Berkum wil revanche tegen GA Kampen

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 21 september tegen Go-Ahead Kampen en de Zwollenaren hebben in die streekderby voor eigen publiek heel wat recht te zetten na het teleurstellende verlies van een week eerder bij ACV. 

“We hebben wel wat goed te maken want vorige week hebben we lang niet het niveau laten zien dat we in de weken daarvoor hadden. Iedereen heeft een slechte smaak aan die wedstrijd overgehouden, dus we zullen er nu keihard voor moeten gaan. Het moet beginnen met werklust,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge. Go-Ahead promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de hoofdklasse, waarin de ploeg nu dus na drie jaar afwezigheid is teruggekeerd. In de selectie van trainer Marcel ter Steege zitten overigens diverse spelers met hoofdklasse-ervaring, zoals Madih Doufikar die na uitstapjes bij onder meer SDC Putten en Lelystad ’67 bij Go-Ahead terugkwam. Ook voetballers als Jurrian Zandbergen, Hicham Ziyech en Yoshua van Marle hebben al de nodige ‘hoofdklassekilometers’ in de benen.

In de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie was het nog wel even wennen voor de Kampenaren want toen was SC Genemuiden veel te sterk en werd Go-Ahead met een 4-0 nederlaag weggespeeld. Afgelopen zaterdag herstelde de ploeg zich echter uitstekend want toen werd er in Kampen met 4-1 van VVOG gewonnen. In dat duel kwam Go-Ahead eerst achter en duurde het tot zo’n zeven minuten voor rust voordat Nick Bakker de gelijkmaker scoorde. In de tweede helft zorgden de scherp counterende Kampenaren echter voor een ruime overwinning door doelpunten van Zandbergen, Van Marle en verdediger Jeroen van den Bosch. Ziyech viel op doordat hij met bekeken assists aan de basis stond van liefst twee goals.

Moeizame competitiestart

Door die winstpartij staat Go-Ahead Kampen nu keurig in de middenmoot van de Hoofdklasse C met drie punten uit twee wedstrijden, terwijl Berkum het na een toch wat moeizame competitiestart nog met één puntje moet doen. Hoewel de Zwollenaren in de eerste wedstrijd tegen CSV Apeldoorn veel mogelijkheden creëerden, die overigens niet werden benut, was het aantal doelrijpe kansen vorige week miniem. Berkum wacht nog steeds op het eerste doelpunt in deze nieuwe jaargang, dus er is voor de selectie van trainer Ten Berge alle reden om nu te bewijzen dat de goede duels in de voorbereiding geen toevalstreffers waren.

De ‘IJsselderby’ tussen Berkum en Go-Ahead Kampen op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ton Versnel uit Zwijndrecht.

Artikel delen:

Reageer