‘Zwolse kracht’ toont sterkte van Regio Zwolle

Zwolle – Regio Zwolle – het regionale samenwerkingsverband van 17 gemeenten – gaat op 9 oktober naar de regeringsstad om haar sterke eigenschappen onder de aandacht te brengen. De animatiefilm ‘Zwolse Kracht’ wordt dan getoond op een netwerkbijeenkomst, in aanwezigheid van verschillende Eerste en Tweede Kamerleden. Mark Rutte heeft vorige week vrijdagmiddag de promotiefilm alvast in ontvangst genomen en neemt ‘Zwolse Kracht’ mee naar Den Haag.

https://youtu.be/6VsRa2mIpNI

De film is ontwikkeld door Brainstud, op initiatief van Regio Zwolle en de Zwolse Vastgoed Sociëteit, in samenwerking met IQ-Media, MarketingOost, Kennispoort Regio Zwolle, MKB Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle, de Stentor, Metropool Zwolle, Windesheim en PEC Zwolle. De film gaat in op de identiteit van de regio: “Wat is dat toch, die Zwolse kracht die zorgt dat de regio leeft? Het zijn de mensen die het doen. De bevolking met die nuchtere en stevige handelsmentaliteit, die altijd de hand wil reiken naar iedereen.” Deze mentaliteit zit volgens de makers diepgeworteld: “Dat stamt nog uit de tijd van de Hanze en daarna. Waarin we veel hebben bijgedragen aan het structureren van de maatschappij en het welvarend maken van de Nederlandse economie.” Dit laatste is een verwijzing naar de geboren Zwollenaar Johan Rudolph Thorbecke, die in 1848 de grondlegger was van de Nederlandse Grondwet.

De film is onderdeel van een campagneperiode, waarin Regio Zwolle de banden aanhaalt met Den Haag. De campagne wordt ondersteund door diverse ambassadeurs uit de regio, bestaande uit een mix van bestuurders, ondernemers, maatschappelijk organisaties en regionale Kamerleden. De bereidheid van deze organisaties om samen verdere winst te boeken is groot. Door de regio Zwolle met een positief geluid onder de aandacht te brengen van Eerste en Tweede Kamerleden, hoopt de regio hier in de toekomst de vruchten van te plukken. De volksvertegenwoordigers moeten volgens de samenwerkende organisaties weten dat regio Zwolle bestaat en welke unieke eigenschappen zij heeft.

Sinds de start van de campagne op 24 augustus 2013 brachten onder andere Alexander Pechtold (factievoorzitter D66), Kees van der Staaij (fractievoorzitter SGP), Bram van Ojik (fractievoorzitter GroenLinks), Sybrand van Haersma Buma (fractievoorzitter CDA), Jet Bussemaker (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Ivo Opstelten (minister van Veiligheid en Justitie) een bezoek aan regio Zwolle. Aan deze lijst kan nu ook minister-president Mark Rutte worden toegevoegd. Het bezoek van de volksvertegenwoordigers gebeurde onder andere op uitnodiging van regionale Tweede Kamerleden Arie Slob (fractievoorzitter ChristenUnie) en Eddy van Hijum (Kamerlid CDA).

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Prachtige animatie maar ook een stevig minpuntje, het filmpje duurt te lang. Het is vrij bekend dat mensen die een filmpje willen bekijken, dat niet langer dan 2 minuten doen.


    Maak melding

  2. Regio IJsseldelta/Regio Zwolle/Provincie Overijssel (misschien nog wel meer). Is dat niet een beetje veel overlap? Niet veel mensen die hetzelfde doel hebben en te kostbaar?


    Maak melding

  3. Ja, goed punt Dick. Want we hebben ook nog Congresstad Zwolle, wel zo’n 10 zakenclubs, en lokale initiatieven als Hanzelab en Voor en door Zwolle enz. enz. Gevalletje overkill.


    Maak melding

Reageer