Internationale belangstelling voor Vogelmarkt

Zwolle – Op zaterdag 21 septemeber vond in de IJsselhallen in Zwolle weer een nieuwe editie van de Zwolse Vogelmarkt plaats. De bijna 7.000 liefhebbers konden uren ronddwalen langs de schragen, met daarop tienduizenden vogels, die te koop werden aangeboden. 

 

vogelshow-4.jpg  

 

Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Italië, Engeland en Denemarken,  blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven. De organisatie, vogelvereniging "De Volièrevriend", was er ook dit keer in geslaagd om liefhebbers van buiten de landsgrenzen naar Zwolle te halen. De markt bestond dan ook uit een oppervlakte van maar liefst 10.000 m2 en 2.900 strekkende meter aan schragen. Het gigantische scala aan vogels bood de liefhebbers een onvergetelijk dagje uit.

 

vogelshow-5.jpg

 

vogelshow-3.jpg

 

vogelshow-1.jpg 

Naast de enorme collectie vogels, waren er diverse stands aanwezig waar men uitgebreide informatie kon verkrijgen over de gevederde dieren. Ook de verschillende speciaal-clubs ontbraken niet. De hele dag was er een dierenarts aanwezig, die de toestand van de vogels nauwlettend in de gaten hield. 

vogelshow-2.jpg 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer