Kamerconcert in de Zwolse Muziekkamer

Zwolle – Sopraan Heleen Koele en pianist Steven Faber geven zondag 6 oktober een concert in de Zwolse Muziekkamer. Ze laten zich daarbij inspireren door Franz Liszt (1811-1886), misschien wel de grootste pianovirtuoos aller tijden. Liszt was technisch ongeëvenaard en kon de piano prachtig laten zingen.

 

Maar Franz Liszt was ook een begenadigd componist. Heleen Koele en Steven Faber laten dat horen in de Zwolse Muziekkamer. Onder de noemer ‘Langs de lat van Liszt’ vertolken zij composities die zowel door Liszt als door andere componisten zijn bewerkt. Onder meer het beroemde werk ‘Auf dem Wasser zu singen’ komt in twee uitvoeringen voorbij. Sinds het Lisztjaar in 2011 brengen Heleen Koele en Steven Faber regelmatig een programma met liederen van verschillende componisten, die ze steeds langs de lat van Liszt leggen. Heleen Koele studeerde aan het conservatorium in Zwolle. Sinds 1998 is ze lid van het Nederlands Kamerkoor. Ze treedt veelvuldig solo op in oratorium, opera en orkestliederen.

Steven Faber studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht. Als docent werkt hij voor de conservatoria van ArtEZ. Als pianist heeft hij zich vooral toegelegd op liedrepertoire. Daarnaast is hij regelmatig muzikaal leider bij nieuwe muziektheaterproducties.

 

Heleen en Steven werken al meer dan 20 jaar samen. Ze maakten een aantal cd-opnames, gaven veel liedrecitals en delen hun passie voor muziektheater, vaak ook in de zelfde producties.

 

 

Wie, wat, waar?
Kamerconcert in De Zwolse Muziekkamer: ‘Langs de lat van Liszt’
Wie: Sopraan Heleen Koele en pianist Steven Faber
Datum: zondag 6 oktober
Aanvang:  15 uur
Entree: € 15,- (Studenten en kinderen € 10,-)
Locatie: de Zwolse Muziekkamer bevindt zich in culturele broedplaats DOAS. Mimosastraat 1. Telefoon: 06-24587714.

Kaarten bestellen kan via de website Zwolsemuziekkamer.nl

 

Over de Zwolse Muziekkamer
De Zwolse Muziekkamer is een podium waar kamermuziek, literatuur en de beeldende kunst samenkomen. Het lokaal werd in april 2013 geopend en biedt vele kunstenaars de ruimte om hun werk aan het publiek te presenteren. De Zwolse Muziekkamer is onderdeel van De Oude Ambachtsschool (DOAS), de culturele broedplaats in de Zwolse wijk Assendorp.

Artikel delen:

Reageer