FC Zwolle verliest van Jong Heerenveen

De ingelaste oefenwedstrijd tegen Jong SC Heerenveen heeft ervoor gezorgd dat FC Zwolle weer met beide benen op de grond is gezet. De kampioen van de Eredivisie voor de beloften wist met maar liefst 4-0 te winnen van de Zwollenaren. Een goede les voor de manschappen van Jan Everse.

Vorig seizoen waren er Friezen die liever naar het tweede elftal keken dan naar hun eerste elftal. De beloften van Heerenveen werden dan ook knap landskampioen van de Eredivisie en wisten daarnaast ook de bekerfinale voor de beloften te winnen. Dat het tweede elftal van Heerenveen moeiteloos in de top van Jupiler League kan meedraaien was al snel te zien op het veld van Langezwaag.

Van trainer Jan Everse mocht het volgende basiselftal aantreden:
Harmen Kuperus, Dennis van der Wal, Eric Botteghin, Niklas Moisander, Mike Derlagen, Danny Holla, Petri Oravainen, Albert van der Haar, Marcel de Bruijn, Anton Jongsma en Derk Boerrigter. Opvallende afwezige was de aan de lies geblesseerde Marcel Kleizen. Harmen Kuperus mocht de hele wedstrijd het doel verdedigen van FC Zwolle. Wellicht dat deze eer aanstaande woensdag tegen Norwich City voorbehouden is aan Diederik Boer.

Beide ploegen begonnen fris aan het duel. Zowel Jong Heerenveen als FC Zwolle speelden fel en gemotiveerd. Het middenveld met Danny Holla, Anton Jongsma en Albert van der Haar liet een goede indruk achter in de beginfase. Marcel de Bruijn toonde aan een uitstekend aanspeelpunt te zijn voor de Zwollenaren. Toch was het Heerenveen die de ban doorbrak. De razendsnelle aanvaller Beekman liet in de 30e minuut de 1-0 aan tekenen. De defensie van Zwolse zijde stapte verkeerd uit. Anderen dachten aan een doelpunt met een luchtje van buitenspel. Desondanks bleef deze stand tot de rust bewaard. Harmen Kuperus wist nog een inzet van dezelfde Deetman onschadelijk te maken.

Bij Heerenveen viel met name de gretigheid van Niek Loohuis op. De oud-speler van BV Veendam liet een uitstekende indruk achter. Aan Zwolse zijde moest de felheid komen van Dennis van der Wal. Na de rust wisselde Jan Everse Etienne Reijnen voor Albert van der Haar, Anco Jansen voor Derk Boerrigter, Erik Rotman voor Mike Derlagen en kwam Rob van der Sluijs in het veld voor Dennis van der Wal. Na de rust kwam de regen met bakken uit de lucht. Of het spel werd beïnvloedt door het slechte weer of de vele wissels, mag de technische staf van FC Zwolle beoordelen. De Zwollenaren werden knap onder druk gezet door de beloften van Heerenveen. FC Zwolle had moeite met het spel van de Friezen. Ook de inbreng van Juscemar Borilli in plaats van Marcel de Bruijn kon hier niet veel aan veranderen. In de 65e minuut liet Heerenveen de 2-0 voorsprong aantekenen. Doelman Harmen Kuperus dook onder de bal door en bij de tweede paal kon invaller Wilusz het leder tegen de netten aankoppen. In de 72e minuut neemt Romano Bijl de honneurs waar ten koste van Danny Holla. Door deze wissel schuift Niklas Moisander door naar het middenveld. Even later mag ook Yassine Assa het veld betreden. Dit gaat ten koste van Anton Jongsma. Beide spelers staan nog niet koud in het veld of Heerenveen scoort een omstreden doelpunt. Roorda mag de 3-0 op het scorebord brengen ondanks het feit dat de middenvelder meer dan vijf meter buitenspel staat. A-junior Reza Ngarigota maakt in de 85e minuut zijn debuut in de hoofdmacht van FC Zwolle. Niklas Moisander wordt naar de kant gehaald. Toch is het niet alleen Heerenveen wat van zich laat spreken in positieve zin. Petri Oravainen krijgt de beste kans van Zwolse zijde. De Fin schiet voorlangs het doel van de Friezen vanuit een voorzet van Anco Jansen. In de 86e minuut doet Heerenveen invaller Rozendaal het een stuk beter. De aanvaller scoort het vierde doelpunt van de wedstrijd.

Trainer Jan Everse zal de komende dagen genoeg stof tot training en nadenken hebben na de 4-0 nederlaag tegen de beloften van Heerenveen. Een nederlaag die de Zwollenaren met beide benen op de grond zet na de tot nu toe goed verlopen oefencampagne. In de resterende oefenwedstrijden kan FC Zwolle ervoor zorgen om nog op tijd in vorm te komen voor het begin van de competitie.

Bron: fczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Slechts met 1-4 winnen van het regioteam uit Garderen, waarbij FC Zwolle 30 minuten op een 1-0 achterstand aan keek, nu met 4-0 verliezen van Jong Heerenveen. Dat is niet zo best, maar laten we zeggen dat de beste voorbereiding, een slechte isâ???..

  2. @ Pe

    Jong heerenveen is landskampioen geworden bij de beloften en heeft de beker gewonnen heb ik mij laten vertellen dus ik weet niet of het wel zo heel erg slecht is maar een zeperd is het wel

Reageer