Foto- expositie Varkens in Nood in Zwolle

Zwolle – Vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur staan er op het plein Achter de Broeren in Zwolle 20 manshoge foto’s van vergeten dieren. De dieren vertegenwoordigen de honderden miljoenen dieren die een erbarmelijk bestaan leiden in de Nederlandse vee-industrie. Vele Zwollenaren zullen geconfronteerd worden met het leed achter hun hamlapje, kipfilet of glaasje melk.

img-20130920-wa0001.jpg

De voorkant van de display confronteert de kijker met het verdriet en lijden van een individueel dier. Op de achterkant is te zien dat de voedselindustrie niet één, maar duizenden dieren uitbuit. Iedere foto is vergezeld van een sprekende tekst die vertaald kan worden naar het Engels of het Spaans door middel van een QR code. De foto’s zijn afkomstig van gerenommeerde fotografen zoals Jan van IJken, Jo-Anne Mc Arthur en Tomasso Ausili die de emoties en leefomstandigheden van onze “voedseldieren” op prachtige wijze hebben vastgelegd.

Vergeten dieren reizen door NL De foto-expositie Het Vergeten Dier is van 20 september tot en met 10 oktober gratis te bekijken op het plein Achter de Broeren. Eerder dit jaar veroorzaakte de expositie nog veel ophef in Utrecht. Hier stond de expositie pal tegenover restaurants waar rijkelijk vlees werd geserveerd. De eigenaren klaagden volop dat hun klanten geen hap vlees meer door de keel kregen. Informatie over de tourdata en locaties vindt u op deze website .

De foto-expositie “Het Vergeten Dier” is een initiatief van de stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht. Met beschaafde, actuele en spraakmakende campagnes proberen deze stichtingen consumenten, politici en supermarkten ervan te overtuigen dat de voedseldieren een beter leven verdienen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer