Enkschool heeft eigen gymzaal

Zwolle – Voortaan hoeven de leerlingen van de Kentalis Enkschool in Zwolle geen lange afstand meer te lopen voor hun gymuurtje. Zij kunnen nu terecht in hun eigen nieuwe gymzaal. Tejo Falke, voormalig regiodirecteur van Kentalis, verricht op donderdag 26 september 2013 de officiële opening van de gymzaal. Samen met leerlingen van de school onthult hij om 09.00 uur een aantal geschilderde doeken, gemaakt door de leerlingen zelf. Deze doeken fleuren straks de buitenkant van de gymzaal op. De Kentalis Enkschool is gevestigd aan de Jan Buschstraat 6 in Zwolle.

De gymzaal was een langgekoesterde wens van de school. Leerlingen hoeven voor hun bewegingsonderwijs niet meer naar een andere, op ruim 20 minuten loopafstand gelegen, locatie. Daardoor zijn de effectieve lestijd en de veiligheid toegenomen. De ultramoderne gymzaal is ideaal voor de leerlingen van deze school, die een auditieve en/of communicatieve beperking hebben. In de vloer zijn voorzieningen aangebracht waardoor kinderen met gehoorapparaten een betere ontvangst hebben. Architect C. de Bruin is verantwoordelijk voor het unieke ontwerp van het gebouw.

De feestelijke opening begint met een warming-up van de leerlingen. Vervolgens vertelt Tejo Falke over de totstandkoming van de gymzaal, die in overleg met gemeente en buurtvereniging op het terrein van de school is geplaatst. Daarna vindt de onthulling van de geschilderde doeken plaats in aanwezigheid van de leerlingen. Kentalis Enkschool is een school voor speciaal onderwijs voor kinderen met auditieve en communicatieve beperkingen in de leeftijd van 3 tot 13 jaar. Daarnaast kan er bij leerlingen sprake zijn van een Autisme Spectrum Stoornis. De Enkschool is onderdeel van Kentalis, een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren.

Artikel delen:

Reageer