Superstreekmarkt en bokbier luiden herfst in

Zwolle – Op de laatste zondag van september, 29 september wordt bij de Agnietenberg in Zwolle voor de zesde keer de Superstreekmarkt gehouden. Zo’n 50 standhouders presenteren (h)eerlijke producten zoals ambachtelijke zuivel, brood, vlees, tapas, koffie, thee, wijn en bier. Naast proeverijen en kookdemonstraties zijn er ook activiteiten voor kinderen. Op donderdag 3 oktober wordt als eerste in Zwolle het bokbier feestelijk onthaald, een landelijke primeur. Twee succesvolle evenementen onder de noemer ‘Puur, ambachtelijk en duurzaam genieten’.

afbeelding_superstreekmarkt_-_bronvermelding_agnietenberg.jpg

foto: Agnietenberg

De Superstreekmarkt wordt gehouden van 11.00-17.00 uur bij De Agnietenberg en behalve het bekijken, ruiken en proeven van ambachtelijke producten, zijn er activiteiten voor kinderen zoals ponyrijden. De aanwezige ondernemers presenteren hun met liefde en respect gemaakte producten en vertellen over hun passie en de trend van duurzaam eten en drinken. De toegang tot de Superstreekmarkt is geheel gratis, meer informatie valt te lezen op www.agnietenberg.nl/superstreekmarkt.

introductie_bokbier_-_bronvermelding_hesz.jpg 

foto: HESZ


Zwolle heeft de landelijke primeur van introductie Bokbieren. Op 3 oktober om 17.00 uur wordt het bokbier traditioneel uit een schip op de kade van het Rode Torenplein gehesen. Een bonte stoet van paardenkarren, muziek en stadsomroeper loopt langs ca. 20 deelnemende Zwolse kroegen in de binnenstad, waar liefhebbers hun eerste ‘bokje’ van het jaar mogen proeven met lekkere bijpassende hapjes en onder het genot van muzikale optredens.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer