelijke politici niet gauw zo’n canvasactie organiseren. En zouden ze in Den Haag moeten praten over een verkeersknip ergens in een polder in de buurt van Zwolle?
  Verder is Den Haag juist in deze tijd bezig steeds meer taken naar de gemeentes te schuiven. Krijgt de lokale politiek ook mee te maken.


  Maak melding

Reageer