Vitesse – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Na de verloren uitwedstrijd tegen Ajax speelt PEC Zwolle dit weekend weer buitenhuis. In Arnhem is Vitesse zondag de tegenstander. Voor koploper PEC Zwolle is het zaak de draad weer op te pakken na het onnodige verlies van afgelopen zaterdag in Amsterdam. In Vitesse treft de ploeg van Ron Jans een opponent die wisselvallig aan het seizoen is begonnen.

De Arnhemmers staan op een zevende plaats, maar hebben door de afgelasting van vorig weekeinde wel een wedstrijd minder gespeeld. In eigen huis werden tot op heden twee wedstrijden gespeeld, waarin het volle pond van zes punten werd gehaald. Zowel van Heracles Almelo (3-1) als FC Twente (1-0) werd gewonnen. In uitwedstrijden is de ploeg van trainer Peter Bosz minder succesvol. Er werd verloren van RKC Waalwijk (4-2) en gelijkgespeeld bij Roda JC Kerkrade (1-1) en AZ (1-1).

De Arnhemmers hebben afgelopen zomer een ware transformatie ondergaan. Sterspelers Wilfried Bony en Marco van Ginkel vertrokken overzee naar Engeland. Beide spelers kwamen deze week Europees in actie, zo had Bony met de openingstreffer voor zijn Swansea tegen Valencia een groot aandeel in de 0-3 overwinning. Marco van Ginkel verloor in eigen huis met Chelsea verrassend van FC Basel. Het vertrek van deze twee spelers, heeft Vitesse opgevangen door vooral veel spelers te huren. Zo worden er dit seizoen maar liefst zes spelers gehuurd Chelsea: Christian Atsu, Sam Hutchinson, Patrick van Aanholt, Gael Kakuta, Lucas Piazon en Cristian Cuevas. De wedstrijd tussen Vitesse en Zwolle werd in de historie van de Eredivisie vijfmaal eerder gespeeld. Nog nooit wisten de Blauwvingers met drie punten in de bus terug te reizen. Vier keer won Vitesse, eenmaal eindigde het duel in een gelijkspel. Afgelopen seizoen wist Vitesse met 2-1 te winnen. In de eerste helft produceerden Wilfried Bony en Mike Havenaar een comfortabele 2-0 voorsprong. Na rust kwam er een ontketend PEC Zwolle uit de kleedkamer. Dit resulteerde in grote kansen en de lat werd twee keer geraakt. Uiteindelijk wist Arsenio Valpoort de spanning nog in de wedstrijd terug te brengen door een afgeslagen voorzet binnen te werken. Dichterbij wisten de Zwollenaren niet te komen. 

De wedstrijd begint zondag om 12.30 uur en staat in het teken van de Airborne herdenking, ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem (17-26 september 1944) in de regio Arnhem, Oosterbeek, Ede en Driel. Zo wordt onder andere de opkomsttune vervangen door de Airborne mars en treden er in de rust doedelzakspelers op. In verband met deze herdenking hebben PEC Zwolle supporters een speciaal doek rond dit thema gemaakt.

In het uitvak zullen ongeveer 300 supporters de Blauwvingers voorwaarts supporteren. Mensen die geen kaartje bemachtigd hebben, kunnen de wedstrijd via Twitter volgen. @peczwolle zorgt voor updates van de belangrijkste gebeurtenissen. Ook zendt FOX Sports de wedstrijd live uit op kanaal 1. Scheidsrechter is Tom van Sichem, Droste, Brondijk en Van den Heuvel assisteren hem.

Meest recente resultaten in Arnhem: 
31-03-2013  Vitesse- PEC Zwolle 2-1 (Eredivisie) 
19-02-2003  Vitesse- FC Zwolle 2-1 (Eredivisie) 
07-12-2003  Vitesse- FC Zwolle 5-2 (Eredivisie) 
25-08-1985  Vitesse- PEC Zwolle 2-1 (Eerste divisie) 
20-04-1980  Vitesse- PEC Zwolle 0-0 (Eredivisie) 
03-12-1978  Vitesse- PEC Zwolle 3-1 (Eredivisie)

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 14

Reageer