Groene fiets bij DuurSaam Café

Zwolle – Groene fiets bij DuurSaam Café! Sprekers en bezoekers reisden met de fiets en de trein naar "DuurSaam Café" in Zwolle! Voor een ontmoeting tussen Food Guerrilla en The Good Familiy uit Amsterdam en Guerrilla Gardening, Frisgroen en andere groene initiatieven uit Zwolle. Zo ervaring en kennis delen en weten van elkaars daadkracht in actievoeren.

dsc04061.jpeg

Eigen foto 

Het thema voor deze editie was dan ook ‘Guerrilla’. Lotte Sluiter, Foodguerrilla heeft verteld over het platform en het smaakvolle succes van Damn Food Waste. Waarbij 6.500 mensen zijn getrakteerd op soep en curry, welke is bereid van voedsel dat anders verspild zou zijn. Bij deze actie was ook The Good Family. In een fotoshoot hebben zij gezinnen, die bewust met voeding omgaan, geportretteerd. Voor de pauze was er een guerrilla actie door Herman Haverkort, biologische slager. Hij heeft een pitch gegeven, vragen beantwoord en getrakteerd op eigengemaakte worst soorten. Dat smaakte naar meer. 

Opnieuw was er een guerrilla actie door Martijn van Hese, partijvoorzitter van PVC, voor aanvang van het tweede item Guerrilla Gardening. Hij deed een oproep voor een tuinhekje voor een gezamenlijke moestuin in Assendorp. Hierop is enthousiast gereageerd. Zo gaat die tuin er komen. Na deze interruptie vertelde Joan Flikweert over haar acties voor Guerrilla Gardening.

In de nachtelijke uren de stad Zwolle mooi groen maken. Na een korte introductie was er een doe actie om zelf te ervaren hoe het is om guerrilla gardener te zijn. In de loop van de avond ontstonden er alweer mooie nieuwe ideeën. Zoals bijvoorbeeld voor de Dag van de Duurzaamheid in het Stedelijk Museum Zwolle waar de volgende editie DuurSaam Café zal zijn. Dan een XXL versie waarbij verschillende gastsprekers zich opnieuw presenteren en waarbij andere partijen bij aanhaken. Een gezamenlijk programma voor 10.10.! www.frisgroen.nu | www.groenkapje.nl

Artikel delen:

Reageer