Dieze Oost ontdekken

Zwolle – Vrijdag konden geïnteresseerden kennismaken met de Zwolse wijk Dieze-Oost. Publiek werd deze dag meegenomen voor een unieke gratis rondgang door de wijk. Begin-, midden- en eindpunt van de rondgang was Driezorg-locatie woonzorgcentrum Arcadia, aan de Hogenkampsweg.

 

20-09-2013_succesvolle_burendag_dieze-oost-de_terp_01.jpg 

 

In Arcadia begon deze bijzondere dag met de presentatie van het nieuwe Diezelied. Vervolgens was er gelegenheid om de gezellige Arcadiamarkt te bezoeken. Op deze markt boden bewoners van de locatie diverse tweedehands- en zelfgemaakte spullen aan en waren enkele ondernemers uit de wijk vertegenwoordigd. Tussendoor presenteerde Huis van Vriendschap een wandelroute door de wijk. Dit ging onder leiding van een gids langs verschillende historische/wetenswaardige plekken in de wijk. Onderdeel van de route was onder andere een eenmalige mogelijkheid om vanaf het dak van Arcadia te genieten van het uitzicht over Zwolle. In de vorm van de Diezespoort reed er een treintje door de wijk.

 

20-09-2013_succesvolle_burendag_dieze-oost-de_terp_05.jpg

 

20-09-2013_succesvolle_burendag_dieze-oost-de_terp_04.jpg 

 

20-09-2013_succesvolle_burendag_dieze-oost-de_terp_06.jpg

 

Via lees verder meer foto’s… 

Ontdek Dieze Oost! werd mede mogelijk gemaakt door Huis van Vriendschap en woonzorgcentrum Arcadia. Beide organisaties vinden elkaar in het doel mensen te verbinden, zowel in de wijk als in stad. Daarnaast was er praktische ondersteuning van studenten van de Gereformeerde Hogeschool Zwolle.

20-09-2013_succesvolle_burendag_dieze-oost-de_terp_03.jpg

20-09-2013_succesvolle_burendag_dieze-oost-de_terp_02.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer